Viltolycka?

 Så här såg det ut en bit hemifrån i morse. Man blir ju nyfiken och undrar vad som har hänt.
Matte, kom igen nu så söker vi tycker Ronja. Det tyckte inte matte för att ge sig ut i veteåkern för att leta efter något som säkert var borta redan var alldeles väldigt onödigt. Blåzza tyckte också att det doftade otroligt spännande. Hur som helst så blev det inget eftersök för någon.
 
I dag har jag städat skafferi och diskbänkskåp. Så här års kunde väl de små gråa djuren med svans föda sig ute, men inte denna, Vi har en som lever loppan i skåpen. Gnager sönder, skiter, äter .... ÄCKLIGT!!
Jag har bakat bullar och kakor och hade inte den lilla usligen använt bakplåtarna som toalätt. Bläh!!
 
Jag har fått lägre ben på mitt sybord och med det fick jag en byrå över. Den har stått under sybordet och är full med sybehör. Det är ett projekt att lösa var jag skall göra av alla de sakerna för byrån får inte plats. Tänkte byta nattygsbordet mot byrån men då får jag inte upp skåpdörren så det gick inte.
 
Det är en sak jag funderade på när jag var på Kvantum igår. Varför är karrekotletterna nästan alltid färdigkryddade för grillen? Okrydddae är dyrare om det alls finns att köpa. Jag vill inte ha de kryddade. Det är onödigt arbete att tvätta bort kryddorna som jag inte tycker om. Dessutom kan jag inte låta bli att tänka tanken:
" Gömmer man sämre kvalitet under kryddorna?" Det är den där microbiologin som jag läste på min utbildning som spökar. Förstärkt av livsmedelshygien- och livsmedelskunskapskurserna.
Och varför är ytterfilen från grisen mörad? Det är ju inte alltid man tänker grilla den och i grytor är det en klar nackdel. Och kycklingfile likaså. Varför är den marinerad?
 
Jag läste på fejan om könsneutrala toaletter. När jag var hos farmor som barn då gick man på dass med flera fjölar. Dassen var könsneutrala och föregångare till det som nu är så inne, eller? Eftersom köerna till toaletterna på offentliga lokaler alltid är längre för damer än herrar är det en himla tur att vi kvinnor numera kan gå på herrtoaletterna också. Nej visst nej. Det finns ju inte herr och damtoaletter längre. Alla får använda toaletterna och då kallas dom könsneutrala.
 
Jag har fått ett mess från Matilda som är på semester i Florida. Hon undrar vad vi tjejer skall hitta på när hon och Emma kommer hem. Kålmården, Stockholm eller kryssning föreslår hon och Emma och min uppgift är att ta reda på vad Wilma och Thea vill göra och hitta datum. Underbart roligt när tonårstjejerna vill hitta på aktiviteter tillsammans med sin inte längre så unga farmor.  Den karamellen suger jag på resten av kvällen.
Vad suger ni på för karamell? Karamell med vardagslycka
 
 

Lite avslutat och lite på börjat

Dagens rapport:
Miniträff för att planera kyrkliga syföreningens hemliga dagsutflykt. Går det i lås som vi hoppas blir det en uppskattad utflykt.
Besök på Kvantum och IKEA.
Sytt kanterna på Wilmas kvilt.
Satt årets fläderblomssnaps.
Njuter sommarkväll
Njuter blommor
Njuter färgkaskad. Blir mysig att vira in sig i när snön yr runt knutarna
 
Njuter sommardoft. Blir gott till midsommarsillen 2017 (och kanske lite provsmakning till julsillen) Ser ni så söta blommorna är, som små smycken.
 
Taklöken, tänk vad pappa älskade den. Kan det bli någon egenodlad jordgubbe tro. Det var bara denna plantan som överlevde vintern så i år satsar jag på Ulvagubben. Dyrare, men säkrare än egenodlat.
 
Det blommar fint av olika sorter, bara att njuta. Vardagslycka!!
 
Det ni ser är kravodling. I år ligger den i träda. Det innebär att traktorn kör fram och tillbaka. Timme ut och timme in. Gör slut på massor av diesel och släpper ut mängder med avgaser. Packar jorden hårt så att daggmaskarna far illa. Allt för att hålla ogräsfritt och slippa så mycket ogräs vid nästa års odling Miljövänligt?? Knappast, men KRAV odlat.
Jag försöker att bara se byn i bakgrunden och grönskan till höger. Tittar på molnen som ständigt byter skepnad och sätter fantasin i rörelse.
Nu fortsätter vi njuta sommarkväll
 

Bad

I dag äkte vi till Storvad för att se om Blåzza ville bada. Det ville hon inte! Att bada i dikena i skitigt vatten är
härligt, men i Fyrisån var det läskigt
 
När matte slängde lite godis i vattnet så försökte Blåzza fånga det men ...
 
Dessto mera njöt Smilla. Hon är som en fisk i vattnet. Hoppar i från bryggan och simmar och njuter.
Den har hunden hittade vi bland många andra på Fullerö dit vi åkte på hemvägen för att köpa glass.
 
Smultron i massor finns det i år.
Dessa fanns i Ronjas spårslut
 
 I dag fick hon behålla sin klöv. Inte ens gamla Nessie vågade komma riktigt nära.
 
I kväll har det varit allsång på Skansen och Midsommer och en riktigt vacker kvällshimmel
 RSS 2.0