Kärlek

  Jag går här och tänker på det här med kärlek och hundar. Allan och jag hade hundar hela tiden som pojkarna var små. Det var trevliga och kärvänliga och Katinka dessutom en bra vallare. Vi har haft flera olika raser men så kom den dag då jag arbetade och den hund vi hade var gammal och fick komma till hundarnas himmel. Någon ny hund kunde vi inte köpa för vi arbetade och en valp när man arbetar, nej.
 Så gick åren och Allan skulle snart bli pensionär. Då kläckte Annica iden att farfar skulle ha hund. På så sätt kunde barnbarnen få umgås med hund. Helena tyckte också att iden var bra och när farfar fyllde pensionär så fick han Nessie. Från kennel Frizzy hämtade vi hem henne. Denna ljuvliga airedaleterrier mjuk och go. Lite terriertjurig men alla älskar vi henne. Visst är hon lite för mycket på när vi får främmande, men det får vi leva med när vi nu inte tog itu med det när hon var valp.
När hon tycker att det är dags för frukost så skäller hon tills hon blir serverad. Lika när det är dags för morgonpromenaden. Vill hon gå ut NU så är det NU, inte när korsorden är färdiglösta. Alla skall gå med! Det är svårt att komma undan och när vi går så stannar hon om någon kommer efter.
 
Ser ni sorken som Nessie har fångat??Vet ni hur en sork låter när den sitter fast? Det vet vi. Den skriker hjärtskärande men det bekom inte Nessie.
 
När det drog ihop sig till Nessies femårsdag så tyckte matte att skall vi få uppleva en valp till så måste det bli innan Nessie blir för gammal. Hon måste ju orka med. Så kom Ronja i vår ägo. Hon heter Kråkhults Snöflina men kallas ibland Ronja och ibland Kråkan eller Kråkhunden.. På henne är det annan ull. Hon är terrier. Nessies terrierkynne känns lugn och sansat. Ronja är det envisaste envisa. Hon är det charmigaste charmiga. Hon lockar oss till skratt men ibland till vansinne med sin envishet. Vill inte Ronja så är det bara så. Lura med godis?? HAHA!! Godis kan man klara sig utan. Frihet är mycket mera värd!. Hon är också intensiv i sitt möte med människor men hon håller inte fast dom som Nessie gör.
 
Kråkan älskar när matte sjunger mattes lilla Kråka eller om Kråkan som sitter på ladugårdstak. Då går svansen som en vindrutetorkare. Leta klöv i skogen är jätteroligt. Ja egentligen leker livet för Ronja. Så bra resultat som Nessie fått på kurserna som vi gått har inte Ronja, men roligt att träffa andra hundar är det.
Morötter BLAHA!!
Så kom det sig att vi gick viltspårskurs i Lundbo Ronja och matte. Det var roligt och vi var där flera gånger. Där fanns borderterriervalpar. Ursöta  men vi skulle inte ha flera hundar och inte en liten!!
 
Så föddes Blåzza och matte blev såld. Vet inte hur det gick till men det var kärlek från första ögonblicket.
Monica frågade om vi ville ha henne på foder, men vi skulle ju inte ha någon mer hund så...
En dag frågade Monica om Blåzza fick bo här några dagar när hon och CG skulle åka till England och ställa ut Blåzzas pappa. Så blev det Allan älskade Blåzza från första dagen och för att göra en lång historia kort så bor hon här nu. Vi delar säng, hon gräver gryt, hon smutsar ner, hon skäller hon står på köksbordet , hon.... och vi älskar henne!
Denna lilla kropp med så mycket hund i sig
Ju mera kärlek man får, desto mera har man att ge. Matte kan sitta mitt på köksgolvet och gosa med alla hundarna. Lika lycklig som en liten unge med ett gosedjur. Låter säkert urfånigt att en tant på -70 beter sig så, men vi bjuder på det.
 
Ok det finns sådana som tycker att dom är dåligt trimmade och ja dom har rätt! Matte håller efter pälsen så att dom skall må bra men utställningspäls, nej!
En vältrimmad airedaleterrier är otroligt vacker, men då krävs det arbete och vi gör annat. Luktdiskriminerar, letar klöv eller köttbullar i träden eller......bara njuter av att vi har varandra.
 
Nu har det slutat regna. Nu skall vi gå ut och gräva. Matte skall försöka få ner en klematis och en rosenbuske. De andra satsar nog på att göra sina gryt lite större.
Ha en bra helg alla vänner. Lycka till ni som är i ringen och vi hoppas ni får rosetter. Vi satsar på smutsiga tassar.
Pussar till er alla från Nessie, Ronja och Blåzza
 
 


Kommentarer
Postat av: Monica

Vilken härlig blogg och vilket fint kort, och så sant så sant. Städning eller skogen - vad väljer ni? Kram

2014-06-01 @ 00:19:05
URL: http://monicavikner.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:RSS 2.0