Näst sista dagen på 2017

Sovmorgon.
Ligga och läsa.
Dammsuga.
Henriks familj kom för att hämta ved och bjöd på lunch. Grannarna tittade in och maten räckte till dom också Lycka när gänget är samlat kring köksbordet.
Kaffe och julkakorna som vi inte hann med på julafton.
Stickade på mössan som jag började på i går. Insåg att jag stickat fel . Repar upp och börjar om.
Läser lite.
Gör Danielsmörgåsar. Pappa "uppfann" dom under kriget när han läste på Chalmers. Han fick ägg med när han var hemma hos sin mamma i Värmland på besök. På en krog i Göteborg beställde han en brödskiva med en pannbiff med lök och ett stekt ägg på toppen. Äggen var ransonerade men det var ju inget problem för pappa som hade med sig. Vi har lagt till lite grönsaker efter säsong.
Lite tv och mera stickande.
 
Allan har satt på fotstöden på min nya spark.
 
Ett riktigt gott slut önskar jag er alla

Många känslor

I dag ahr vi varit hos Magnus och fikat. En mysig stund tillsammans. Tjejerna var med. Dom blev så glada att träffa Magnus, men det var ett konstigt ställe han bodde på. Det fanns två hundar som såg precis likadana ut som dom själva och det undrade dom mycket kring
 
Dessutom fanns det en lucka på dörren. Genom den dröste det in post.  Jätteläskigt!! Tjejerna var länge tvungna att vakta så att inget farligt skulle dyka upp där
 
Både hålla koll på dörren och på den andra Ronja. Det var jobbigt!!
 
Efter fikat åkte vi till Gottsunda C för Allan skulle köpa glödlampor. Blåzza tjöt så ni kan inte föreställa er när husse lämnade bilen. Jag tyckte det var lika bra att rasta hundarna lite och drog mig mot det ställe där Allan klivit ur bilen. Då plötsligt satte Blåzza nosen i backen och spårade till dörren där jag visste att Allan gått in. Där satte hon sig och tjöt och var inte alls nöjd med att hon inte fick gå in.
Jag inser att jag måste lägga spår till henne oavsett hur ont jag har. Det var SÅ härligt att se henne jobba så jag kan inte missunna henne det för att jag har ont. Jag kan ju lägga korta spår.
 
Vägen hem gick genom Eriksberg där mamma bodde några år. Tänk så ofta jag åkt den vägen . Stopp vid ICA-Flogsta. Hur många Risifrutti har jag inte burit därifrån och hem till mamma. En del dagar känns  saknaden större.
Så stannade vi i Bälinge där jag skulle hämta den spark som jag beställde i förrgår.
Den var ihopfälld men medarna är så långa som dom är.. Jag får åter bekräftat hur rymlig Skodan är
I bagaget satt Ronja. I baksätet Blåzza i sin bur. Framdelen på sparken, må vara i ett platt paket, låg i framsätet och medarna fanns hos Allan och Blåzza i baksätet.
Nu står sparken inne i rumstemperatur så att reflexerna skall fastna ordentligt. I morgon kan jag ta ut den och ta mig säkert till brevlådan
 
Vi flög för många år sedan från Småland med en spinnrock. Den gången fick Allan ta bussen från Arlanda till Skuttunge. Henrik, Johan, Otto, Magnus och en spinnrick. Mera fick vi inte plats med i Golfen. Jag körde.
Nog har vi haft rymliga bilar genom åren
 
Golfen var ju otrolig. Eller kanske mest pojkarna som åkte. Johan spelade fotboll i Hinden och jag körde ofta till matcher. Tänk er, tre stora pojkar i högstadíe/gymnasieålder hopklämda i baksätet och Johan i framsätet.. ALDRIG att dom gnällde för att det var trångt trots att de knappast fick plats.
Tränare var Gunnar Larsson  och han hade alltid med kaffe och smörgåsar som vi mumsade på före hemresan. Så mysigt vi hade det.
 
Tänker ibland att Otto och Annica far på fotboll och innebandy, men jag åkte en del jag också. Visserligen var det olika perioder, men nog satt jag i Fyrishov och tittade när Henrik simmade. Jag har varit på många bordtennismatcher med Otto och när han spelade fotboll var jag med där också.
Johan som sagt fotboll i Hinden
Många roliga minnen att njuta av nu när dom inte behöver ha skjuts längre.
 
Nu skall jag sätta mig med strumpstickningen. Tänder ljus och njuter doften av julgranen. Några dagar till får den vara inne, men i år har jag inte tänkt behålla den så länge så att jag får se om den växer. Jag går ut i skogen i vår och njuter granskott i stället

Det kom ett brev

Det kom ett brev med två tråkiga meddelande i. Det kom från USA där Johan var utbytesstudent  för massor av år sedan. Det kom inte från hans familj utan från hans amerikanska faster, Sedan han var där har vi skickat julbrev varje år. Först till både hans familj och hans faster och farbror, men för två år sedan skrev hans "pappa" att nu var det sista året han skrev. Förra året skrev Johans faster att hans pappa Earl mådde bra.
Så kom då årets brev där fastern skrev att både Earl och hans bror hade dött under året.
Vi var över och hälsade på ett par veckor när Johan var där. Vi bilade runt en del, men umgicks också med familjen och hälsade på hemma hos farbrodern och också på hans hotell.
Jag skulle kunna skriva en uppsats om skillanden mellan brödernas hem, men jag avstår. Jag stod ingen av dem nära, men ändå känns det märkligt att dom är borta.
 
I dag har jag varit på innebandy igen
 
Björklinge Bollklubb vann med 4-3.. Innan deras match började tittade vi på en match  där det ena laget två gånger fick utvisning för att de hade för många spelare på plan. Jag överhörde vad deras föräldrar sa, och det hade hänt på tidigare matcher också.
Alkoläsk, jag såg två gossar med sådana burkar i handen och funderade lite, men kanske skulle dom inte spela
På väggen utanför gympasalen satt en charmig lapp
Det var två småflickor som var i kiosken. Om det var dom som skrivit lappen hoppas jag att dom är bättre på att räkna än på att stava.
 
Grisöron är försvinnande goda hälsar tjejerna och skickar en tanke till tomten som kom med dem.
 
I Knapplådan i Björklinge är det 25% rabatt denna veckan. Bra för mig som behövde köpa lite garn till ett nytt projekt. Samtidigt som jag åkte för att köpa garn skjutsade jag Thea till träningen. Det var tät dimma och bitvis otäckt halt. Nu hoppas jag på fortsatt reg och plusgrader så att isen försvinner på både vår gårdsplan och på vägarna. Med min minispark gick jag ganska säkert till och från garaget, men ändå. Det blir bra när nya sparken kommer. Då skall ni se att all is är borta.
 Broddar på skorna och reflexer det behöver jag väl inte påminna om??RSS 2.0