Jag syr och bakar vidare

Brödbaket som jag började med igår har jag avslutat idag. Ibland tror jag att jag glömmer att vi bara är två personer. Jag minns när Allans mamma förundrades över att brödrecept var så små. Två limpor, kan man baka så lite ?? I hennes stora familj var inte två limpor mera än till ett par måltider. Det är ju så roligt att baka matbröd och efter en varm sommar när ugnen nästan inte varit på och köpelimporna har varit många, var det dubblet roligt att baka limpor.
Dessutom har jag sytt vidare och viktigast av allt GRATULERAT ELSA  på 7ÅRSDAGEN.
Allan och jag var i Björboholm när Elsa föddes. Vi skulle åka med Erik in till BB och hälsa på lillasyster för första gången. På vägen stannade vi på ett varuhus för att köpa en present till Elsa från Erik. Han gick runt och plötsligt fick han syn på en klänning med en klockad kjol. "Den farmor skall vi köpa. Tänk så fin Elsa blir . När hon snurrar runt så kommer kjolen att stå rakt ut"
Erik var 7 år och hade ingen aning om hur liten Elsa var och att det skulle dröja tills hon kunde snurra runt. Givetvis fick han köpa klänningen till sin lillasyster.
Minnet av klänningsköpet ploppar upp emellanåt i mitt huvud och jag ler för mig själv och blir faktiskt lite rörd när jag minns
 
I kväll har jag varit hos Vendela och Dante när deras föräldrar var borta. Vendela skrev ett recept på chokladbollar åt mig, så nu kan jag göra en sats när jag blir sugen.Tänk vad stor världen blir när man kan hantera bokstäverna till att läsa och skriva. Så roligt det är att träffa dom och följa deras utveckling. I kväll blev det inte så lång stund för Carolinas aktivitet tog slut tidigare än planerat. Jag  träffar dom på lördag igen när Dante firar att han fyller 6 år och har börjat i förskoleklass
 
Det här visdomsordet hittade jag för ett år sedan när vi hade Apelrydträff i Motala
Den karamellen skall jag suga på ett tagRSS 2.0