En tonårings funderinagr och veterinärbesök

När vi åt frukost i morse så berättade Wilma att hon skulle ha prov i orientering i dag Eleverna skulle in till Röbo och använda karta och kompass. Eftersom jag själv orienterat lite när jag var ung så tyckte jag att det lät roligt Det tyckte kanske inte Wilma och så säger hon: Jag förstår inte varför vi skall lära oss att använda karta och kompass. Vi ungdomar använder ju bara mobilen och går efter GPS
Jag har tänkt en del på det i dag och undrar om det inte finns mer kunskap i skolan som är lite inaktuell.
Jag lärde mig att det finns kompass på mobilen Inte så dumt om man går fel och inte behärskar GPSfunktionen, och inte kommer ihåg på vilken sida träden som myrorna bygger sina stackar. Det senare var viktig kunskap när jag gick i skolan, förutom att använda karta och kompass.
 
På morgonpromenaden mötte vi SJU!! små hundar Vet inte vad det var för sort. Små, vita med svart i alla fall på öronen. Ronja skällde och studsade och viftade på svansen Så gärna hon ville leka. Dumma matte gick en annan väg för de där små liven verkade dödsförskräkta.
 
Så drog vi till Örbyhus. Först invägning. Sedan spruta Blåzza somnade på ögonblicket, men Ronja var svårsövd. Hon fick följa med ut i väntrummet. Där hade hon full koll på alla hundar som var där. I dag var det vallhundarnas dag. Det var roligt att prata vallning. Det blir inte så ofta. 
Kollade in blicken på den ena bordercollien. Så mån om att matte skulle veta att han fanns där för henne. Samma blick som "trycker" fåren att gå dit den vill att de skall gå. Så var min katinka och så tror jag att en bra vallare gör. Så annorlunda än terrierna som är hos mig nu.
 Ronja stog upp och viftade på svansen. Bakbenen blev allt mer krumma. Till sist låg hon ner och viftade på svansen. Personalen kom ut och hämtade henne för dom trodde det skulle vara lugnare för henne.
Vi fick ut en trött Blåzza som har fina tänder, nu utan tandsten. Samtidigt fick vi reda på att de gett Ronja mer lugnande men när dom började behandla henne så försökte hon resa sig och svansen viftade. Så småningom blev hon också klar efter att ha fått dubbel dos lugnande.
Båda hundarna har fina tänder De hade lite tandsten. Klorna är klippta.
Två trötta hundar som sover och sover. Ronja verkar inte riktigt nykter för hon ragglar fortfarande, 10 timmar efter behandlingen.
Ofta pratas det om hur dyrt det är att sanrera bort tandsten. 1350 kr/ hund tycker inte jag att man kan klaga på Då klippte dom klorna också.
 
Vi har skalat äpplen och skalat äpplen och fryst in för att koka chatney till försäljningar i adventstid. Inte av oss men skolan och sportklubben behöver.
Vi skalar och fryser in till pajer i vinter också och vi skall lägga en del på torkollan
 
Tänk så vackert det är ute nu.
 
Hos Per bjuds det på kaffe och hembakad kaka.
 
Det är sådana här djur som våra hundar har behandlats för. De ser inte så trevliga ut. Så skönt det är för Blåzza att slippa den hemska klådan
 
Bakbenen bär inte riktigt
 
Den lilla ställde sig vid sängen och skrek tills vi lyfte upp henne. Hon somnade genast
 
Somnade gjorde Ronja också så småningom
 
Allan skalar äpplen
 
Efter önskemål så kommer receptet jag skrev om i går
 
 Vinbärslimpa 2 st
1/2 l kallt vatten
50 g jäst
1/2 dl matolja
1/2 dl sirap
1 tsk salt
1/2 dl solrosfrön
1 dl röda vinbär
c:a 750 g rågsikt
 
Gör en fast deg och arbeta den mycket väl
Forma två runda limpor och lägg på plåt
Skär 3-4 snitt i limporna 2-3 cm djupa
Sätt i i kall ugn
Sätt ugnen på 200 grader
Grädda i 50 min
 
Jag brukar öka solrosfröna när jag inte har vinbär att lägga i och jag beräknar gräddningstiden från det att ugnen blivit varm
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:RSS 2.0