Nu är dom klara och levererade

Vi är med i en förening som heter Smålands Gille. Den är så trevlig. Underhållning med anknytning till Småland och maten för det mesta likaså.
Styrelsen är fantastisk. Dom köper in marvaror och passar gärna på när det är extrapris. Så lagar dom maten och så betalar vi nästan bara en symbolisk summa och njuter.
I går var det årsmöte och vi höll, som oftast, till på Kalmar nation. Hemgravad lax och dito gravlaxssås och potatissallad och som avslutning hemgjord ostkaka med hemkokt klarbärssylt och grädde.
För ett tag sedan slog det mig att vi är jättedåliga på att tacka för allt jobb som dom lägger ner så då sydde jag grytlappar åt dom. Jag hittade lite tyg med lingon efter mamma och det passade ju bra med lingonröda tuvor i centrum..
Dom blev lika glada som förvånade.
Efter årsmötesförhandlingar och mat så höll Niklas Rådström föredrag om pensionatsliv i Småland. Jag måste erkänna att för mig var han en okänd person, men han har skrivit både böcker och filmmanus så det visar min okunnighet på kulturens område.
Vi fick inte parkeringsböter och det känns bra. Vi parkerade som vanligt vid rektorsvillan, men det gick inte att betala. Det gick inte att felanmäla och det gick inte att betala med mobilappen heller. Jag var helt inställd på att det skulle sitta en parkeringsbot på rutan när vi kom tillbaka till bilen. Beredd på att behöva kämpa för att slippa betala, men tack och lov så slapp vi problemet.
 
I går morse var det rimfrost på gräset. Det är så vackert.   Tänk om man kunde få till det textilt på något sätt.
 
Ronja startade med vårbruket. Hon var så lycklig ända tills jag ställde henne i duschen.
Den lilla Blå hade också hjälp till, men det insåg jag inte förrän jag märkte att sängen var "full" med jord. Men vad då?? Det är ju så himla skönt med rena lakan och nu när man kan hänga ut på tork så doftar det så ljuvligt. Tack och lov har jag ingen pollenallergi så jag kan unna mig lyxen av soltorkade lakan.
 
Dagen idag inleddes med besök hos husläkaren. Min höft är inte rolig. Han misstänker artros. Det var sannolikt eftersom mamma hade både höfter och knän i annat material än kroppseget sa doktorn.
Det trodde inte kiropraktorn som jag var hos för ett tag sedan. Det gör inte ont på det sättet sa han. Det ger sig vem som har rätt. Jag skall droppa in på Samariterhemmet på röntgen nästa vecka och sedan får vi se.. 
 
Det där med gener är inte bara roligt .Glaukomet som finns starkt förankrat i generna från farmor och neråt gläds jag inte alls åt. På måndag morgon skall jag till ögonläkaren igen och då hoppas jag att trycket har gått ner av alla droppar jag droppar. 
 
För övrigt är det fredag och vi har kört dammsugare. Jag har gått över till påskgult på badrummet. Både löparen på byran, gardinen, bonaden och handdukarna lyser påskgult. Gult gör skillnad!!
 
Gult gör skilland på köksbordet också

Nu slutar dagens information med en önskan att ni som läser det här får en riktigt trevlig helgRSS 2.0