Kärlek

  Jag går här och tänker på det här med kärlek och hundar. Allan och jag hade hundar hela tiden som pojkarna var små. Det var trevliga och kärvänliga och Katinka dessutom en bra vallare. Vi har haft flera olika raser men så kom den dag då jag arbetade och den hund vi hade var gammal och fick komma till hundarnas himmel. Någon ny hund kunde vi inte köpa för vi arbetade och en valp när man arbetar, nej.
 Så gick åren och Allan skulle snart bli pensionär. Då kläckte Annica iden att farfar skulle ha hund. På så sätt kunde barnbarnen få umgås med hund. Helena tyckte också att iden var bra och när farfar fyllde pensionär så fick han Nessie. Från kennel Frizzy hämtade vi hem henne. Denna ljuvliga airedaleterrier mjuk och go. Lite terriertjurig men alla älskar vi henne. Visst är hon lite för mycket på när vi får främmande, men det får vi leva med när vi nu inte tog itu med det när hon var valp.
När hon tycker att det är dags för frukost så skäller hon tills hon blir serverad. Lika när det är dags för morgonpromenaden. Vill hon gå ut NU så är det NU, inte när korsorden är färdiglösta. Alla skall gå med! Det är svårt att komma undan och när vi går så stannar hon om någon kommer efter.
 
Ser ni sorken som Nessie har fångat??Vet ni hur en sork låter när den sitter fast? Det vet vi. Den skriker hjärtskärande men det bekom inte Nessie.
 
När det drog ihop sig till Nessies femårsdag så tyckte matte att skall vi få uppleva en valp till så måste det bli innan Nessie blir för gammal. Hon måste ju orka med. Så kom Ronja i vår ägo. Hon heter Kråkhults Snöflina men kallas ibland Ronja och ibland Kråkan eller Kråkhunden.. På henne är det annan ull. Hon är terrier. Nessies terrierkynne känns lugn och sansat. Ronja är det envisaste envisa. Hon är det charmigaste charmiga. Hon lockar oss till skratt men ibland till vansinne med sin envishet. Vill inte Ronja så är det bara så. Lura med godis?? HAHA!! Godis kan man klara sig utan. Frihet är mycket mera värd!. Hon är också intensiv i sitt möte med människor men hon håller inte fast dom som Nessie gör.
 
Kråkan älskar när matte sjunger mattes lilla Kråka eller om Kråkan som sitter på ladugårdstak. Då går svansen som en vindrutetorkare. Leta klöv i skogen är jätteroligt. Ja egentligen leker livet för Ronja. Så bra resultat som Nessie fått på kurserna som vi gått har inte Ronja, men roligt att träffa andra hundar är det.
Morötter BLAHA!!
Så kom det sig att vi gick viltspårskurs i Lundbo Ronja och matte. Det var roligt och vi var där flera gånger. Där fanns borderterriervalpar. Ursöta  men vi skulle inte ha flera hundar och inte en liten!!
 
Så föddes Blåzza och matte blev såld. Vet inte hur det gick till men det var kärlek från första ögonblicket.
Monica frågade om vi ville ha henne på foder, men vi skulle ju inte ha någon mer hund så...
En dag frågade Monica om Blåzza fick bo här några dagar när hon och CG skulle åka till England och ställa ut Blåzzas pappa. Så blev det Allan älskade Blåzza från första dagen och för att göra en lång historia kort så bor hon här nu. Vi delar säng, hon gräver gryt, hon smutsar ner, hon skäller hon står på köksbordet , hon.... och vi älskar henne!
Denna lilla kropp med så mycket hund i sig
Ju mera kärlek man får, desto mera har man att ge. Matte kan sitta mitt på köksgolvet och gosa med alla hundarna. Lika lycklig som en liten unge med ett gosedjur. Låter säkert urfånigt att en tant på -70 beter sig så, men vi bjuder på det.
 
Ok det finns sådana som tycker att dom är dåligt trimmade och ja dom har rätt! Matte håller efter pälsen så att dom skall må bra men utställningspäls, nej!
En vältrimmad airedaleterrier är otroligt vacker, men då krävs det arbete och vi gör annat. Luktdiskriminerar, letar klöv eller köttbullar i träden eller......bara njuter av att vi har varandra.
 
Nu har det slutat regna. Nu skall vi gå ut och gräva. Matte skall försöka få ner en klematis och en rosenbuske. De andra satsar nog på att göra sina gryt lite större.
Ha en bra helg alla vänner. Lycka till ni som är i ringen och vi hoppas ni får rosetter. Vi satsar på smutsiga tassar.
Pussar till er alla från Nessie, Ronja och Blåzza
 
 

Tredje gången gillt???

      Varför är inte jag en sån som kan allting bäst?? Så enkelt det skulle vara då.
 
Först tog det 100 evigheter att ladda upp korten och skriva texten på rätt ställe och så vid förhandsgranskningen så försvann allt ihop.
 Så gjorde jag ett nytt försök med bara tre bilder och det lyckades ju, men varifrån kom nästa inslag. En massa bilder i oordning utan text. Hur gjorde jag?? Jag behöver veta för att inte göra samma fel igen.
Inlägget har återställts eftersom det stängdes ner oväntat står det överst på sidan när jag börjar om
 
 
Nåväl BOMBAXDAGEN en dag för hundar från kennel Bombax och deras ägare att träffas och umgås och ställas ut. Solen sken precis som Bombaxmatte Monica hade lovat.-
BLÅZZA har ordet:
 
Dagen började tidigt. När matte och jag vaknade så hittade matte en massa päls i mina ljumskar som måste bort så vi låg och gosade och matte trimmade. Det blev en"jättehög" på nattygsbordet innan matte var nöjd.
Efter sedvanlig frukost och rastning så satte vi oss i bilen, Matilda, Wilma, matte och jag. JA jag satte mig inte. Jag la mig i min koja som står i baksätet.
 
Väl framme i Högbo så hittade vi inte några Bombaxare. Matte är slarvig så hon hade inte Monicas mobilnummer.
Matilda letade reda på telefonnumret till kennel Axbor och dom kunde hjälpa oss med Monicas mobilnr.. Hur gjorde människorna innan det fanns mobiler och om dom inte har tekniska barnbarn? ( Matilda och Wilma är två av mattes barnbarn)
Monica kunde tala om vart vi skulle köra och kan ni tänka er, matte hade stannat på fel sida brandbilen som var där för att det var Barnens Dag.
 
Sedan följde en lång dag med massor av aktiviteter. Läskiga ballonger som Matilda lärde mig var ofarliga och när vi tränat en stund så vågade jag nosa på en av dom.
Det fanns agilitybana. Jag gick genom tunneln och hoppade genom en ring. Man får godis om man gör som matte visar
Så fanns det ett gryt. Inte alls lika mysigt som de gryt som vi har i trädgården, men så har vi ju jobbat en hel del med att få dom mysiga. Jag var tveksam om jag skulle gå in i det här grytet, men så tog nyfikenheten överhanden så jag kollade. Vet ni, det var ett rävskinn i grytet. Jag vill inte ha något nytt skinn. Jag är så nöjd med det jag har.
 
Nu började det dra ihop sig till att jag skulle in i ringen. Matte hoppades att Matilda skulle gå in med mig. Lena har lärt Matilda hur man skall göra och Matilda har visat både Ronja och Nessie och Lenas  hundar också tror jag. Nåväl. Nu blev det inte så. Matilda visade matte hur kopplet skulle sitta bakom öronen på mig och hur hon skulle ställa mina ben och hålla min svans( har ni hört så fånigt någon gång. Jag kan både ställa mina ben och hålla min svans själv, Jag behöver inte alls någon hjälp, men Matilda sa att på utställningar får inte hundarna klara det själva. Trams. säger jag.)
Så kom vi in i ringen och fick gå runt och fram och tillbaka. Sedan fick jag stå på ett bord när domaren tittade om jag hade borstat tänderna ( det hade jag inte. Jag sa ju att matte är slarvig)
Det var en hund till inne i ringen och till slut sa domaren att jag hade vunnit. Jag fick en fin rosa rosett och en vandringspokal och en vit Ikearåtta och mat och....
 
Det fanns fika till människorna och korv och hamburgare och...
 
När det nästan var dags att åka hem så kom en kullsyster till mig. Det tyckte matte var jätteroligt, men jag visade minsann att jag bestämde. Det sa Monica att jag hade gjort när jag var liten också men matte skämdes och när jag kom hem så sa Ronja att hon och hennes syster är kompisar och har jätteroligt när dom träffas. Dom mailar till varandra och berättar vad dom gör. Ronja har en bror i Kiruna som också mailar och berättar.
 
På hemresan sov jag hela tiden. Jag vaknade inte ens när det var matpaus.
När vi kom hem pussade Ronja och jag varandra jättemycket och så lekte vi en stund men sedan var jag så trött!!. Jag gick och la mig och har sovit hela natten. När dom stora tjejerna åt frukost sov jag vidare.
 
 
Nu hoppas matte och Blåzza att det här fungerar så att det blir text till bilderna i förra inlägget. Ni får själva para ihop text och bild. Ni har säkert inget annat för er nu när det regnar ute
Ha en bra fortsatt dag!!RSS 2.0