Nyårsafton 2014

Så är det då årets sista dag. I morgon tar vi itu med ett nytt år och allt vad det för med sig. Säkert har vi alla en massa förhoppningar och löften inför det nya som vi har framför oss. Löften som för de flesta är så svåra att hålla när vi bara har kommit några få dagar in på det nya året och vardagen börjar rulla.
 
Inte äta godis, motionera mera eller kanske hålla bättre kontakt med alla vänner som finns runt om i Sverige och för vilka ett mail eller kort betyder så mycket. Det där med godis och motion vet jag av erfarenhet att det spricker några få dagar in på det nya året men maila och skicka lite mera kort skall jag ta itu med. Det är mitt nyårslöfte!
Mera post av olika slag till mina vänner!
 
Motion ja, nu har jag inte promenerat på flera veckor och idag följde jag med flocken till Sväng-Gretas. Det var vad jag klarade av, men så skönt det var trots att foten krävde Alvedon vid hemkomsten.
 
 
 
Lydnad är färskvara. Så sant!! Allan har klagat på att Ronja och Blåzza drar. Jag har tyckt att han har varit dum. Dom drar inte har jag sagt. MEN  Det gör dom!!
Fy bubblan vilka ovänner vi var under promenaden. Ronja fattade så småningom att jag menade allvar. Det gjorde hon med hjälp av Elisabets skrammelburk som jag hade i fickan , men den lilla Tossan behöver mera repetition av vad som gäller.
 
Solen skiner. Det är två par Domherrar vid vårat fågelbord. Dom är bra vackra.
Himlen är också så vacker i dag. Molnen bildar underbara mönster. Tänk om man kunde fånga det i en akvarell.
Vacker är också den vinterblommande blomma som jag köpte på Östra station i går när jag väntade på Wilma och Thea. Det är väldigt korkat att tro att det går att plantera så här års för det gör det inte.
 
 
Vi firar själva i lugn och ro med lite extra gott att äta. Vi måste ju lyssna på när Loa Falkman läser in det nya året
Jag är övertygad om at han fixar det galant
 
Jag tycker väldigt mycket om min blomma och ser fram emot att tjälen går ur jorden så att jag kan plantera den. Tror kanske att jag kommer att köpa någon till så småningom. Det fanns flera färger.
 
Till sist
Från oss alla
Till er alla
ett riktigt Gott Slut på 2014 och ett riktigt GOTT 2015!!

Telefonköernas dag

Det finns ju speciella dagar för det mesta
I dag har det varit Telefonköns dag, i alla fall hos oss.
 
Telefonkö till hörcentralen för att få en tid för att justera hörapparaten för mamma.(fortfarande minst 2 månaders kötid kvar för att få komma dit och göra nytt hörseltest!!!)
Telefonkö till beställning av färdtjänst.
Telefonkö till mammas husläkare som ringer upp mig den 5 januari.
Telefonkö Allers förlag. Jag beställde en ljuslykta som skulle komma i god tid till advent. För 2?? veckor sedan kom en trasig lykta. Då ringde jag och dom skulle genast skicka en ny. Idag efter lååååång väntan avbeställde jag lyktan som inte var skickad!
Telefonkö till biståndshandläggaren. Där hamnade jag i en sluss och fick berätta vad jag ville. "Tanten" som svarade skulle bedömma om jag behövde prata med mammas biståndshandläggare. När jag slutat samtalet och lagt på luren kom jag på att jag inte vet om hon tyckte att ett samtal var nödvändigt eller inte.
 
När man har dator som inte med säkerhet låter mig komma ut på nätet så ringer man. Alltså satt jag i telefonkö till kommunens färdtjänsthandläggare också. Mamma har färdtjänst beviljad men behöver ledsagare eftersom hon inte alltid vet var och varför hon är ute och åker. Behöver hon läkarintyg på det behovet var min fråga. Dock bröt samtalet och jag har mailat frågan från allans dator och hoppas få svar att dr inte behöver skriva intyg. Man kan tycka att läkarna skall syssla med annat eller?? Han skrev intyg på att hon behöver färdtjänst för inte så länge sedan.
 
I dag har jag tagit den första promenaden på länge. Jag gick ändå ner till Arnes, eller Västergårn som det väl heter. Skönt med frisk luft. Blåzza var mycket förvånad (tror jag) att hon inte fick dra i kopplet. Det får hon för husse nämligen. Nu blir det nya takter igen. Den lilla loppan skall inte tro att hon får göra som hon vill inte.
 
 
En hel lång rad med blommor får avsluta dagens blogg. Nu när man märker att dagarna har ett annat ljus är det snart dags att köpa fröer till grönsaker och blommor för dem som är entusiaster. Så entusiastisk är inte jag. Kanske blir det några krassefröer, kanske köper jag färdiga plantor när det blir dags. 
 
Nu skall jag sticka lite på Elsas raggisar så att dom är färdiga när hon kommer upp om ett par veckor. Kanske en liten kopp kaffe också och soffmys med tjejerna
 
 

Hoppa högt!!

I dag har jag inte gjort många knop. Hostat, snorat, hostat och snorat har varit dagens aktivitet.
Nu vill jag bli frisk!!
Jag har tittat på domherrarna som hälsar på vid fågelbordet. Dom är fina!! Nästan lika fina som sidensvansarna som kom i en stor flock häromdagen.
 
Är det någon som vet hur högt en Blåzzahund kan hoppa?? Vårat staket är 90 cm högt. Endast en tacka har hoppat över under alla är som vi hade får.( Hon gick i fårfållan med samma näthöjd som vi har runt trädgården) Ingen hund har hoppat över. Nessie , eller om det var Ronja promenerade över när det var väldigt mycket snö ett år, men inte hoppat. Blåzza hoppar och hoppar och jag oroar mig för den dag hon skall lyckas. Hon är så envis, så risken är stor.
 
Nu tänker jag slå med ner vid julgranen med en kopp kaffe och ett korsord.
Vi hörs i morgon igen hoppas jagRSS 2.0