Inga bilder

Vet inte om det är mig eller datorn det är fel på men bilder vill det inte bli några på bloggen. Kanske jag på slutet kan lägga in en nostalgisk bild.
 
Hur som helst så har det varit en dag i Uppsala igen. Vid infarten så stod en massa poliser och stoppade alla bilar och förarna fick blåsa. Polisen konstaterade det jag redan visste, att jag var nykter. Sedan önskade han mig en fortsatt bra dag. Det var trevligt. Förra gången jag blev stoppad där sa inte polisen någonting. Det var teckenspråk som gällde och det kändes lite fånigt.
Sedan till mamma som skulle till tandhygienisten och eftersom hon inte riktigt har koll på tillvaron nu så följde jag med. Men först så hade jag ägnat en lååång stund åt att leta efter hennes hörapparat. Den låg under sängen tillsammans med en del tabletter som hamnat där i stället för i hennes mage. 
 
På hemvägen köpte jag traditionsenligt jordgubbar på Ulva. I dag hette sorten Malvina. Mörkröda, söta goda. Dom gillar jag. Jag riktigt känner hur järn och A-vitaminer kryllar i magen efter en portion. Så länge dom säljer när jag åker från stan, så länge köper jag och njuter av livets goda. Hundarna gillar inte jordgubbar däremot var gårdagens räkor uppskattade.
 
Väl hemkommen åt vi isterband. Det har kommit en smal modell som vi ju måste testa. Dom var ok, men vi fortsätter nog att njuta av de vanliga, lite tjockare när vi vill äta småländskt.
 
 Symaskinen får jobba sådana här lite svalare dagar. Härligt. Handsömnad blir det också och att inte bli svett i händerna när man syr är skönt. Det är födelsedag och ostkant (utställning för borderterrier) frampå hösten och något lite skall jag väl få till.
 
 
 En bild från april i år får avsluta dagens korta blogg
 
 
 
 

REGN!!!

 
 
Så kom det då äntligen det vi väntat på så. REGNET! 6 mm har det kommit på 2 timmar. Lite åska och dunder, men inte så mycket eller så nära att hundarna reagerade. Så mycket lättare det är att andas även om det fortfarande är varmt.
Före regnet har matte varit i Uppsala och varit med Hjördis till tandläkaren. Medicin till Nessie fanns inte på apoteket så det fick dom beställa. På hemvägen köpte matte jordgubbar och hallon på Ulva. Inte smakade hallonen hallon tyckte matte, och snåla var dom så vi fick inte smaka. Jordgubbarna skall bli efterätt efter räkfrossan i kväll. Matte känner inte för att laga mat så då blir det enkla lösningar.
 
Vi har firat husse också, nej fel, fel, fel. Människorna har firat husse på namnsdagen men igen så fick inte vi fyrbeningar vara med på kalaset. Nessie skall gå ner mera i vikt och det får alla lida av.
 
Vi har alla väntat på att vägrenarna skall bli slagna. Det är så mycket torrt och långt så det skymmer sikten 
 
Det var inte bara regnet som kom. Traktorn som slår dikeskanterna kom också
.Matte vet inte vad som händer. Text försvinner och bilderna kommer flera gånger. Åskans fel??
 
Nu skall Blåzza få ordet, men utan bilder. Matte är dum!! Hon har börjat borsta tänderna på mig och det skall hon göra varje dag. Jag får likadant foder som dom stora tjejerna och PlaquOff på maten men ända är inte min mun väldoftande säger matte. Gamla Nessie har jättefina tänder. Jag vet inte om jag skall tillåta tandborstning. Det var inget vidare men matte säger att jag måste vänja mig. Njaa, får se vem som är envisa. Matte säger
att snart är det dags för mig att visa tänderna för något som heter domare och då vill hon inte skämmas. Inte lätt att vara hund i det här huset.
Hon klagade på mina öron också men DÅ sa husse ifrån! Han sa att när Blåzza som är så lycklig när vi kommer hem så hon studsar och tjuter av glädje så spelar väl inte öronen någon roll. Nu får du ge dig sa han till matte. Tur att vi har husse tycker vi hundar.
Husse har lovat att vi skall få smaka några räkor var. Han och matte skall inte frossa i sig alla alldeles själva. Det gillar vi!
 
Eftersom det är så krångligt med bloggen idag så slutar vi här och går ut och känner hur gott det doftar efter regnet. Det tycker vi att ni också skall göra. Det doftar rentvättade växter Härligt!
 
 
 
 
 
 

Sorg och glädje

Så var det dagen då vi skulle åka till veterinären Ronja och jag för att hennes höfter skulle röntgas. Vi var vid gott mod och tog med husse och Nessie också för Nessie har ett sår på svansen.
Att jag höftledsröntgade Ronja var bara för att vi hade en diskussion på lägret om huruvida man skall röntga eller inte. Till sist insåg jag hur dålig ägare av en airedaleterrier jag var som inte röntgat hennes höfter. Eftersom det är ett rasproblem kan vi aldrig få en riktigt frisk ras om inte alla hjälps åt. Nu har jag dragit mitt strå till stacken. Jag fick titta på bilderna som skall gå till SSK för avläsning. Veterinären Per förklarade och jag inser att Ronjas höfter inte är så väldigt bra. Vi fortsätter leva som vi gjort hela tiden. Promenader, lagom mycket mat. Inte agility eller cykelmotion. ( Jag som inte gillar att cykla och ibland får goda råd att jag "måste" cykla med Ronja för att det är så bra motion, Nu kan jag säga ärligt att veterinären tycker inte att cykelmotion är det optimala för Ronja
. Bra va?!)
Lite vingligt på benen är det när vi kommer hem
Nessies svans skall vi fortsätta tvätta med Hebiscrub som tidigare. Helst skall hon inte slicka, men tratt i den här värmen NEJ, det kan vi inte utsätta henne för om det inte blir värre. Vi har lyckats få ner Nessies vikt ett helt kilo sedan vi var där sist. Det är hårda bandage, men det har gått och sporrar matte att fortsätta med hård ransonering av maten. ( Tänk om någon ransonerade mattes mat också. Så bra det skulle vara. Eller inte! Mat är ju så gott)
 
När vi var hos veterinären fanns det en jättefin Bombaxare där( en hund från samma kennel som Blåzza. Kennel Bombax) Hans matte arbetade på mottagningen och han låg i rummet intill och bara tittade på oss. Ronja trodde nog att det var hennes kompis Agnes så hon försökte hälsa, men det fick han inte för sin matte. Oj vad en del har pli på sina godingar Jag blir så imponerad( men jag sliter inte ut mig precis för att mina skall bli så perfekta)
 
 När vi kom hem möttes vi av glädjetjut. Blåzza blir så lycklig så det går inte att beskriva. Det måste höras för att man skall tro det. Hon studsar upp så hon kommer i ansiktshöjd och så tjuter hon. Vår underbara lilla tossa.
När man har lagt ner ett villebråd så börjar med att flå det
 Hör du Ronja. Skall du bara glo? Varför hjälper du inte till?? Glöm inte att vi är bästisar och då hjälps man åt!! Vad då? Trött efter röntgen? Du är bara lat!
Nu är himlen ovanligt grå för att vara denna sommar. I kväll är det både Skansen och mord på tv.
Dagen som började i moll med Ronjas höfter och övergick alltmera i dur.
 
Ses vi på Skansen eller i Midsomer?
 RSS 2.0