Krrrrrrr

När jag gick på lanthushållsskolan i Dingle, Fjäderfäskolan i Hörby och inte minst på lanthushållssem på Brogården fick jag lära mig hur man lockar på fjäderfä.
Alla vet väl att höns ropar man: pull, pull  pull på
På ankor ankankankank
På gäss gåsgåsgåsgås
på kalkoner kalkkalkkalk
Allt det där dök upp i minnet under förmiddagens promenad med hundarna när jag släppt Kråkan (Ronja för er som inte vet att hon har flera namn) och ropar krrrrrr, krrrrr och hon kommer. Att ha henne lös  när jag är ensam så att jag har kontakt med henne hela tiden, det fungerar. Då springer hon inte långt. Annat är det om Allan är med och vi går och småpratar eller om jag svarar i mobilen. Då är jag inte koncentrerad på henne och det är hon fullt medveten om. Om matte inte ser vad jag gör så...
 
Allan har legat i magsjuka så trots snuvan var jag tvungen att gå på promenad. Nessie lurar man inte. Efter frukost är det prio ett att promenera. Hundarna kan ha varit ute länge och rastat sig, men när vi ätit frukost. DÅ är det koppelpromenad. Hon skäller som en tokig tills vi ger oss iväg.
I dag gick vi till Storhagen Det var massor av vatten i stordikena och både Ronja och Blåzza tog sig ett dopp. Några tranor såg vi inte men tofsviporna finns här i massor. Trots att regnet hängde i luften så var det vår ute. Men visst längtar jag efter solen.
Trädgårdsmöblerna har blåst omkring. Jag har inte köpt några penséer än så vi får se vad morgondagen för med sig. På förmiddagen måste mammas nycklar lämnas in så stadsresa måste det bli. En liten tur förbi det nya Blomsterlandet kan jag nog inte låta bli när jag är så nära. Blir vi friska så åker vi till Björboholm på torsdag men det kan ju vara roligt att det är lite fint när vi kommer hem
 
Nåväl nu skall jag krypa ner i sängen Blåzza har redan boat in sig så det blir varmt och skönt. Hon ger värme på många sätt det lilla livet.
Med en styvmorsviol önskar jag er alla en God Natt
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:



RSS 2.0