En grön spindel

Nu är jag färdig med deklarationerna för både mamma och mig. Eftersom jag är lite sent ute får jag åka in till Uppsala och stoppa mammas deklaration i Skatteverkets låda. Nu gör inte det så mycket för jag skall köpa pallkrage och lekablock . Lite fröer och några säckar jord skall jag också inhandla.
Vad är det för märkligt med det undrar nu kanske.
Jo som ni väl vet så bor det ett gäng "grävlingar" på den här gården och jag har slutat odla för dom gräver upp det jag har sått och planterat.
Så idag var jag hos Carolina på Valsäters gård och där fick jag tips. Pallkragen sätter man på lekablock; Då borde odlingaen få vara i fred Jag måste testa. Jag skall inte ha någon större odling, men dill persilja och gräslök är det mysigt att gå ut och plocka.
JAg längtar redan efter att jorden skall reda sig så att jag får så, haha. Det var på lanthushållsskolan på 60talet som jag fick höra uttrycket första gången, jorden skall reda sig. Man tar en näve jord och kramar i handen och utifrån hur jorden beter sig vet man (om man kan) om jorden är klar att så i.
Jag behöver nog inte fundera så mycket på det eftersom jorden i säck är som den är.
 
Carolina hade lagt ett spår åt Ronja på mossen tillsammans med sina härliga ungar Vendela och Danne. Dom gick också med när Ronja skulle följa spåret och leta klöv.
Ronja spårade bra men visst fanns det dofter som lockade henne av spåret ibland. Nu har jag fått tips av Carolina hur jag skall fösöka lära mig läsa av Ronja när hon jobbar och inte. JAg är riktigt taggad att försöka praktisera mina nya kunskaper men får försöka hålla mig över helgen.
Blåzza som spårar mera säkert skall ändå få ta del av nyheterna.
 
Carolina hade med fika och vi satt i solen på mossen och njöt av både det och solen. Vet inte vem av barnen som först såg den illgröna spindeln men den var läcker och vi studerade den ingående. Dessutom hittade Vendela en guldig snäcka och lena stenar. Danne hittade myror och andra kryp. Så underbart det är att vara med små människor ute i naturen och få förmånen att dela deras upptäckter. Jag njöt i fulla drag.
 
Om nu tekniken hade fungerat skulle ni ha fått se en urläcker illgrön spindel
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:RSS 2.0