Nu har jag gjort bort mig igen!

I dag började jag dagen med tankefel. Allan  skulle till vårdcentralen för att lämna ett blodprov som skulle tas före klockan 10. I dag skulle han också vara kl 9 på specialistmottagningen för att göra spirometri.
Som den smålänning han är så skulle allt ske på samma dag. Att göra en extra resa för ett blodprov var helt onödigt.
Vi bestämde att vi skulle åka senast 7.15 hemifrån för att få första tiden på labbet som öppnade 8.15, allt enligt tips från sköterskan på Aros. Bäst att vara där i god tid för det brukar vara kö kl 8.
 
Efter frukost gick jag ut med hundarna. Det var ganska skönt ut så vi strosade i lugn och ro och kom hem strax före 7,30. Om jag säger att humöret var inte på topp här hemma så det var snabba ryck för att få med plånbok och komma i väg.
Det gick bra tills vi skulle köra ut på 272:an. Där var det bilkö. En väldigt lång bilkö så det tog en stund innan vi kom ut på vägen. Sedan flöt det på till första rondellen. Där var det stopp och sedan började trafiken rulla i gåtakt. Det gick nästan inte att köra så långsamt. Vi var aldrig över 20 km/tim. Det var stopp för fotgängare som skulle över vägen. Cyklister kom farande på övergångsställena. För att slippa bilköerna så körde jag förbi Tiundaskolan och till Bergaskolan, men där var det stopp för vägarbete! Då hade jag kommit i kapp en bil som inte vågade köra förbi cyklister och som snällt stannade vid varje övergångsställe, även när det inte stod någon och väntade på att få passera. Jag hann tänka många fula tankar, även om jag ju visste att det var mitt tankefel som hade försatt oss i denna situationen.
Nåväl. 815 var vi framme och Allan fick köbricka nr 3.
 
8.40 lämnade vi Aros och 2 minuter i 9 klev vi in på specialistläkarmottagningen på Luthagen.
Det var nog tur att det är ont om poliser i stan för riktigt lagligt gick det inte. Det finns en del trafikljus och övergångsställen och massor!! av cyklister som inte kan trafikregler. Emellan dessa farthinder var jag tvungen att gasa lite extra.
 
Allan fick blåsa en massa (4) gånger och sedan fick vi se årets och förra årets kurvor på lungfunktionen på datorn. Det hade inte blivit sämre, så nu hoppas vi att vi inte behöver åka dit igen förrän om ett år.
 
Hemma igen ringde jag Kennelklubben och kvinnan jag pratde med lovade beställa ett nytt diplom och skicka det till mig. Nu hoppas vi att nästa diplom levereras helt. Det känns jättebra, och det förstår ni säkert.
 
På eftermiddagen kom Lena förbi på väg från jobbet. Hon hade med sig prinsesstårta och bjöd på. Den var supergod. Inköpt på ett onämnbart företag, eftersom dom sponsrar fel innebandylag.
Själv försöker jag sponsra Sirius innebandy med lite till deras loppis/julmarknad 1 Adv. Overaller till kvastskaft och grytlappar är det jag roar mig med nu när vi inte letar doftgömmor.
 
Efter att ha bott fyra dygn i de judiska kvarteren i Budapest och besökt synagoggan och minnesplatserna över alla judar som fick sätta livet till i kriget är det mycket funderingar som snurrar i mitt huvud.
Kriget Isarael-Palestina väcker också frågor. 
Uppdrag granskning i kväll om läkaren på Karolinska som beskylls för antisemetism....
Jag skall försöka att vid ett senare tillfälle samla ihop mina tankar i bloggen. I kväll lämnar jag ämnet som jag inte behandlat färdigt
 
 
 
 Fönster i synagoggan som jag tror att jag kanske skall göra i textil
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:RSS 2.0