VALBORG 2015

Så är det valborg igen
Så här var utsikten strax efter fem i morse  när Någon absolut skulle ut och kissa. Morgonstund har guld i mund heter det och så ser bilden också ut tycker jag. Dock kändes det inte så när jag tog kortet.
Dagen har gått i sakta lunk. I går kväll började Thea sy en kudde som hon sydde färdigt i dag
dag
Det krävs koncentration för att få sömmarna raka. Inte så alldeles lätt. Jag glömde dessvärre fota kudden innan den försvann.
Nu har Nessie två sår Ett på svansen och ett på skinkan. Jag såg dem i morse och behandlade dem men dessvärre har de exploderat i storlek under dagen. Hon flämtar och gråter. Det ger sig om vi klarar oss utan att åka akut till veterinären.
Vi firar Valborg hemma. sannolikt ingen kase i den här stormen. Vårtal och vårsjungande kör kunde varit roligt att lyssna på men bekvämligheten smyger sig på.
En vitsippsbild får avsluta dagens blogg. Med bilden följer en förhoppning att vi alla får en fortsatt fin helg
 
 
 

Lång dags färd

Efter att ha varit på Olmed för att prova ut nya skoinlägg så åkte jag till Bälinge för att följa med mamma till Akademiska och röntgen. Sjuktransporten kom kl.13. Mamma hade röntgentid kl 14.10. Vi skulle hämta flera efter vägen och skjutsa dit de skulle. Dessutom hade mamma inget läkarintyg på att hon har ont i knä och höfter och måste få sitta fram. Alltså fick hon krypa in i baksätet när nästa passagerare klev in i bilen. Hon hade läkarintyg på att hon måste sitta fram..
Efter den resan undrar jag om taxi har dispens att köra 110 på väg som är skyltad med 80. Vad tror ni?
 
Först tidsbokad röntgen av huvudet sedan drop in röntgen av höften där doktorn misstänker en spricka eftersom mamma har så ont. Efter 2,5 timmar var det mammas tur. Det kändes väldigt länge även om det ju händer en del i ett väntrum. Två poliser som tydligt markerade vem dom vaktade. Han såg helt ofarlig ut den mannen men vad vet man? En liten pojke i säng kopplad till en massa aparater och tre personal med sig. Brutna armar, knäckt revben, onda fötter, magont. Tänk vad man får höra mycket med alla mobilsamtal som förs i väntrummet.
 
Syster på röntgen beställde sjuktransport så att mamma fick sitta i rullstolen som vi lånat på Lundgården.. Det blev rundtur i Uppsala för att lämna av medresenärer
När vi äntligen anlände till Lundgården var mamma alldeles slut och hade så ont, Själv var jag vrålhungrig. Som tur var hade Allan lagat mat som jag bara kunde micra när jag kom hem.
 
Nu sitter Blåzza bredvid mig och skriker för att jag skall ägna mig åt henne. Nessie har intagit sängen. Ronja sover i sin beabädd.
Det har varit en låååång dag. I alla fall känns det så
Några bilder har jag inte tagit. Får göra ett försök i morgon. Nu skall Lilla Blå få sitt behov av kel och gos tillfredställt
Njut kväll i försommartid
 
 

Stockholmsresa och spårkurs

 
Jag började dagen med att åka till Stockholm tillsammans med tre kviltkompisar. Det blev en härlig början på dagen. Jag storhandlade ett vykort och en påse karbinhakar. Tänk när man har allt man behöver och kan njuta av att bara ögonshoppa. Fika och mat hann vi med så klart. Mycket prat och många glada skratt blev det innan vi klev på tåget för att resa hem till Uppsala igen.
 
När jag bytt kläder bar det iväg till Lundbo och spårkursen. Det var Ronjas kväll i kväll. Jag hade stora förväntningar eftersom jag tycker att spårintresset vaknat igen för henne, men efter den här kvällen så har jag insett att jag ger henne en chans till. Några spår hemma och så nästa kurskväll Tänder hon inte till då så lägger jag spårandet åt sidan för henne.
Kanske nosework passar henne bättre. Eller rallylydnad. Vi får se vad det blir.
Det är riktigt skönt att gå i skogen särskilt så här års Fåglarna kvittrar och det börjar bli musöron på björkarna och vitsipporna blommar. Även om man inte har spårsele och lina så kan man ju gå ut i skogen och njuta.
 
 
Nu kommer det några bilder som Matilda skickade till mig när hon var ute i naturen med Ronja
 
 RSS 2.0