Inget torkväder i dag heller

För ett par dagar sedan hängde jag ut tvätt på tork. Den är fortfarande inte torr. Det regnade i går och det regnar i dag.
Vi var ju tvungna att promenera förbi gården där de eldade upp (ner?) en lada i går. Brandkåren var kvar långt fram på natten. Det var skitigt där borta och massor av skräp som inte brunnit upp. Ladan var också kvar bitvis. Det såg givetvis inte trevligare ut i regnet. Vi följer fortsättningen med spänning.
 
I dag plockade jag tussilago och satte i en kopp på köksbordet
Blåzza luktar på blommorna. Själv blev jag inspirerad att brodera tussilago. Måste leta material att brodera på.
Dimman har legat tjock över oss i dag. Om vi har några grannar vet jag inte. Vi kan inte se deras hus. Otto och Annicas hus ser vi, men det ligger ju så nära.
 
Iklädd regnrock och stövlar åkte jag till Björklinge och köpte broderigarn för att sy fast hjärtan med. Sedan åkte jag till Upplandsblomman och plockade penseer. Jag plockade och plockade. En vit, en blå, en blå till. En orange och en gul och en lila och en...
Visserligen var det tak över blommorna med regnet öste ner och där stog jag och njöt färger
Konstaterade när jag kom hem att det fortfarande är fruset i krukorna där jag skall plantera , men det var härligt att plocka blommor. Nu står kartongen i garaget och väntar på bättre tider. I morgon skall det blåsa , men sedan kommer våren och solen. Då torkar tvätten. Då smälter den sista snön och isen. Jag kan sätta in sparken och byta lyktorna på trapporna mor pensekrukor. Kanske kan vi sitta ute och dricka kaffe. Kanske kan jag hänga undan den tjockaste vinterjackan och plocka undan kängorna.
Vi har besök av en massa bofinkar. Steglitserna är tillbaka. hackspetten besöker oss varje dag En rovfågel flyger över fåglarnas matbord. Jag har lite blandade känslor för det besöket
 
Nu skall jag fortsätta att sy fast hjärtan tills det är dags att gå och sova. Ronja sover gott. Hon snarkar och viftar på svansen så hon drömmer nog om matte, tror ni inte?
 
Var rädda om er
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:RSS 2.0