Björboholm

Nu är vi i Björboholm. Det var en seg historia att komma hit. Tåget Uppsala -Stockholm gick inte men vi fick ligta med ett annat tack vare en hjälpsam tågvärd. Tåget från Stockholm var 40 min sent i väg och  blev sent till Göteborg där bussen gått.. vi fick ta en annan buss med byr i stället för direktbuss. Det slet hårt på Allans  ork. 
Här umgås vi med barn och barnbarn. Varit på sopstationen. Shoppat loss i Lerum. Varit i Mulleskogen och njutit havskräftor. I dag skall vi fira både valborg och Erik. Vi skall lyssna när Johan håller vårtal vid kasen och njuta mat med släkt och vänner. 
Hoppas att ni alla får ett fint firande (null)
Skaft med strumpa är det som gäller i vår😉
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Före och efter

Före var hon ett skogstroll
 
Efter är hon en prinsessa
så skönt med sommar päls nu när värmen kommer. Desssutom behöver inte matte ha dåligt samvete för att hon inte borstar och kammar ofta, ofta
 
Den Lilla Blå tog jag med när jag hämtade Ronja. Hon vägrar plötsligt att få klorna klippta och jag unnar mig att inte bråka när det finns hjälp att få. Hon bråkade hos Tovan också, men där kommer hon inte undan.
 
Här utanför Infektion satt jag och väntade på Wilma som kom ut på andra sidan huset efter dagens prao. Så bra det är med mobil Nu kunde hon ringa och efterlysa mig. Hade vi inte haft mobiler kunde vi varit på var sin sida på huset och väntat på den andra, ovetnade om att det fanns en ingång på andra sidan.
 
Jag skjutsade till konfan i Björklinge och hämtade när det slutat. Jag har packat och vattnat blommor så dom flesta klarar sig tills jag kommer hem de andra får Thea ansvara för. Hon skall bo här och vara vikarierande farmor.
Jag har varit herrfrisör och börjat på ett nytt handarbete
Det är roligt att frossa i färger i både garn och sjalar. sådana här garnnystan som bara byter färg av sig själva är så roligt att sticka i. Jag tänker på min svärmor som hade får. Hon kardade ullen och spann till garn Garnet blev massor av raggsockor till familjen. Tröjor blev det också. Ett måste givetvis då, men tänk om hon fått möjligheten att uppleva dagens garn  med färgkaskader och att få sticka bara till lyst.
 
 

Arbetsdag

Först en lååång promenad i blåsten  Vi strosade i hjorthagen och luktade på blommorna(matte) njöt viltgodis(Ronja och Blåzza)
 
Hemma igen tog matte blodflaska och klövar och försvann. Ronja och jag låg vid dörren och vaktade så att vi inte skulle missa något.
 
Sköterskan på vårdcentralen ringde och sa att husse måste åka in och hämta med medicin. Jag vet inte vad det var för sort men jag vet att häomdagen fick husse ny medicin så han springer och kissar hela tiden HAn har visst vatten i lungorna och hjärtsvikt. JAg vet inte vad det är men det piper väldigt om honom, som om han hade kycklingar i bröstet. Han är väldigt trött och sover mycket. Ibland ligger jag och myser med honom, men jag måste ju ha koll på viltet utanför staketet. Vet ni att i går var det 13 hjortar (jag kan inte räkna men matte sa att det var så många) En var vit och husse sa att den såg ut som en nyklippt fåra(för er som inte kan småländska så är det en tacka) En annan var lite ljusare och så var det en tjur med jättefin krona. de andra såg ut som vanligt, var lite lagom mörka
Dessutom är det ett fasanpar som är under fågelbordet. En Ormvråk flyger alldeles över huvudet på oss så den skäller jag på väldigt. JA och så rådjur och massor av olika fåglar och dessutom en och annan cyklist att hålla koll på
 
Nåväl, så kom dom hem och matte tog med oss i bilen. Först fick Ronja leta klöv. Sedan var det min tur. Jag gick inte i spårkärnan (hur nu matte kunde veta var den var), men jag hittade klöven och det är ju det som gäller. Ronja hittade sin klöv hon också och hon lekte med den och när vi kom hem låg hon som vanligt och vaktade den. Så småningom så åt hon upp den. MAtte skulle ta den ifrån henne men hon var lös och hon springer mycket fortare än matte. Fortast springer jag om ni undrar
Dom har avverkat i "vår" skog Fy så mycket ris och stora hjulspår efter traktorer och andra maskiner. Det var bättre förr säger matte när bönderna körde ut det avverkade med häst och släde.
 
På kvällen var det nosework. Vi skulle leta i skor och ryggsäckar. Lite klurigt för skor doftar ju så ljuvligt gott. Fotsvett och...
Vi var inte så många och det gjorde att vi hade gott om tid att leta reda på rätt sko bland allihopa
 
Det går inte att ladda upp flera bilder, men nu skall jag ut och kolla mitt revir
Pussar från Blåzza
 RSS 2.0