Kallare än kallt

Nu är det på tok för kallt---ute!!
Inne håller vi värmen med kamin och luftpump.
Man borde gå i ide, men samtidigt måste man ju njuta av att
1)  Det finns inga mygg!
2)  Det finns inga fästingar!
3)  Det finns inga ormar ute!
 
I går satte jag äntligen upp pärläggen som mamma gjort
 
Hon sa att jag skulle klara att göra de stora, men inte dom små (eller om det var tvärt om) Jag gjorde inga försök att lära mig men jag har som tur ett antal som mamma har gjort och jag njuter av dem. Samtidigt saknar jag mamma och våra pysselstunder, mera än jag kan förklara.
 
Jag planterade om en del blommor, men har så klart köpt fel storlek på krukorna, så det får bli en omgång till. Konstaterade att novemberkaktusen är full med knoppar. Så mysigt.
 
På kvällen åkte Blåzza och jag till nosework igen. Det är ju inte så långt, men jag höll på att inte få ut bilen ur garaget.
Den här killen var en av dem som också tränade.En riktig snygging.
Han är född i Västerås och är visst en superhund. (inte att jämföra med mitt hjärtegryn. Hon toppar allt alltid!!)
I går tränade vi med både laddade och oladdade gömmor. De som inte var laddade  brydde inte Blåzza sig om alls och jag hoppas att det fortsätter så.
 
I dag har jag sytt vidare på grytlapparna som jag började på i går. Jag har sytt några små block till ett projekt och påbörjat ett par kassar
Hundrastandet i dag har varit som i går. Fri lek och rastning i trädgården. I dag var visserligen vägen plogad, men glashal.
Smilla får egen tid i trädgården eftersom det inte går att ha tjejerna tillsammans . Jag hoppas det är tillfälligt för nu orkar jag inte med fler slagsmål, och jag lider med Smilla som får vara ensam så mycket, även om jag tar ut henne. Hon är ju va vid att nästan alltid ha sällskap.
 
Om det blir lika kallt i morgon så skall jag bara läsa. Dricka varmt te och läsa. hela dagen. Visst kan man unna sig det som pensionär??
Nyhetsdax

Snö, snö och åter snö

En hel vecka har jag oroat mig för tandläkarbesöket. Det är en vecka sedan som jag bet sönder en tand--på en skiva mjukt bröd!!
Mentalt har jag förberett mig och bestämt att den här gången skall jag ta bedövning. Jag kommer att fixa det!! På ett ganska tidigt stadium med min tandläkare så berättade jag att om bedövningar tyckte jag inte. Då gjorde vi en överrenskommelse. Han tyckte det var bra för mig att veta att dagens bedövning inte är lika hemsk som den jag fick när jag var ung. Jag ger dig en spruta och om det är så otäckt och sitter i så länge som du tror, så får du dagens behandling gratis.
Han bedövade och jag betalade. Det säger väl allt?? Sedan dess har det inte behövts någon bedövning. Nu visste jag ju att i dag så var det dags.
Så kom jag in och satte mig under lampan sol. Tandläkaren kollade på tanden och sa: Det där fixar vi lätt.
Med bedövning, sa jag
Är du sjuk?? Du vill väl aldrig ha bedövning??
Nej, men i dag kommer det att göra ont!!
Jag börjar och om det gör ont talar du om det så bedövar jag
Sedan borrade han lite, och lite till. Satte på gjutform. Fyllde. slipade
Klart!! Helt smärtfritt! Helt fantastiskt. Dessutom hade jag lite rabatt kvar att utnyttja, så det som jag trodde skulle kosta skjortan kostade en tusenlapp. Ibland blir man positivt överraskad
 
Ute på gatan skulle jag avsluta parkeringen och ser att jag fått sms från Ulrika som glömt sin handväska hemma i Björboholm och behövde pengar. Så praktiskt att jag var vid Wasahuset och Ulrika på väg till BMC. Jag plockade upp henne, vi hittade en bankomat och så var hon "med pengar" igen. Vi hann byta några ord och det är alltid lika mysigt när vi får en stund tillsammans. Det blir inte så ofta, men när vi träffas har vi en del att prata om.
 
Så åkte jag hem och åt lite innan Allan och jag åkte till stan igen. Det är inte vanligt med två stadsresor på samma dag. Vi brukar plocka ihop alla ärenden på en gång, men ingen regel utan undantag
Nu hade det börjat snöa och vi fick riktigt ta sats för att komma igenom snödreven. Kanske mest mentalt, men i alla fall. Efter lite prat med kompisar och besök på audiologen skulle vi köpa ut Ronjas medicin. Sist hade dom på  Kronan vid Willys. Det hade dom inte i dag. Vidare mot Hjärtat i Gränby norra?? Där hade dom, men där syntes inte gatorna så jag körde där jag tyckte det gick att köra och..
En traktor backade i full fart och det var tur att jag hann se det och backa undan. Bilen hade inte mått bra av det mötet.
Ett nytt våffeljärn köpte vi på Elon och mjölk på Citygross. Jag kommer inte överrens med den affären, men många säger att den är SÅ bra, så kanske jag måste göra ett besök när jag har gott om tid.
Sedan körde vi hem. Jag satt framåtlutad och stirrade efter vägen Det var en bil framför mig men det gick inte att köra för nära för då fick jag en massa snörök som skymde sikten. Det var ingen rolig hemresa. Snöröjning, vad är det??
 
Jag har tagit en bild på snön och tjejernas fotspår, men jag besparar er den. Säkert har ni tillräckligt mycket snö utanför era fönster
 

Ronja 7 år

I dag firar vi Ronja som fyller 7 år i dag.
 Hon är inte så ledsen som bilden ger sken av. Hon är världens gladaste hund!! Ingen tvekan om det. Hon är alltid glad.
 
Tänk så roligt att få post. Snögubben Ragge som också fyller 7 år idag skickade kortet (kanske med lite hjälp av sin matte)
 
Grattis Ragge, Hjördis och alla andra snöhundarna. Ronja heter Snöflinga på stamtavlan .
Vi firade med våffelfest så klart Vad annars i den här familjen.
I dag fick tjejerna både sylt och grädde och det är första gången. Våfflan var lite liten så Ronja fick fler hjärtan, men då utan sylt och grädde. (Hur mycket Blåzza fick skall jag låta vara osagt, för "Hon tycker ju att det är så gott", Som om det inte skulle öka på vikten om det är någotgott man äter. Och hennes husse är fodermänniska. Svårt att tro!!
 
För övrigt har jag haft mystimmar. Jag har fått förtroendet att pussa på Blåzzas barnbarn. Det är inte lätt att fånga fem små på samma bild
 
 
Vad finns det på utsidan staketet?
 
Lite kallt om tassarna
 
Kan man äta det här??
 
Världen är så stor så stor...
 
Mamma Lexie håller koll på sina små men vill samtidigt ha kontakt med min jackficka som det finns godis i
 
Zihmon tog jag tydligen inget kort på när vi promenerade "runt byn". Han är väldigt trevlig och jag kände mig så välkommen när jag dök upp. Dock var det de fem små trollen som var mest intressanta, det måste jag erkänna. särskilt en av de små tilltalade mig lite extra (eller mycket)
 
Jag har tittat på röstningen i mello och jag konstaterar att : Antingen VAR det bättre förr, eller också har jag blivit gammalRSS 2.0