Utställningen är hängd

Äntligen! Efter en period med förberedelser  så är nu utställningen på plats i Skuttunge kyrka. . Skuttunge kyrkliga syförening har två projekt som vill visa hur viktig vår gemenskap är (Vi hoppas i alla fall att det framgår)
Vi har ett projekt tillsammans med missionsförsamlingen också.
Thea har gjort ett fotocollage som är såå fint.
Omsluten kan man vara på många sätt och allt är inte positivt. Man kan vara omsluten av fördomar också.
 
I dagens Upplands Nyheter står ett reportage om Skuttunge kyrkliga syförening. Dessvärre var det bara halva styrkan som hade möjlighet att vara med den dagen när reportern kom. Här sitter vi och fyller hjärtan med vadd.Det är andra gången som vi pysslar med det.
Flera bilder får ni inte se i dag, de kommer på söndag när det har varit vernissage, men årets tema är OMSLUTEN och det försöker vi visa på lite olika sätt. Roligt har vi haft, men det har tagit mycket tid och energi. Nu känner jag mig ganska mör.
 
Jag njuter av att vårvindarna är varma. Att smältvattnet rinner på vägen och att vägarna därför blir allt bredare. Jag hoppas och tror att det skall gå att plantera ut lite påskliljor i krukor utanför dörrarna till påsk, även om SMHI i dag har varnat för snö nästa vecka.
 
Ronja njuter fredagsgodis. Det gör Blåzza också, men hon föredrar att njuta ute så henne har jag inte på bild.
 
På söndag är det Palmsöndagen och då skall man sätta in "palmer" dvs i Sverige brukar vi ta sälg eftersom vi inte har så mycket palmer. Frågan är var vi skall hitta det i år när vår rödsälg har somnat in. Det är ju roligt med traditioner som inte är allt för betungande.
 
Jag känner att jag inte har flera bokstäver i dag så jag slutar med att önska er alla en skön helg
 
 

Vårvindar friska och iskalla

I dag har det blåst. Så här på vårdagjämningen är det väl vårvindar, men ack så kalla.så kalla så hundarna fick vara självkissande idag. Som ni förstår har jag riktigt dåligt samvete.
 
Syföreningen var bjudna till Björklinges syförening på föredrag om Palestina och avsmakning av mat därifrån.
Att se bilder från födelsegrottan, Jerusalem med klagomuren och massor av andra platser som vi besökte på vår resa var underbart. Vi var där i påskveckan för många år sedan, men det är inte det bloggen skall handla om
Ett axplock av det goda
 
Till kaffet fick vi kakor av mannagryn fyllda med dadlar respektive valnötter och en sort bakade på sesamfrön.
Så spännande att få provsmaka rätter från andra länder. Vi gick därifrån med välfyllda magar
 
I kväll har vi tränat nosework
Det går ju inte att ta kort när hon söker gömmor så det blir en bild när hon vilar. I dag tjöt hon när vi närmade oss Högsta och träningslokalen. Det är väl ett bevis på att hon tycker om att åka dit?!
Det var många hundar där i dag. Jag kom på mig med att jämföra hundarna med motorfordon. De flesta hundar far fram som BMW och Audi. Fram och tillbaka och runt omkring
Blåzza tar sig fram sakta och säkert som husses Fergusontraktor. I dag gjorde hon så fina markeringar och det var nog bara en felmarkering och det var där det suttit en doftgömma tidigare.
 
 
Än är vägarna bitvis nästan ofarbara här ute. Bitvis har det töat så asfalten är bar.
Bild i repris, men man kan väl inte se för mycket vårhimmel eller hur.?
 
 

Planeringen är nästan klar

Så är bandyfinalen över för denna gången
 
Vetlanda tog juniorguld. Arvid var med i vinnarlaget och vi är så glada att vi har fått följa honom och laget. Här är det Otto och Wilma som gratulerar. På bilden "bara" Arvid, men givetvis gratulerar vi och gläds med hela laget och deras familjer
 
Mummi och Lugge har varit här några dagar. Vi har många år tillsammans och därav många minnen.
Mummi och jag träffades på Hörby fjäderfäskola 1964. sedan följdes vi åt till Apelryds lanthushållsskolas trädgårdskurs, båda skolorna obligatoriska för att komma in på Seminariet för huslig  utbildning i Uppsala där vi började hösten 1965.  Där gick vi till sommaren 1968 och under de åren kom Allan och Lugge in i våra liv.
Nu är det dags att fira 50 år som hushållslärare med lanthushållsinriktning. Det är därför vi provlagat mat och smakat . Bakat bröd och smakat. En del blev lyckat men inte gott. En del blev jättegott. En del "blidde bara en tummetott" (ni har väl läst sagan?)
Vi har besökt tilltänkta hotell och matplatser. .
 
 
 
Vi har tittat på gamla kort. Vi har pratat minnen. Vi har ätit och druckit gott. Vi har pratat lite till. Vi har planerat. Vi har skrivit brev. Vi har skrivit minneslistor och så har vi pratat lite till och skrattat ännu mera och så har vi gjort program för dagarna i maj när vi skall träffa våra kursare
..
Även om vi tycker att vi har läget under kontroll så kanske vi måste träffas igen bara för att vi har så roligt när vi träffas, och så långt är det ju inte till Motala där Mummi och Lugge bor.
 
Underbara vårblommor ger hopp om att det blir vår i år också. Dom små blåa blommorna skall jag plantera ut i en kruka när det blir vår och så tänker jag på Mummi och Lugge varje gång jag tittar på blommorne. Härligt
 
När vi blev själva i går em så var det två som vilade sig lite. Det ser ut som om dom har det rätt bra eller hur?
 
I dag har vi promenerat på is 
 
 
och på asfalt. Nu längtar jag att få smörja in kängorna och inte plocka fram dem förrän det blir dags för läger i Grövelsjön i höst. Längtar efter mjuka fritidsskor och vårjacka. Längtar efter inga vantar och ingen mössa på promenaderna.
 
Himmel med vårkänsla
 
En stund vid symaskinen har det också blivit. Visst är söndag vilodag, men jag gör som bonden som svarade prästen på varför han inte varit i kyrkan. Vilket är bäst att jag sitter på hölasset och tänker på Gud eller sitter i kyrkan och tänker på höet??
 
Hundarna är kvällskissade och jag skall bara plocka ihop lite bans och säkerhetsnålar som jag inte får glömma när vi skall hänga utställningen som det är vernissage på på söndag. Theas bidrag är på G och ligger på tork och press under bakbordet på köksbordet. Vi har läget under kontrollRSS 2.0