Nu är dom klara och levererade

Vi är med i en förening som heter Smålands Gille. Den är så trevlig. Underhållning med anknytning till Småland och maten för det mesta likaså.
Styrelsen är fantastisk. Dom köper in marvaror och passar gärna på när det är extrapris. Så lagar dom maten och så betalar vi nästan bara en symbolisk summa och njuter.
I går var det årsmöte och vi höll, som oftast, till på Kalmar nation. Hemgravad lax och dito gravlaxssås och potatissallad och som avslutning hemgjord ostkaka med hemkokt klarbärssylt och grädde.
För ett tag sedan slog det mig att vi är jättedåliga på att tacka för allt jobb som dom lägger ner så då sydde jag grytlappar åt dom. Jag hittade lite tyg med lingon efter mamma och det passade ju bra med lingonröda tuvor i centrum..
Dom blev lika glada som förvånade.
Efter årsmötesförhandlingar och mat så höll Niklas Rådström föredrag om pensionatsliv i Småland. Jag måste erkänna att för mig var han en okänd person, men han har skrivit både böcker och filmmanus så det visar min okunnighet på kulturens område.
Vi fick inte parkeringsböter och det känns bra. Vi parkerade som vanligt vid rektorsvillan, men det gick inte att betala. Det gick inte att felanmäla och det gick inte att betala med mobilappen heller. Jag var helt inställd på att det skulle sitta en parkeringsbot på rutan när vi kom tillbaka till bilen. Beredd på att behöva kämpa för att slippa betala, men tack och lov så slapp vi problemet.
 
I går morse var det rimfrost på gräset. Det är så vackert.   Tänk om man kunde få till det textilt på något sätt.
 
Ronja startade med vårbruket. Hon var så lycklig ända tills jag ställde henne i duschen.
Den lilla Blå hade också hjälp till, men det insåg jag inte förrän jag märkte att sängen var "full" med jord. Men vad då?? Det är ju så himla skönt med rena lakan och nu när man kan hänga ut på tork så doftar det så ljuvligt. Tack och lov har jag ingen pollenallergi så jag kan unna mig lyxen av soltorkade lakan.
 
Dagen idag inleddes med besök hos husläkaren. Min höft är inte rolig. Han misstänker artros. Det var sannolikt eftersom mamma hade både höfter och knän i annat material än kroppseget sa doktorn.
Det trodde inte kiropraktorn som jag var hos för ett tag sedan. Det gör inte ont på det sättet sa han. Det ger sig vem som har rätt. Jag skall droppa in på Samariterhemmet på röntgen nästa vecka och sedan får vi se.. 
 
Det där med gener är inte bara roligt .Glaukomet som finns starkt förankrat i generna från farmor och neråt gläds jag inte alls åt. På måndag morgon skall jag till ögonläkaren igen och då hoppas jag att trycket har gått ner av alla droppar jag droppar. 
 
För övrigt är det fredag och vi har kört dammsugare. Jag har gått över till påskgult på badrummet. Både löparen på byran, gardinen, bonaden och handdukarna lyser påskgult. Gult gör skillnad!!
 
Gult gör skilland på köksbordet också

Nu slutar dagens information med en önskan att ni som läser det här får en riktigt trevlig helg

Just nu går det inte bra

för mig.Det har varit så några dagar nu
Det måste vara fel av något slag och det oroar mig. Jag gör en massa konstiga saker. I dag skickade jag ett sms till Matilda och tyckte det var jättekonstigt att att hon inte svarade som hon brukar. För en liten stund sedan svarade Emma att hon inte visste om Lisas hästar får hel havre. Hur skulle hon kunna veta det??
Nu var det så bra så att det fanns några korn hel havre i foderskrubben hos våra höns, så det löste sig. Välkomna till Skuttunge kyrka den 9 april kl 9.30 så kanske ni får se vad havren skulle användas till
(Men eftersom inte jag riktigt har koll på tillvaron just nu så kolla för säkerhets skull på kyrkans hemsida på nätet så ni inte åker i onödan)
 
För ett tag sedan anmälde jag mig till kurs i Almunge för att få hjälp med inkallning av Blåzza. Det var datum utsatt och jag anmälde mig och skrev upp i min kalender. Så fick jag mail att jag skulle gå andra dagar och det krockade med annat så jag fick tacka nej. Det var synd, för jag behöver hjälp att få verktyg att jobba med och inte med "köttbullsmetoden". 
Kanske får hon följa med till Grövelsjön i september, det beror på vad det är för ledare. Jag inser att det behövs lite tuffa tag. Nessie gjorde lite som hon ville innan hon fick följa med på läger i Grövelsjön. Där fanns en Ulla som lärde mig att visa Nessie vem som bestämde. Det var ingen mjuk metod, men så bra det blev. Hon slutade dra i kopplet. Hon kom när jag ropade och hon visste precis vad sidan var. När vi var ensamma ute och gick så behövde  jag inte koppel.
Så kom Ronja och när hon blivit stor nog att bokstavligt "ta i örat" körde jag samma metod på henne, om än med något sämre resultat. Hon är betydligt mera terrier än Nessie var.
Så kom då Blåzza och hennes öron är för långt ner för att jag skall nå dom. Dessutom är hon TERRIER och klarar sig så bra utan husse och matte. Att hon är fysiskt litet har gjort att jag dessvärre låtit det gå för långt. Hon var ganska rolig tyckte jag då, när hon sitter och stirrar efter grannens katt eller efter hjortarna. Så ropar jag och hon vänder på huvudet och tittar på mig för att visa att hon hör. Sedan tittar hon bort och visar att hon skiter i att jag ropar. Jag vet att jag skrivit om det tidigare och  en annan matte  skrev att hon kände igen det på sin hund. Det tutar upptaget när jag ropar skrev hon. Det har jag skrattat åt mer än en gång.
Jag har kokat saft till auktionen och trots att jag vet, så slog jag den varma saften i flaskorna innan jag tog bort etiketterna. Nu sitter dom stenhårt fast. Jag har mera bär i frysen så det löser sig väl, men det är så trist när allt blir fel.
Jag syr Anti-Plastikassar, men tror ni de blir riktiga?
Jag håller på med ett projekt till utställningen som inte heller blir bra. Det är inte så att jag aldrig har kviltat förut, men man kan tro det. Så himla trist. Känns som om det inte kan bli värre nu
 
MEN så dök det upp vad som hänt 29 mars tidigare år.
2016 åkte jag akut till Ultuna med Ronja som hade smygande livmoderinflammation. När jag satt i väntrummet ringde dom från mammas boende att hon var på väg till akuten för hon hade ramlat. När de tagit hand om Ronja (efter FEM!! timmar) åkte jag till akuten på Akademiska sjukhuset. Mamma hade slagit hål i huvudet och brutit lårbenshalsen.
Det var den dagen då mammas utförsbacke började. Hon fick en stroke i samband med operationen och sen kunde hon bara säga: Ont under  sina sista veckor i livet.
 
den 29 mars 2014 blommade säljen, Bina surrade. Fjärilarna fladdrade. Solen sken. Tranorna trumpetade och vi satt ute och drack kaffe. Ronja hittade en klöv och jag började fundera på ett öppet spår, planer som ni som följer bloggen vet, att jag har slutat fundera på.
 
29 mars 2013 väntade jag på rörmokaren som inte kom. 
 
2012 grundade jag väggarna i det som blev vardagsrum. Jag trimmade lite på Ronja också och misstänkte inte Allan för att ha planterat min sko med iläggssula i rabatten. Den som stod för den planteringen älskar mina nya skor så dom hämtar jag regelbundet ute i trädgården. Ibland vet jag inte om jag skall skratta eller gråta. Jag brukar skratta för det lyser livsglädje om henne. Av alla hundar vi haft har ingen signalerat lycka på det sätt som Ronja gör.
 
Jag tänker ibland att jag skulle skriva väderdagbok, men med blogg och facebook så behövs det ingen mer bokföring.
2012 grundade jag väggarna. Jag minns hur mycket färg det gick åt. Vi köpte mer och mer och så kom jag på att det egentligen var onödigt att vräka färg på väggen som skulle täckas av bokhyllan.
 
Mars 2012 Kurs när vi  lekte med tyger i skarpa färger. Blandade vilt och hade så roligt.
 
 27 mars 2012
 
samma dag
När man gjutit klart skall man äta gjuttårta
 
Det fixade Thea, även om det var annan förtäring på den här bilden.
 
Nu skall jag sy hankar i grytlappar. Undrar om det blir ett lyckat projekt.
Jag kan inte skjuta det framför mig längre nu så jag får ta tjuren vid hornen
 

Helg igen

Tänk så fort veckorna går. I svindlande hastighet. I morgon är det måndag igen och dessutom sommar. I alla fall har vi börjat med sommartid, vad nu det skall vara bra för.
 
Men nu backar vi. I går var det fest. Thea hade sitt kalas för de närmaste  och då passade så bra att Isa fyllde  tre år, så vi kunde fira henne också
Här har vi kommit till efterättsbordet. Före dess var det mat, men den har visst inte fastnat på bild
 
Svårt att välja för man orkar inte alla sorterna
 
Farmor var lite dum mot födelsedagsfiraren och hade förutom de "riktiga" paketen köpt en present för att retas. Eftersom Thea tyckte det var så oerhört pinsamt så skriver jag inte var det var. Av resonemanget runt bordet oroar jag mig lite för vad jag skall få när det blir min tur. Jag gissar att det inte kommer att ha skett ostraffat. Jag tror att flickorna slår sina kloka huvuden ihop för att få till det.
OM det blir som jag tror så lovar jag att berätta, även om det är pinsamt. Man har mycket tjockare hud när man är 70+ än när man är 12 så man vågar berätta
 
 
Före kalaset körde jag symaskin och använde sprättkniv. Summan var att det inte blev så mycket som blev klart. En del dagar är det dessvärre så. Jag får baka till auktionen i stället. Iof sig vet man inte hur det går heller Skall det krångla så. Jag har gjort ostkaka massor av gånger. Förra året (tror jag det var) gjorde jag till auktionen. Det blev inte alls bra. Idiotsäkert finns inte.
 
I dag har det varit sommar. Visserligen tog det i att blåsa på eftermiddagen, men det blåste varmt.
I dag har det varit Åkerlännamässa. Då åker man till Åkerlänna bygdegård. Där har Hindens damsektion servering av kaffe och smörgås och massor av fikabröd. Man fikar och pratar med vänner. Har trevligt och stöttar damsektionens arbete. Man köper lotter och kanske skor. Gå och löpkliniken säljer skor till reapriser och har man tur så hittar man bra skor billigt. I dag hittade både Allan och jag skor. Förra året hittade jag inga i min modell och storlek
Dessutom finns det hantverkare från omnejden som säljer vackert hantverk, som vanligt alldeles för billigt.
Aloe Vera produkter fanns att köpa. Vackra lammskinn och lammullsgarn. Biljetter till dansen någon gång i maj.
Åkerlännamässan är en årlig begivenhet så här i vårens tid.
 
Efter ett mellanspel hemma med lite vila, lite mat och lite umgänge med symaskinen åkte vi till Uppsala för att lyssna på Ove Thörnqvist. Vilken gubbe!! 88 år ung. Fattar inte hur han orkade hålla i gång två timmar, visserligen med 20 min paus, men ändå.
Det var gamla godingar. Det var allsång och handklappning. Det var prat mellan sångerna. Han sjöng och agerade tillsammans med sina spelande kompisar.
Publiken bestod till 99% av pensionärer. Det förvånar väl ingen?
Förvånar det någon om jag berättar att en massa människor spelade in med sina mobiler??
Jag blir så 1,2,3...
 
 
Proviva, nyttigt som bara den säger reklamen. Vilda bär står det på förpackningen. Blåbär, ja visst men VAR växer det vilda svarta vinbär?? Eftersom mina buskar har gått ut sig (inte tog sig när Allan flyttade dom) skulle jag gärna veta var de vilda växer Jag tycker om saft och sylt med svarta vinbär. Hör gärna av er om ni vet var de växer.
Nu skall jag berätta en sak till om Proviva och det är att: OM magen skall ha glädje av de nyttiga bakterier som finns i drycken mäste man dricka 6 dl. Tre glas. Det blir mycket socker det. Det lärde mig dietisten häromdagen.
Nu slutar vi med denna gudadryck hos oss.
 
När man åker utomlands skall man ju dricka lite wisky på fastande mage för att inte bli magsjuk, det har ni väl hört. Man måste dricka ett alldeles fullt dricksglas för att det EVENTUELLT skall ha någon effekt.
Jag vet inte hur det är med er, men jag är säker på att jag inte skulle bli magsjuk efter ett stort glas wisky. Jag skulle ligga helt utslagen i sängen, utan risk att få i mig en endaste liten magsjukebasilusk
 
 RSS 2.0