Bajsskola

I dag har jag varit på bajsskola med ett gäng Mullebarn. Så roligt. Ja kanske inte bajset, men mullebarnen. Så svårt det var att inte vara mullefröken men att leka med mullebarnen var jätteroligt. Vi gick en slinga i skogen och så fanns det stationer med olika djurbajs som mullebarnen skulle gissa vad det kom ifrån för djur.
Ett viktigt inslag var givetvis fikat. Sedan var det naturbingo och så lekte vi gömme. Johan hade gömt sig under en lövhög. Själv låg jag hopkrupen bakom en sten och var enligt killen som letade jättelätt att hitta. Jag som tyckte att jag hade gömt mig så bra.
Det har varit ett underbart väder med nattfrost men sedan sol och ett fantastiskt väder hela dagen. Jag önskar att jag kunde lägga in bilder men Erik vet inte riktigt hur man kopplar min mobil till datorn så ni får tänka er solen som lyser på ekarnas bruna löv. Tänka er utsikten över Mjörn där solen gör reflexer i vattnet.
 
I morgon åker vi härifrån klockan fem för att flyga från Landvetter klockan sju. Tre timmar på Kastrup och sedan en timma flyg  till så är vi framme i Berlin.
Det skall bli så spännande. Vi har googlat efter vad vi helst vill se och tittat på kartan var de platserna ligger i förhållande till vårat hotell. Vi bor centralt och har nära till det mesta.
 
Katterna Selma och Leja har lagt sig i var sin resväska så att vi inte skall glömma dom i morgon. Dom är så mysiga, men jag saknar mina tjejer så mycket. Nessies snusande, Ronjas viftande svans och Blåzzas envishet.
 
Ha en bra vecka så hörs vi när jag kommer hem till helgen.
Var rädda om er
 

Teflonhjärna

Teflonhjärna måste det väl vara det jag har? Ungarna visar mig och nästa gång jag skall göra själv så är det helt borta. I morse hade jag tänkt blogga från mobilen. men alltså.. Skriva överskrift gick väldigt bra, men sedan försvann bokstäverna och jag kunde inte skriva. Nu sitter jag vid Eriks dator, men eftersom han programerar!! (JO ni läste rätt. Han programerar, gör spel) Eftersom han gör spel skall han kunna spela dom också och då är några tangenter utbytta mod röda och då kan ni ju tänka er hur jag klrara det. Alltså ingen lång blogg idag.
 
Ja ni som följer mig på fejjan ni vet att jag nu har kommit till Björboholm. På måndag tidigt flyger Erik, Johan och jag till Berlin.
Resan hit gick bra Tåget höll tiden och det var bara att promenera till bussen för att åka till Björboholm Hur smidigt som helst.
Bussen stannar nästan vid Elsas dagis så jag plockade upp henne och så gick vi hem. Erik hade mött upp vid bussen så jag slapp bära min tunga väska. Det är inte så mycket av vägen mellan dagis och hemmet som är asvalterad. Skönt med starka och hjälpsamma barnbarn.
 
Hemma hade vi en mysig stund innan Johan dök upp med musslor och räkor. Sedan blev det fest. Det är skillnad på räkor och räkor. Och det är skillnad på färska nykokta musslor och på burkmusslor. Jag kan ju öppna en burk musslor och smaska i mig direkt från burken och njuta, men nykokta..... Så mycket bättre! Nu uppskattar inte Allan musslor, så att köpa och koka hemma kommer jag inte att göra i fortsättningen heller. Det får bli en västkustnjutning i fortsättningen också, och inget fel i det. En tradition så god som någon.
 
På vägen från Göteborg med bussen mindes jag plötsligt All Helgonahelgen för tio år sedan. Vi var här nere. Nessie var bara några månader gammal. På natten började hon gnälla. Ut så att hon fick kissa. Hann inte somna förrän det var dags igen. Det var då, när vi bestämt att INGEN HUND I SÄNGEN!! (ja ni vet ju att det inte gäller längre. Nu är det ju fler dessto bättre). Jag la Nessie på magen under täcket. En liten stund, sedan ut. Dörren fungerade som svängdörr den natten. Jag sov stundtals på golvet i hallen med henne ifamnen för att vi skulle slippa springa upp och nerför trappan till sängen.
ÄNTLIGEN morgon och Ulrika kunde ringa sin bror i Göteborg som är veterinär. Vi fick komma på studs. Han konstaterade att hon hade urinvägsinfektion, den första av flera. Hon fick en smärtstillande spruta för att klara hemresan till Uppsala där vi kunde börja medicinera henne. En resa i hemsk kyla. Vi ville inte gå ur bilen för att stanna i Örebro och köpa medicin, men ett snabbstopp fick vi till.
 Så småningom lärde vi oss att ge henne C-vitamin när hon gick i löp för att undvika infektionen. Enkel och väl fungerade huskur. En huskur som alla tikägare borde kunna.
 
Nu skiner solen. Kaffedoften sprider sig. Jag önskar er alla en fin dag
Bilder?? Nja jag vågar inte testa att lägga in. Tänk om hela min text försvinner
 
 

Läslov

I morgon drar jag åt sydväst. Jag tar tåget och så bussen och så möter Erik mig och så går vi till dagis och hämtar Elsa. Johan skulle köpa musslor och räkor "Vi är sugna på det nu när du kommer farmor" sa Elsa på telefon för en liten stund sedan. Så mysigt det skall bli. Vad jag längtar.
Lördagen är ett oskrivet blad men på söndag skall vi gå på Mulle. Så många år sedan det var Mulleskola i våran skog. Så roligt vi hade. Undrar om dagens Mullebarn leker samma lekar som jag gjorde med mina Mullebarn. Spännande. Jag får försöka tänka till vad vi lekte och så kanske jag kan lära ut en ny lek. Knack, knack är Mulle hemma måste dom väl leka och Var är alla mina harungar??
 
Hjälp. Jag har ju läxa. Jag skall medföra en burk hönsskit. Det måste jag gå ut och hämta. Undrar vad man använder det till i Mulleskogen. det använde aldrig vi, det vet jag i alla fall och inte kan jag minnas att det stod som tips i någon av böckerna heller, varken de som var för Mulleskolan eller för lekis.
 
På måndag åker Erik, Johan och jag till Berlin. Efter mellanlandning i Göteborg kommer jag hem nästa fredag.
Jag tänkte ta lite paus i både facebook och bloggande när jag är borta. Det är i alla fall min plan.
 
Jag önskar er en fin höstvecka. Skolan har LÄSLOV. Jag hoppas att det blir uteväder för jag tror att alla som sitter instängda på dagarna behöver ut i luften. Hundpromenera är en bra sysselsättning. Kanske finns det svamp i skogen efter regnet. Om inte så finns det mossa och ris att hämta inför både helgen som kommer och advent som inte är så långt borta.
Hemska tanke, om två månader är julen över och vi är trötta på tomtarna, eller det kanske vi inte är
 
Oavsett så kopplar jag ner nu. Skall titta på nyheterna. Packa det sista. Gosa med tjejerna. Hoppas att både Nessie och Blåzza vill ligga hos mig i natt så att jag riktigt får ostkroka till det.
 
Önskar er alla en riktigt skön läsvecka med mycke utevistelse
Om ett halvår finns dom i gräsmattan i massor
Men först vill vi ha en massa snö
 RSS 2.0