Första maj

 
Frukost
 
Morgonpromenad i hatad sele. När jag kom med selen var det en liten gosse som sprang och gömde sig. Husse hade sagt att dagmatten i Stockholm startade med halsband och bytte till sele. Jag erkänner att det lät lite fånigt, men nu vet jag. Är Harvey ute skall man inte komma med sele och tro att det finns någon möjlighet att fånga honom. I morgon kör jag med annan teknik. Jag skall inte låta honom bestämma!!!! Och det gör faktiskt inte ont med sele. Tror jag i alla fall. Ingen av mina protesterar. Tror bara att det här är en gosse som vill bestämma.
Visst är dom vackra de små Blå sipporna
 
Dom är inte så många än, men efterlängtade. Förra året den 1 maj plockade jag gullvivor i trädgården. Det är olika hur våren är
Husse med våra tjejer
 
I dag har Blåzza ett jättefint halsband på sig, men vi växlar. Kommer hon in i en dragperiod så är det sele som gäller. Obs att det inte är det gröna halsbandet som är det fina. Nej på insidan av det är det fastsytt en bit antifästinghalsband. Om fästingar tycker jag inte.
 
Sådana här tuggpinnar är gott.
 
 
Efter lite trädgårdarbete är det skönt att vila
 
Kan Allan tappa något ätligt tro?? Bäst att vara nära för säkerhets skull
 
Skönt i skuggan
 
Åtminstone huvudet skall vara  i skuggan tycker Blåzza
Det har varit en väldig trafik av bilar, cyklar och ryttare utanför staketet.
Hundarna har varit med och jordbearbetat och inte brytt sig så mycket. Hästar är lite läskigt tycker Harvey som inte är van vid att ha dom alldeles utanför knuten, men när ingen annan skällde slutade han snart.
 
Jag upprepar det jag skrivit i tidigare blogg, stegräknare för hund önskas. Undrar hur många steg Harvey sprungit idag när han rusat runt i trädgården Ensam eller i sällskap med sin mamma och lektant Ronja.
Kanske inte så konstigt att han nu sover sött
 En fantastisk vårdag är slut. Nu hoppas vi på en lång rad likadana, trots att vi borde önska oss regn och det i massor. Tänk vilken tur att människan inte kan bestämma om det skall regna eller inte.
 
Sköna maj välkommen!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:RSS 2.0