Snöflinga sveriges näst vackraste ord

 I dag har jag läst i Allers att det varit en omröstning i SvD om sveriges vackraste ord. SNÖFLINGA kom på andra plats!! Min älskade Kråkhund har Sveriges näst vackraste ord till namn, vem slår det??
 
På första plats kom Förgätmigej. Förgätmigej, den söta blomma som i en krans knöts runt våra lärarinnemössor på vår exemensdag. Det var då när man inte lagade mat utan att ha något på huvudet och det var skillnad på lärare och elever. Eleverna hade snibb om håret och lärarinnorna en vit mössa med volanger och spets. I alla fall hade vi lanthushållslärare det.
 
Tidigt i lördags morse skjutsade Allan mig till Storvreta varifrån resan till Linköping och årsmötet i Airedaleterriergillet gick av stapeln. Solen strålade och det var en trevlig resa med airedalevänner från Upplandsgruppen.
Framme i god tid hann vi kolla våra rum före lunch och efterföljande föredrag av Per Jensen som är etolog, beteendeforskare vid Linköpings universitet.
Han berättade att vargen för 15000 år sedan började sin väg till att som hund bli människans bästa vän. Under dessa år har hunden anpassat sig till människan och lärt sig att ta hjälp av henne. En snabb blick från ägaren kan ge hunden hjälp att lösa ett problemet den ställs inför. Ett tecken från handen fyller samma funktion. Det var så Katinka en gång samlade in våra får och förde dem dit jag ville ha dem. Jag pratade med henne och visade med händerna vad jag ville. Så samspelta vi var. Så roligt det var att ha henne som arbetskamrat.
 
Att hundar kan lära sig massor av ord kan man se på you tube :chaser dog. En bordercollie som kan namn på en massa leksaker och som kan sortera dem efter sin husses indelning i olika grupper. Att en varg skulle ta hjälp av mäniskan förekommer inte. Den kan själv.
 
Som med all forskning så tar man till sig det man gillar och håller med. Jag gillar Per Jensen. Han är rolig att lyssna på och lätt att tro på. Mina tjejer är precis så begåvade som han berättar att hundar är

Skäms din hund?? Här är det skillnad på tjejerna. Ronja skäms men det skulle det aldrig falla Blåzza in att göra!
Hon anser sig äga det här stället och då bestämmer hon också över det. Det tycker i alla fall Blåzza.
 
Copperstones kennel har fött upp Airedaleterrier i många år. Många hundar har fått fina utmärkelser, rosetter och pokaler. Om detta fick vi höra mycket och sedan bjöd det på bubbel och salta tilbehör och
jordgubbar överringlade med choklad. Lite sommarkänning.
 
Utsikt från mitt hotellrumsfönster. . Den utsikten kunde jag inte klaga på.
På kvällen serverades kalvstek med potatismos sås och chaminjoner. Efterätten var Creme Bryle´ och till den serverades socker smaksatt med något odinfinierbart. Skulle nog vara sylt men sylt brukar smaka bär
Nåväl brylepuddingen var god och huvudrätten var riklig så vi blev mätta. Några köttskivor hamnade i en "doggybox" för vidare färd till väntande hundar på hotellrum.
 
Sängen var skön, men jag promenerade mycket runt rummet. Jag hade en sådan där natt med benkramp som kom i ett och då är det promenader som gäller. Jag hade ju suttit stilla hela dagen så det var kanske inte så konstigt att benen ville röra på sig.
 
Efter hotellfrukost, där jag bet sönder en tand på en färsk fralla!! var det klubbinformation och årsmöte.
Årsmöte är ju alltid val och avgångar som skall avtackas. Här var det dessutom duktiga hundar vars mattar fick pris av olika slag.
Värt att notera är bästa brukshund  Frizzy Top Tarras kullbror till Nessie (Frizzy Top Model)
Grattis Tarras!! Vi är så stolta över dig och din husse. Så flitiga ni har varit genom åren.
 
Efter buffelunch åkte vi hemåt.
Essoogubben vinkade Hej Då!! Välkomna tillbaka
Inte så mycket trafik utan det flöt på bra tom genom Stockholm.
Allan hämtade mig i Storvreta och jag hann åka till Lundbo på uppstart på viltspår. Jag skall ge Ronja en chans till, att klara öppet spår.
Ännu en orolig natt, nu med en mage i uppror. I dag har jag sovit mest hela dagen. Om en stund skall jag titta om det finns några nyheter på tv och sedan krypa ner tidigt i sängen så att jag vaknar som en ny människa i morgon bitti.
Efter vad jag tror mig ha hört så är våren på gång. Så härligt!
 
 
 RSS 2.0