VĂ€rldens dummaste matte

Matte e superdum!😡Hör bara
I morse var inte husse med pĂ„ promenaden sĂ„ vi gick lite mera i naturen. 
Först trĂ€ffade vi pĂ„ tvĂ„ tranor som vi ville fĂ„nga. Det fick vi inte för matte😈. Sedan var det jĂ€ttemĂ„nga djurstigar som vi ville testa men matte var som en istadig Ă„sna. Trots att vi nosade sĂ„ hon kunde höra hur vi jobbade sĂ„ sa hon bara Inbilla er inget. Vi sĂ„g bĂ„de hjort och rĂ„djur sĂ„ vi hade sĂ€kert fixar bĂ„da kid och kalv om matte bara slĂ€ppt lös oss. Men neej dĂ„đŸ˜ąđŸ˜ą.
Sedan var det korpar som vĂ€snades sĂ„ ni kan inte ana men dom fick vi inte leka med😱😱.  
PĂ„ hemvĂ€gen trĂ€ffade vi Olle och hsn tyckte att vi skulle gĂ„ in i skogen och kolla hur mycket grisarna hade bökat upp. Det fick vi inte heller kolla för Nessie var sĂ„ trött. 
I kvĂ€ll var det trĂ€ning pĂ„ ValsĂ€ter gĂ„rd och matte hade lovat att vi skulle fĂ„ Ă„ka dit. Det var sista gĂ„ngen före sommaruppehĂ„llet och ville trĂ€ffa kompisarna. Hur tror ni det gick?? 
Nej just det. Hon bara lovar och lovar.
Det senaste hon har lovat Àr att lÀgga spÄr Ät oss. Vi fÄr se hur det blir med det för hon glömde köpa blod
😈
VÄr matte Àr dum bara sÄ att ni vet
Pussar frÄn Ronja och BlÄzza

TrÀff i TÀrnsjö

I gÄr Äkte matte och jag till TÀrnsjö. Vi hade noseworktrÀning hemma hos Kicki. Det var flera kurskompisar och ett par nya som var dÀr och trÀnade. Jag tycker det Àr lite svÄrt nÀr det blir lite högt. Jag Àr minst i skolan och jag fÄr strÀcka vÀldigt pÄ mig för att nÄ upp och nÀr dom andra bara kan stÄ vanligt pÄ sina tassar för att markera doften.
Vi letade pÄ mÄnga konstiga stÀllen Jag har letat i vedhögar och pÄ traktorn och i garaget och i ladan hÀr hemma  men det doftade  inte alls likadant hos Kicki som hos mig. Hennes traktor var mycket större Àn husses och hennes kÀrra luktade inte alls som vÄran.
Den lilla vita möbeltassen ser ni den?? Den var superlÀtt att hitta!!
Jag önskar att jag kunde skicka med lite dofter sÄ ni fick kÀnna hur spÀnnande det Àr. PÄ fordonssök fÄr vi INTE klÀttra pÄ fordonet för dÄ kan det bli repor i lacken och dyrt för vÄra tvÄbeningar. Men pÄ hjulen pÄ traktorer gÄr det bra att sÀtta tassarna.
Matte tog en massa bilder pÄ blommor och pÄ en stor stor mygga men ni som följer vÄran blogg vet hur det Àr med matte och teknik.
Matte har mailat till en "gubbe" för att berÀtta att jag vill gÄ anlagstest (SÄ Àr det inte alls!! Det Àr matte som vill att jag skall gÄ ett sÄdant dÀr spÄr i skogen och leta reda pÄ en klöv igen) Hur som helst sÄ kommer inte mailen fram sÄ nu har dom börjat smsa i stÀllet. Det Àr matte ganska duktig pÄ. DÀremot skulle hon sÀtta in pengar till honom och dÄ skrev hon inte mitt kennelnamn och inte mitt regnr. Bara sitt namn och BlÄzza. Göta Petter som hon beter sig. Ni fattar sÀkert att vi inte har det sÄ lÀtt med henne, vi fÄr skÀmmas nÀstan hela tiden.
Jag skall leta klöv i Kickis skog sÀger matte och den Àr stor kan ni tro. Det Àr allt tur för matte att hon har mig med sig nÀr vi skall ut i den stora skogen. Matte klarar lÀtt av att komma bort sig i "vÄr" lilla skog fast hon har gÄtt i den i mer Àn 40 Är. Det Àr bara för att dom har fÀllt en massa trÀd sÀger matte. SÄ dumt!! DÄ Àr det vÀl lÀttare att hitta.
 
Nu skall ni fÄ höra mer som matte inte fixade. Till Kicki var det 5 mil. DÀrifrÄn och hem var det drygt 6 mil!! Tur att husse hade tankat bilen nÀr han var i stan. Flera kommentarer behövs vÀl inte??
 
Som tur var hittade matte infarten till Lena och hennes smÄskÀgg nÀr vi var nÀstan hemma( hon har fyra borderterrier som hennes pappa kallat för smÄskÀggen. Förut har Lena haft stora skÀgg ocksÄ Jag trÀffade aldrig hennes stora skÀgg  ) Vi stannade dÀr och jag fick leka med Zigge. Det Àr sÄ roligt att leka med honom. Vi sprang och jagade varandra fram och tillbaka Ànda tills vÄra mattar sa att vi var trötta och skulle vila.. Vi som hade sÄ roligt!! Vi Àr faktiskt bÀstisar
Lenas tjejer tycker inte lika mycket om mig som Zigge gör sÄ dom koppelpromenerar vi bara tillsammans med. Jag försöker uppfostra dom, sÀrskilt Myrra, och det tÄl hon inte.
 
I natt sov jag vÀldigt gott och matte fick sovmorgon Ànda till klockan sju. Sedan har vi stÀdat i garaget sÄdant som har stÄtt dÀr sedan Otto köpte huset. Det Àr jÀtte lÀnge sedan, men nu har vi stÀdat bort vÄra saker och husse skall köra till Insamling och till sopstationen.
 
Nu kan inte matte hjÀlpa mig att skriva lÀngre. Det Àr en gubbe pÄ tv som hon mÄste lyssna pÄ. Det Àr frÄn Visby dÀr lenas förÀldrar bor. TÀnk om vi fÄr se dom pÄ tv.
 
Ha en fortsatt trevlig kvÀll
Pussar frÄn BlÄzza
 

Vilken dag!!

En underbar morgon
Kan en dag börja bÀttre Àn sÄ?
En tur till skogen utan hund
SmÄlands landskapsblomma Linnean, visst Àr den vacker. Förr sÄg jag den nÀstan aldrig nÀr jag gick i skogen men nu finns det gott om den.
OrmbÀr?
Markering och klöv. Lite jobbig terrÀng för smÄ korta borderterrierben
DÀr ligger den matte!! BlÄzza har redan fÄtt halsband nÀr matte fotograferade. Ibland gÄr det undan
Resten av dagen har jag plockar och sorterat bland mammas saker NÄgra fynd har jag gjort Jag har letat som en tok efter det albumet dÀr korten med mig som liten fanns. I dag har jag hittat det. Ja inte det, men ett nytt som mamma klistrat in korten i. JÀtteroligt! Roligt ocksÄ med kort pÄ slÀktingar som mamma haft i sitt förrÄd.
men oj sÄ mycket papper Och vart enda ett mÄste man ta i för att veta om det skall sparas eller slÀngas.
Nu skall jag leta pÄ Eniro efter ett kusinbarn till mamma. Jag vet inte vad hon heter i efternamn och mamma minns inte. Lisbets mamma Maj-Britt vÀxte upp hos mormor och morfar eftersom hennes förÀldrar dog vÀldigt unga.
 
Fortsatt trevlig helg!RSS 2.0