Underbart med vilt på nära håll---eller inte??

På morgonpromenaden i dag så såg vi på nära håll en räv som studsade och hoppade i gammelförnan. Fåglarna kvittrade och jag njör där jag ganska länge stod och tittade på den. Så bestämde jag mig för att ta ett kort , men innan jag fått fram mobilen och tryckt för att fota var räven i skogsbrynet och på bilden syns den inte. Ni får använda fantasin för att "se" räven jaga sork. Vardagslycka!
 
Så fortsatte promenaden och fram bakom en buske dök ett rådjur upp. Det hade jag kunnat klappa om jag inte hade haft hundkoppel i händerna, så nära var vi. Vardagslycka!!
Under den fortsatta promenaden såg vi och kände doften av harar och en katt.
 
Efter förmiddagskaffet var jag tvungen att åka till Kvantum. Där var jag inte ensam. Det var många som kommit på samma tanke, kanske beroende på att det är helg i antågande
Jag scannar mina varor och det är väldigt smidigt, NÄR det fungerar. Det gjorde det inte idag. När jag kommit till köttdisken meddelade scannern att den inte hade kontakt med terminalen (eller vad det nu var den inte hade kontakt med). Alltså "slängde jag ner varorna i kundvagnen, lite lagom irriterad för köerna var långa.och jag storhandlade.(men glömde köpa socker kom jag på nu) Det var INTE vardagslycka
 
Före Kvantum var jag i en klädaffär för att köpa ett par byxor, men hittade en blus som jag absolut behövde!! Visst är väl det vardagslycka?? Att "ramla" på en blus som man absolut behöver!
 
På hemvägen lyssnade jag på radion. Det var en fågelspecialist som intervjuades med anledning av att det i dag är flyttfåglarnas dag. En flyttfågel äter före flytten upp sig till sin dubbla vikt. Den flyger 1,5 km på 4 minuter och det håller den på med i 80 mil!!
1,5 km på 4 min klarar jag inte med min normalvikt. Det klarar jag absolut inte med min nuvarande trivselvikt och absolut inte med dubbel normalvikt. skulle ni göra det??
Dom är fantastiska våra små bevingade vänner
Har ni sett svalorna?? De har kommit!! Det satt två på telefontråden utanför här för flera dagar sedan, så jag kanske redan har berättat?
 
Så blev det sen eftermiddag och spårkurs på Bombax. Blåzza gick ut fint Struntade i grisböket i dag också. Visserligen inte färskt, men ändå. Sedan satte hon nosen i vädret och drog in doften av hjortflocken som just passerat. Det blev inte mycket ordning på det spårandet. En vimsig tjej hittade så småningom fram till klöven, men då hade hon fått hjälp av Monica flera gånger.
Jag brukar glädjas åt hjortflocken när den går utanför huset och när jag ser den på lite avstånd, men i kväll kände jag ingen lycka över att den var nära.
När alla hundarna hade gått sina spår var vi inne hos Monica och CG och fikade och utvärderade. Som den goda pedagog som Monica är så hittar hon alltid något positivt att säga om våra hundar. Blåzza är ju en jakthund och därför... Jag kom inte ihåg riktigt vad hon sa men det kändes inte så tråkigt längre att Blåzza inte spårade så värst bra. Hon har bra tempo!! Det minns jag.
Att hon klarar sig bra själv fick hon ett halvt rätt för.. Lite för självständig. Blåzza, för självständig? Jag ler och det gör nog ni som följer min blogg också
 
Nu har jag precis hämtat in henne. Räven fanns 10m? utanför staketet och brydde sig inte alls om de två gaphalsarna som fanns innanför staketet. Dock var det för mörkt att ta en bild av den.
 
Nu slutar jag med att önska er alla en fin helg. Stora metardagen om jag inte har fel
 
 
 
 
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:RSS 2.0