Försvunna snusdosor

Dagarna rullar på i sakta mak. I måndags trot jag inte att det hände så mycket. Igår var jag med en kompis på en liten utflykt. Hon skulle till Enköpings lasarett för att röntga sitt ena knä och träffa en läkare. Jag fick hänga på och efter sjukhusbesöket så åkte vi till ett par gårdsbutiker och så åt vi god lunch i Enköping
 
Det här insektshotellet fanns i den första trädgårdsbutiken. Jätterolig tyckte jag, väl medveten om att om jag gjorde ett sådant hotell och satte i min trädgård så skulle det inte alls se något ut för världen . I den här miljön var det jättemysigt.
Det fanns väldigt  många vackra blommor här. En del dyra och en del billiga
Den här Malibarspenaten kostade 275 kronor Superdyrt tycker jag, så lätt som den är att odla. Den jag har i köksfönstret är inte uppbunden på en ställning, den växer fritt och klättrar i lampsladdarna.
Det fanns en underbar ormbunke som jag inte fattar varför jag inte köpte. Brådsnål kallar jag det jag var. Det var en uteväxt som tålde ner till -25 grader..Den kostade också 275 kronor men det var ju en perenn växt. Nåja. jag vet var stället ligger, även om jag just nu har tappat namnet.
 
Efter god lunch i Enköping, så åkte vi till
 
Landbergs gårdsbutik med
 
Förutom ägg fanns en del hantverk att köpa samt bröd av olika sorter både hårt och mjukt. Grönsaker och sylt och..
Gott fika hade dom och underbar glass med lakritssmak. Dit kan jag åka igen!
På kvällen var jag på Allsången på Skansen. Ett bra program att handarbeta till. Det har inte blivit så mycket handarbete i sommarens värme, så nu är jag jättesugen på garn och stickor, nål och tråd.
 
I dag har vi satt ihop vinstlistan till Syföreningens höstlotteri. Det är en fin vinstlista, men det brukar vi ha tycker jag. Vi har ingen auktion längre, men lite pengar drar vi in på det här sättet och på ett kaklotteri på en sångkväll i höst. Det finns så många i världen som behöver hjälp och det är roligt att kunna bidra med lite.
Sedan har jag förberett för glass. Smeten står i kylen tills det blir dags att köra den i glassmaskinen. Det är brynt smör som smaksättning. Jag ser fram emot att få smaka den
När man gör glass så går det åt väldigt många äggulor. Nu har jag maränger i ugnen.
Blåzza och jag har också hunnit med några doftgömmor. Vid nästa prov så finns det dofter i flera kartonger och då gäller det att markera rätt doft. Jag hade inte riktigt koll på det när jag anmälde henne, men lyckas hon inte så gör vi om det i oktober.
JAg har väldigt många burkar av olika slag till noswork och jag har, någonstans, ett gäng snusdosor. Dom hängde länge i en icakasse på en köksstol, men det gör dom inte längre. Allan påstår att jag är secialist på att lägga bort saker. Tänk så härligt att vara bra på något. Fööör visst menade han det väl som beröm?? Vad tror ni??
 
 I dag kom en fin bild på Matilda och Nessie som Henrik skickat, Den är 7 år gammal, så det har hänt en del sedan dess
 
Utställning på ATGs jubileum på Ultuna. Nessie och Matilda vann barn med hund. Ronja blev finaste valp. Hör och häpna, det var jag som visade upp henne
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:RSS 2.0