Nossebro marknad

Vill bara skicka en hälsning och berätta om dagens teknikstrul


Var på Nossebro marknad och skrev ett långt inlägg om det. La in bilder MEN
Bilden som hamnade i inlägget var valpar på Bombax. Undrar var den bilden kom ifrån
Alltså försökte jag ta bort den. Det lyckades men samtidigt försvann sll text
Nu ger jag upp


Sommar äntligen

I dag har det varit sommar. Sol och värme. Underbart

På fm slappade vi. Vi har ju semester😉
Efter lunch så åkte vi till Göteborg. Först var vi på Bukowski där Ulrika hämtade en sak som hon ropat in. Jag minglade runt och tittade på det som fanns utställt och det var prissatt med utroppspris. Jag har en Lisa Larssonfigur som fanns där. Jag har Bodasvamparna som man kan buda på där.  En smörburk har jag gett bort. Kul ställe. Massor av gamla möbler som behöver stoppas om. Inget köp släng där inte.

Vi fortsatte till en affär med beslag av alla de slag i massor. Jag köpe inget men fick ideer.

Nästa stopp var en tygaffär😉❤️😍. Olssons tyger i Uppsala: släng er i väggen!!
När jag kommer hem skall jag klä om kökssoffan. Om jag har tur så är tyget jag köpte till draperi likadant som gardinkapporna i köket. Är det inte det så räcker tyget till flera kassar.

Nästa stopp var Triumfglass' fabriksförsäljning med glasscafe' Expediten frågade om vi ville ha stora eller små rån. Vi ville ha stora och fattade inte att det innebar att vi samtidigt beställde enorma glasskulor.

Sist men inte minst bokhandeln i Lerum där jag köpte presenter till barnkalaset på torsdag. Hoppas bara att jag valt rätt innehåll i paketen.

Dagen avslutades med en tur till en skogsskö med varmare vatten än i Mjörn. Där skulle vi bada hade vi tänkt, men massor av grodyngel, blodigel(hästigel?) och enorma massor av knott gjorde att vi ändrade oss. Det blev kvällsdopp i Mjörn för Elsa som var ensam om att tycka att vattnet där var tillräckligt varmt för ett dopp. Det var Elsa och en andhona som badade.

Nu är Jon Blund på ingång tror jag. Det läses godnattsaga. Barnen är JÄTTEHUNGRIGA. Det brukar väl barn bli när det är dags att sova?

Läser på fb om konstiga bilar som patrullerar hemomkring. Även om jag saknar mina tjejer är det skönt att veta att dom är hemma med barnvakt och vaktar huset


Slut på helgen

I morgon gör vi en liten resa norrut på några dagar innan vi åker tillbaka på begravning

Det är typiskt svenskt sommarväder här nere, dvs att rätt som det regnar så kommer det en skur, och så kommer det lite sol. I dag var en utflykt planerad när vi skulle vandra i gammal odlingsmark, men se regnet vräkte ner. Vi körde i stället till en trevlig butik med fik. 45 kr för en smörgås med ett helt ägg, massor av räkor och därtill sallad, tomat, gurka och citron liksom dill. Inte precis Uppsalapriser. En massa roligt för trädgården fanns det liksom en del loppisprylar
Hemma igen mötte Gunillas ena son medfamilj  upp och vi frossade på ostkaka med sylt och grädde. Gunilla skämmer alltid bort sin storebror när vi kommer ner, och ostkakan är en av delarna i bortskämmandet.
Vi har det bra med en kärvänlig labrador och nio katter att kela med, men trots att vi vet att våra tjejer har det bra hemma i Skuttunge så längtar vi väldigt efter dem. Så här lång semester behöver vi aldrig mera ha
Midsommarafton med inblåsning av helgen, dans kring stången som var klädd med eklöv och hade kransar som var de mest blomrika jag någonsin sett. Med sill och färskpotatis. Med jordgubbar och grillat. Förresten kan jag berätta att snapsen som ni fått recept på, smakade bra. Den kan bli midsommartradition.

Känner hur roligt det kan vara med syskon. Tyvärr är det ju inte alltid så, men om kontakten fungerar så har man ju så mycket gemensamt. Minnen som man inte delar med någon annan. Syskongnabb tom det saknar man när man inte har det. Härligt att jag har min första svägerska. Hon är som en lillasyster för mig och vi har delat massor av år, men småbarnsåren har vi inte delat. Inte heller mammas släkt i Göteborg, de var borta innan Eva kom in i familjen. Allan och hans systrar delar minnena av varenda vägkrök runt sitt föräldrahem. Vid varenda gravsten på kyrkogården finns en gemensam bekannt eller granne eller anhörig till någon bybo. Dom delar skolkamrater och lärare och... känner mig riktigt svartsjuk när jag lyssnar på dom.

Jag fick ett sms från Thea som undrade när vi kommer hem. Jag svarade och fick svar att det var bra för då kan vi ha våffelfest den 3 juli
Jag var tvungen att ringa och fråga varför vi skall fira den 3 och fick till svar att då skulle Nessie fyllt 11 år och hon älskade våfflor.

Nu är det dags för ögondropparna innan Jon Blund dyker upp så småningom. Lite sömnpulver känner jag av


RSS 2.0