Alla borde ha en Skoda

Jo det är sant!! Det är de enda bilarna som säkert har fungerande blinkers. Audi., BMW och Mersa är i särklass sämst utrustade.
Visst, jag inser att det är att överdriva lite, men faktum är att genomgående så är bilisterna i Uppsala dåliga på att använda blinkers när dom skall svänga. I rondeller så skulle det fungera mycket bättre om alla använde blinkers.
När man sitter och väntar vid en väg som man skall svänga ut på och det kommer en bil på den vägen så väntar man. Hur vanligt är det inte att blinkersen sätts på precis i svängen?.
I dag i Uppsala roade jag mig med att titta på bilmärkena i rondellerna och faktum är att ju "finare" bilmärke, ju sämre användning av blinkers. Det tyckte jag utan att det är statistiskt säkert.
 
Men innan dess hände det mycket roligt i Skuttunge. Det skall byggas ett nytt hus hos grannen. Uppfarten är smal och marken är vattensjuk
 
 Det här är kranbilen som skulle lyfta husdelarna på plats. Bärgningsbilen som kom orkade inte dra upp den. Det kom en ny kranbil.
 
 
Det stod tre långtradare på vägen som också skulle in på tomten
 
Här står den första bärgningsbilen. Den väntar på en kompis!!
 
Det är ett Smålandshus, tillverkat i Sundsvall. Bilarna hade lite snö med sig och det tyckte särskilt Harvey var jätteroligt
 
Jätteroligt var det inte med reflexväst Den gned han av sig i diket. Om ni undrar vad det svarta i framkanten är så är det Ronjas koppel
 
Ronja har både täcke och reflexväst
 
Så åkte vi till Uppsala. Vi saknade både fågelfrö och hönsfoder och hundpellets. Vi saknade mat till oss själva och julkort till USA och en massa annat
Efter ett tag hamnade vi på IKEA för en av gardinstängerna hade gått sönder och jag vill ju sätta upp julgardinerna. Då ser jag plötsligt att Allan har olika skosnören. Så tittar jag lite till. Det är inte bara skosnörena som är olika
 
Han hade "nog tyckt att det kändes lite olika." sa han
En dag på våren rockar vi sockor. Kanske dags att införa en dag på hösten att rocka skor för att visa allas lika värde??
 
Det var med tvekan som jag lämnade hundarna ensamma hemma. Allan tyckte det var så fåningt av mig. Vad skulle hända?? Dom känner ju varandra och bråkar inte.
Nej bråkat hade dom nog inte gjort men möblerat om lite. När fyra hundar jagar varandra runt soffbordet så står det inte kvar. Jag såg det i går kväll och avbröt leken.
Våra busfrön har mycket spring i benen och de har varit ute och lekt ta fatt en timme efter att vi kom hem. Nu är det riktigt tyst och lugnt här
 
I em började älvorna dansa. Nu är det mörkt så nu syns dom inte.
 
Jag hade tänkt blogga om demens, men det får bli en annan gång. Nu skall jag titta på nyhetrna och sticka på mina julsockor.
På tal om jul så har jag köpt en stor snöstjärna i "silver" och satt på min röda julmössa.
 
 
Ock så kom Annica in med en adventskalender I år skall vi fira!!
 
Nu undrar jag bara: Måste man vänta till efter frukost innan man öppnar luckor??
 
 RSS 2.0