Viltolycka?

 Så här såg det ut en bit hemifrån i morse. Man blir ju nyfiken och undrar vad som har hänt.
Matte, kom igen nu så söker vi tycker Ronja. Det tyckte inte matte för att ge sig ut i veteåkern för att leta efter något som säkert var borta redan var alldeles väldigt onödigt. Blåzza tyckte också att det doftade otroligt spännande. Hur som helst så blev det inget eftersök för någon.
 
I dag har jag städat skafferi och diskbänkskåp. Så här års kunde väl de små gråa djuren med svans föda sig ute, men inte denna, Vi har en som lever loppan i skåpen. Gnager sönder, skiter, äter .... ÄCKLIGT!!
Jag har bakat bullar och kakor och hade inte den lilla usligen använt bakplåtarna som toalätt. Bläh!!
 
Jag har fått lägre ben på mitt sybord och med det fick jag en byrå över. Den har stått under sybordet och är full med sybehör. Det är ett projekt att lösa var jag skall göra av alla de sakerna för byrån får inte plats. Tänkte byta nattygsbordet mot byrån men då får jag inte upp skåpdörren så det gick inte.
 
Det är en sak jag funderade på när jag var på Kvantum igår. Varför är karrekotletterna nästan alltid färdigkryddade för grillen? Okrydddae är dyrare om det alls finns att köpa. Jag vill inte ha de kryddade. Det är onödigt arbete att tvätta bort kryddorna som jag inte tycker om. Dessutom kan jag inte låta bli att tänka tanken:
" Gömmer man sämre kvalitet under kryddorna?" Det är den där microbiologin som jag läste på min utbildning som spökar. Förstärkt av livsmedelshygien- och livsmedelskunskapskurserna.
Och varför är ytterfilen från grisen mörad? Det är ju inte alltid man tänker grilla den och i grytor är det en klar nackdel. Och kycklingfile likaså. Varför är den marinerad?
 
Jag läste på fejan om könsneutrala toaletter. När jag var hos farmor som barn då gick man på dass med flera fjölar. Dassen var könsneutrala och föregångare till det som nu är så inne, eller? Eftersom köerna till toaletterna på offentliga lokaler alltid är längre för damer än herrar är det en himla tur att vi kvinnor numera kan gå på herrtoaletterna också. Nej visst nej. Det finns ju inte herr och damtoaletter längre. Alla får använda toaletterna och då kallas dom könsneutrala.
 
Jag har fått ett mess från Matilda som är på semester i Florida. Hon undrar vad vi tjejer skall hitta på när hon och Emma kommer hem. Kålmården, Stockholm eller kryssning föreslår hon och Emma och min uppgift är att ta reda på vad Wilma och Thea vill göra och hitta datum. Underbart roligt när tonårstjejerna vill hitta på aktiviteter tillsammans med sin inte längre så unga farmor.  Den karamellen suger jag på resten av kvällen.
Vad suger ni på för karamell? Karamell med vardagslycka
 
 RSS 2.0