Vad är det för dag idag?? Är det nån särskild dag? Ja det är Matildas födelsedag Hurra! Hurra! Hurra!

Så väl jag minns när Matilda föddes för 15 år sedan. Vi hade konferens på Åkerlänna skola med en "miljötant" som skulle lära oss hur vi skulle bli miljömedvetna. Det jag minns av det är att vi ALLTID skulle ha motorvärmare på bilarna. Sommar som vinter. Oj så bra det skulle vara!!
Mitt under konferensen ringer Allan? och berättar att Henrik och Helena hade fått en flicka, Så roligt. Vårt första barnbarn, så underbart, På kvällen fick vi åka upp till BB och hälsa på henne. Hålla henne i famnen. Snusa babydoft. Så tiden rusar. Idag fyller hon 15 år, och jag som inte blivit äldre, eller?
 
I dag har vi som så ofta gått till Sväng-Greta. Vägen var inte plogad, snön yrde men det var skönt ute ändå. Så kom vi till "taxtantens" Där har Linnea, en fd elev från Åkerlänna flyttat in med pojkvän och hund.. Dom var ute och tränade i "det vita gymet" så vi fick träffa Linnea och byta några ord, Jätteroligt. Hennes pojkvän såg vi på avstånd så honom får vi hälsa på en annan gång. Hunden hejar vi på varje gång vi går förbi, Det är en jakthund, stövare kanske? Han brukar svara när vi pratar med honon från vägen.
Så mycket har jag inte gjort i dag, Sytt lite. Strukit lite. Fyllt i "lite" papper åt mamma. Plockat lite. Gosat lite med tjejerna och gosat lite mera. Ronja älskar när jag lägger mig på golvet och busar med henne.
Vi har poppat också. Då sitter dom på rad alla fyra och väntar på att pop cornen skall svalna så att dom får äta.
 
I går var Allan och jag i mammas gamla lägenhet och packade ihop en del som vi skall köra till henne i morgon(om det går att ta sig fram). Vi körde bort en del skräp. Lämnade tillbaka hjälpmedel och på hemvägen var vi på MAXI och handlade lite mat.
 
Egentligen är vädret bra, för på två ställen är det rea på lapptäckstyger och eftersom jag har mera tyg än jag behöver är det bra att väglaget inte frestar till utflykter. Åker jag till en lapptäckstygsaffär bara för att titta blir det alltid dyrt!! Oavsett om det är rea, för jag hittar alltid bra-att-ha-tyger. Jag försöker intala mig själv att ha ett års köpstopp på tyger. Vi får se hur det går.
 
Det har gått troll i min dator. Jag kan inte skriva på den. Även om jag trycker på tanggenterna så händer inget. Då tänkte jag att kort på Matilda måste Allan ha på sin dator, men det har han inte.
 
 
 
 
Vi skall ha konstutställning i pastoratet i vår igen. Temat är Livets pärlor. Jag har en ide om att göra ökenpärlan, så vad passar väl bättre än en bild på en öken?? Det är en av fem bilder som finns i Allans bildbibliotek.
 
Trevlig kväll önskar jag er alla

Skola

I dag har jag varit i skolan igen. Jag hade bara gjort läxan en dag men  matte har ju inte hunnit (tagit sig tid)  fler dagar.
Hur som helst så hade fröken gjort en stor bana åt oss idag. Det var massor av olika saker som vi behövde nosa på för att hitta den första tekulan med Eukalyptustussen i. Sedan gömde människorna det vi skulle leta reda på, på en massa konstiga ställen. Under en filt i ett fönster t.ex. Jag fick hoppa upp på en stol för att komma åt det gömslet. Vi letade på väggar och under stolar och under filtar och i korgar och i lådor och....
Sedan fick vi gå ut och leta i gräset och på väggen och vid en stolpe.
Fröken tyckte att jag arbetade så bra. Matte är bra på att ge mig godiset nära det jag hittar. För en del människor är det jättesvårt att komma ihåg det. I dag markerade jag ett ställe, men matte fattade inte. Då satte jag mig och tittade på henne men hon fattade i alla fall inte. Då sa fröken: "stackars  Blåzza, har matte inte sett att du visat henne var doften finns. Visa henne en gång till" Då gjorde jag det och då såg matte och klickade och jag fick godis. Bra va??
 
När jag kom hem var jag väldigt trött i huvudet. och då var det skönt att ligga och vila en stund
Visst är jag bedårande med mina rosettöron och mitt skägg?? En borderterrier skall inte ha rosettöron, men jag tycker dom är fina och husse säger att utseendet är inte så viktigt. Det är mycket viktigare att man är trevlig och det är jag!! Bara så att ni vet!
Elsa och jag har börjat kortväxla (det kan väl inte heta brevväxla när man skickar kort till varandra, eller?)
I dag fick jag ett jättefint kort som Elsa skrivit själv med glitterpenna
Jag blev jätteglad för jag tycker om katter. I alla fall dom som bor hos Malin. Några andra katter har jag inte träffat på nära håll. Och visst är det fint med lila glitterpenna. Jag tycker att hon är väldigt duktig som kan skriva så fint. Hon inte riktigt 3,5 år än  Hennes pappa har hjälpt henne att skriva adressen för dom som arbetar på posten kan inte läsa alla slags bokstäver.
Matte fick också post men hon fick ett brev
Jag är inte riktigt säker på om det är sin katt hon har ritat av. Jag har aldrig fått träffa Leija
 
Vårt hus har blivit mycket dyrare i dag. Hus med sjöutsikt stiger i värde
Lite sol som speglar sig i vattnet skulle sitta fint tycket matte men jag tycker det är helt OK som det är.
I kväll är det ett otäckt program på tv. Det handlar om djur som inte har det bra. När vi tittar på det(och ofta annars också när vi tittar på tv) så ligger Ronja nära nära matte i soffan och jag ligger i hennes knä. Om hon inte hade oss skulle hon inte våga titta på all djuren som det är så synd om. Hur kan man skaffa sig djur och inte ge dom mat?? Eller bara resa ifrån dom flera dagar? Matte och husse åker nästan inte till Uppsala utan att vi får följa med. Fast jag vill helst vara hemma för jag gillar inte att åka bil. När jag måste göra det så är jag ett djur som det är synd om. Tänk så konstigt det kan vara
 
Pussar från Blåzza
 
 
 
 

Vad är det för dag idag?? Är det nån särskild dag?? Ja det är Wilmas födelsedag! Hurra! Hurra! Hurra!!

 Det svåraste är nästan att få till en överskrift när man bloggar. Börjar man bara skriva så rinner orden liksom iväg av sig själva. Det är därför det kan vara lite rörigt ibland, precis som jag är kanske.
 
Dagen idag började redan i natt. Klockan var halv fem när Nessie absolut skulle gå ut. Det blev snabbkissa för alla tjejerna innan jag dök ner i sängen igen för att sova. Trodde jag. Inte somnade jag. Jag vred mig som en mask för att hitta rätt sovläge och tydligen hittade jag det, för när klockan ringde 1/2 7 så väcktes jag. Snabbt upp, väcka Allan och så över gårdsplanen för att sjunga för Wilma.
Efter skönsång och paketöppning var det frukost och tårta innan grannarna åkte till skola och arbete och jag kunde krypa ner under täcket igen för att njuta av pensionärslivet och en god bok.
 
Telefonkö till Telenor. Tre gånger, för det bröt när jag pratade med dom. Tre gånger bröts samtalet som jag hade med sjuksköterskan på Lundgården också. Det är så dålig täckning här så.....
Jag är bunden 16 månader till och Telenor behöver inte hålla mig med täckning för samtalen. Det står visst med fin text i andra ordalag på kontraktet som jag skrev på.GRRR. Jag träffade på en trevlig kille på kundtjänst som talade om att sanningen var den att jag bor i telefonskugga och han beklagade det men kunde inte göra något åt det.
 
I dag hittade Blåzza med lätthet den med lagerbladsdoft preparerade möbeltassen bakom mitt sybord. Hon hittade dem på nattygsbordet och på skrivbordet också. Vi är så nöjda båda två. Det var frestande att göra flera nosarbeten när det gick så bra, men det är då man skall sluta för stunden så att Blåzza inte blir för trött i huvudet och lägger av. I morgon är det skola igen. Då skall vi visst leta på bilar och väggar ute. Hoppas att det inte ösregnar då.
 
Vad har dagen mera burit i sitt sköte?? Syltkokning, popning, och lite broderi
Du matte! Jag föredrar grisfötterna som ligger på bänken framför pop cornen.
Men lammköttet då??Det köpte du till oss på rea. Försök inte lura oss på det!
Ok då vi äter väl pop corn då!!
Lammköttet som jag köpt billigt pga datumet som stod på påsen var billigare än märgben, så jag köpte en påse, Det försvinner lika snabbt ner i hundarnas magar som "Gud ord i en tokig" Alltså är märgben billigare eftersom de vara mycket längre.
 
En tur till Åkerlänna skolas gymnastiksal har jag också hunnit med. Thea hade fotbollsträning och jag skjutsade. Wilma med föräldrar var på Björkvalsskolan och fick information om skolvalet inför hösten.
Vägen var farbar, men att gå till och från bilen hemma och i Åkerlänna  gjorde vi på egen risk. Det var så halt. Det bästa vore nog om det kom ett riktigt ösregn så att isen smälter bort. Sedan får det gärna komma ny snö och den kan ligga över februarilovet innan den försvinner för i vår. Det är så jag tycker, men det finns väl inget som människor har så mycket synpunkter på som vädret?? Hundarna bryr sig inte. Regn eller snö. Sol eller uppehåll kvittar dom lika.
Dom var som dränkta katter när dom varit ute på förmiddagen i dag. Då fick dom vara i hallen för att torka till. Nessie gnider huvudet mot väggen och hon är starkt misstänkt för att med sitt blöta huvud ha tagit bort en stor bit tapet där ute. Eftersom hon är husses guldtjej så gör det inget. Matte har köpt urdålig kvalitet på tapet, det är det som är felet.
 
Nej hör ni. Jag undrar vem som är mördaren i Mord i blått av Jan Håkanssson. Han skriver så snälla deckare
men det är ju spännande vem som mördat. Kanske jag får veta innan jag somnar om jag kryper ner till läshunden tillsammans med boken
Vet ni som inte har borderterrier hur lång en sådan är från nosspets till klorna på baktassarna när hon riktigt sträcker ut sig i sängen?? Nästan 90 cm.
Jag är 169 cm. Då kan ni själva tänka er hur lång bit som hon värmer upp på mig när hon ligger kroppsnära.
 RSS 2.0