Mushund? Mösshund?

I dag hittade vi en död mus i vattenskålen utanför dörren.  Den väcktestort intresse hos fyrbeningarna som genast börja leta flera möss. När matte tog bort trappan till "altanen" så sprang det en mus över trallen. Den blev jagad!!!!. Nu undrar vi: Om en hund jagar en mus, är det en mushund då?? Och när en hund jagar möss, heter   mushund eller mösshund då?? Visst är det kul att leka med språket?
I förrgår planterade matte en kaprifol. I dag har Blåzza konstaterat att det finns rötter på kaprifolen! Hon tog den dessutom med sig till Ronja och visade rötterna. Lycklig sprang hon med kaprifolen efter sig. Det såg rätt roligt ut.
Matte använde ändå  inte sin allra trevligaste röst när matte ville ha tag i plantan för att plantera om den. Nu är det gjort och över plantan står en röd plasthink som förhoppningsvis ingen vill gräva under.
Just när det hände var det inte så roligt, men efteråt kan man ju inte annat än skratta eller hur?
 
På dagens enda bild ser ni Ronja när hon kommit till oss. I stort sett sedan den dagen har matte haft hjälp med trädgårdsarbetet. Koll av rötter på planterade växter och dessutom drar hon upp växterna ur krukorna och leker med dem så att det blir många små växter fördelade över trädgården.
Samma slags gener tycks Blåzza ha. Eller är det Kråkan  som lär henne?  
 
 
Nu hoppas vi att vi alla får en fin Valborg med god mat och besök vid kasen om vi bor på denna sidan Sverige. Hemma på västkusten tändes kasarna på påskafton. Det jag minns av valborgsmässofirande som barn var att glasskiosken öppnade!! Att manskören sjöng och att man fick nya kläder och att det var premiärdag för knästrumporna var också viktigt. En gång var jag extra fin.  Då fick jag ett par vita nätvantar dagen till ära. Vilka minnen. Så roliga. Man inser att tiden ändras


Kommentarer
Postat av: Anneli Ahlström

Samma sak här med Hedlund :) Vet inte om det ligger i hundgenerna men när jag skulle sätta potatis så kom Hedlund sen och gav mig potatisen som jag satt :)

Svar: Duktiga Hedlund
danvikstjejerna.blogg.se

2014-06-17 @ 11:38:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:RSS 2.0