Mushund? Mösshund?

I dag hittade vi en död mus i vattenskålen utanför dörren.  Den väcktestort intresse hos fyrbeningarna som genast börja leta flera möss. När matte tog bort trappan till "altanen" så sprang det en mus över trallen. Den blev jagad!!!!. Nu undrar vi: Om en hund jagar en mus, är det en mushund då?? Och när en hund jagar möss, heter   mushund eller mösshund då?? Visst är det kul att leka med språket?
I förrgår planterade matte en kaprifol. I dag har Blåzza konstaterat att det finns rötter på kaprifolen! Hon tog den dessutom med sig till Ronja och visade rötterna. Lycklig sprang hon med kaprifolen efter sig. Det såg rätt roligt ut.
Matte använde ändå  inte sin allra trevligaste röst när matte ville ha tag i plantan för att plantera om den. Nu är det gjort och över plantan står en röd plasthink som förhoppningsvis ingen vill gräva under.
Just när det hände var det inte så roligt, men efteråt kan man ju inte annat än skratta eller hur?
 
På dagens enda bild ser ni Ronja när hon kommit till oss. I stort sett sedan den dagen har matte haft hjälp med trädgårdsarbetet. Koll av rötter på planterade växter och dessutom drar hon upp växterna ur krukorna och leker med dem så att det blir många små växter fördelade över trädgården.
Samma slags gener tycks Blåzza ha. Eller är det Kråkan  som lär henne?  
 
 
Nu hoppas vi att vi alla får en fin Valborg med god mat och besök vid kasen om vi bor på denna sidan Sverige. Hemma på västkusten tändes kasarna på påskafton. Det jag minns av valborgsmässofirande som barn var att glasskiosken öppnade!! Att manskören sjöng och att man fick nya kläder och att det var premiärdag för knästrumporna var också viktigt. En gång var jag extra fin.  Då fick jag ett par vita nätvantar dagen till ära. Vilka minnen. Så roliga. Man inser att tiden ändras

Senaste nytt

I går var det söndag och trots det så jobbade vi. Nessie, Ronja och Blåzza fick alla en stund var på trimbordet. Blåzza tyckte det var hemskt. Hon visade vad hon tyckte om behandlingen så matte fick ha utvecklingssamtal med henne.  Lite senare åkte vi till Åkerlänna och Lena för att få tips om hur mycket matte skall ta bort av pälsen på Blåzza. Då fick Lena också tala förstånd med Blåzza och så fick matte veta att nu gäller det att träna den lilla loppan att stå på trimbordet och uppföra sig. Hon måste visst lära sig att stå snyggt också och slappna av när hon skall ställas ut. Det blir tydligen lättare för henne om hon är van att stå på trimbordet. Matte fattar inget, men vi får väl träna
Ronja fick utstå mycket "luggande" men Nessie klippte matte mycket på. Nu skall nog matte ringa Karin och fråga om hon hinner klippa resten, Matte är lite feg, men det gör ont på Nessie att bli trimmad och då kanske hon bör få slippa det.
 
På kvällen grillade husse och matte. Det gillar hundarna så då är dom nära nära. Mest nära var en Liten Blå som hoppade upp och försökte stjäla mattes revben. Utvecklingssamtal igen!!
 
I dag har matte varit i Uppsala. Där var det sy, prat, fika och shopping, men också fiskspaa. Så häftigt! Det pirrade läckert när fiskarna nafsade på fötterna. Det var riktig avslappning, och efteråt känns det mjukt och lent på fötterna.
 
Hemma har inte verksamheten stått stilla. Någon har "planterat persilja! på trallen. Någon har försökt plantera påskliljelökarna som blommat klart för i år. Någon har med hjälp av jorden som matte fyllt i alla hål, toppdressat trädgården. Vad gjorde man utan all hjälp??
 
Och tänk att komma hem till ett alldeles tyst hus. Nu möts vi av gläfs och skall och pussar och av någon som skriker som en tofsvipa av lycka över att flocken är samlad igen
Med en oladdad kamera blev det inte så många bilder i dag.
Med teknikstrul så syns inte bilderna från i går och från fiskspaat.
Bättre lycka en annan dag!?

Brygghuset

Som vanligt är det hundpromenad efter frukost. När Nessie ser/hör att vi är färdigätna börjar hon skälla och det fortsätter hon med tills vi går ut. Egentligen fattar vi inte hur hon har fått en sådan här vana. Jo vi kanske gör det. Husse tycker att hon är så gullig när hon visar vad hon vill så det är klart att hon lärt sig hur slipstenen skall dras.
 
Det är också hon som bestämmer vilket håll vi skall promenera till, i alla fall de gånger som husse håller i kopplet.
I dag ville hon gå till Sväng-Greta och då är det bara att hänga på. Visst är det ett bra namn på den plats där vi svänger hemåt igen??
 
Efter en tur till Uppsala för inköp av bl.a hönsfoder ägnade vi oss åt trädgårdsarbete. Matte fyllde i de hål som hundarna har gjort i gräset. Samtidigt rotvattnade matte några buskar. Det tyckte Blåzza var toppen!! Så lätt grävt! Vilken unge gillar inte att leka i gegga-moja? Jag känner ingen.
 
Under tiden som vi pysslade kom en bil med en farbror som bott hos sin mormor och morfar här när han var liten. Han berättade att det hus som vi bor i var brygghus då. Så nu vet vi var vi bor, i brygghuset.
Vi har haft namndiskussioner sedan vi flyttade hit. Förr kallade vi det Gamla huset, men nu är det ju inte det för oss. Nu är ju stora huset det som är gammalt. Jag har kallat det undantaget men det har Allan ogillat för vi bor inte på undantag!!.
Problemet är löst! Vi bor i BRYGGHUSET!
Det blev en hel del prat om folk som bott här när mannen var ung och som vi känner som gamla. Roligt att höra berättas om hur det var förr.
 
Nu har vi slutat vårt dagsverke för idag och  hör och häpna!! Blåzza är ren!! Det är ju fantastiskt med strävhåriga hundar. När dom torkar så ramlar smutsen bort. Det blev inget bad i dag.
 
Nu är det snart dags att lördagsmysa med Smartare än en femteklassare. Det tvprogram som matte uppskattar mest.
Hoppas att ni alla har en fortsatt bra helg
Kojan
Persilja som är kollad så att det finns rötter under.
Lortgris

Blåzza jobbar vidare
 RSS 2.0