Vi fick inte vara med!

Visst är det orättvist, vi fick inte vara med på kalaset i går och vi fick inte en endaste liten gobit som tröst.
Vi funderar på att varsla om strejk. Det skulle inte vara roligt för våra människor om vi slutade vakta våra hus och trädgårdar.
Matte hade köpt hem märgben som vi skulle få, men eftersom matte var med på kalaset så var hon rädd att det skulle bli bråk om benen. Så dumt!! Vi byter ju alltid ben med varandra, men rangordningen i flocken är helt klar så bråk, vadå??
 
Det var ett trevligt kalas i går och regnet höll sig borta tack och lov. Det var så mysigt dukat i partytältet och eftersom det stod på altanen var det inte kallt om fötterna. Det brukar det lätt kunna bli när det står på gräsmattan.
 
Dagen har gått i lugnets tecken. Lite promenader, mat/fika/vila/läsa/slumra.
Promenad ner till nya grannen för att se så det var han och inte tidigare ägaren som körde motorsåg. Matte tog fina bilder men de vill inte lämna kameran. Vi tänker att vi skall låta er följa hur arbetet fortskrider på Västergårn.
 
Nu blir det snart kaffe och nyheter.
Fortsatt trevlig dag önskar vi er

Sista fredagen och lördagen i Augusti

Så var det fredagen som rullade på med bak av pajer och tårta inför lördagens kalas. Tvätt och städning som alltid på fredagarna, varför det nu har blivit så. Gammal tradition tror jag. Jag hade dessutom fått förtroendet att stryka dukarna till kvällens fest, så med tv som underhållning så strök jag. HÖR och HÄPNA! Det är första gången jag kombinerar dessa sysselsättningar!  Det fungerade riktigt bra så kanske det skall bli framtidens melodi, vem vet?''
 
I dag lördag ringde väckarklockan 7. Jag skulle skjutsa Thea till fotboll i Månkarbo.  Nu blev det inte så. Otto kände att han hann köra så för mig blev det "dagen som blev över"
 
En promenad till skogen med flocken

Det är vackert ute nu och Stensoppen är riktigt stilig i mossan. Kanske dags att dra till skogs och skörda lite svamp av olika sorter. Dom gula lyckas jag sällan hitta men det finns ju annat läckert i skogens skafferi.
 
VAR finns godiset? Spännande övning tycker alla fyra tjejerna och kattmaten stinker så det var lätt att hitta rätt burk. Nästa gång blir det svårare. Nu har Blåzza också hajat vad leken går ut på. Bra träning till
K9 nOSEWORK som hon och jag skall gå på kurs och lära oss.  Då är det eucalyptus och lagerblad som hon skall lära sig hitta. Ni får veta mera när vi börjat kursen. Ronja kan markera i vilken burk tepåsen är gömd. Dags för henne också att skilja ut flera dofter kanske. Enkelt övning att organisera och trött hund blir det efteråt.

Men får vi aldrig mat?? Skall vi behöva svälta länge till??
 
Så är det då dagen som blev över och då kunde vi ta en tur till Ulva marknad. Det var betydligt mindre med knallar i år. Många av dom vanliga var inte där. Mycket smycken, kläder, godis och sylt. Det vanliga bokståndet och givetvis serveringar lite var stans. De brända mandlarna inte att förglömma.
Inte så trångt i år som ni ser
Korv och hamburgare fanns på vanliga stället
Härliga tröjor om man inte vill eller kan sticka själv, eller kanske inte har tid.
 
Plötsligt öppnade sig himlen och det var flera än vi som rusade till bilen. Hemma igen blir det lite vila inför kvällens 40+40 årskalas. Just nu regnar det men jag håller tummarna för att det skall vara uppehållsväder eftersom ungdomarna har satsat på trädgårdsfest. Visserligen med tält, men ändå.

Äntligen spår igen!

Äntligen samlade jag ihop mig och gick ut i skogen och la spår åt Ronja och Blåzza, men först hade jag satt en bulldeg som stod och jäste medan jag var i skogen.
Döm om min förvåning när jag gick med näsan i backen och droppade blod när jag plötsligt får syn på snitslar som inte är mina. Här var det plastremsor med klädnypor. Själv sätter jag bara pappersremsor och har olika färger.
Jag hade lagt mitt spår tvärs över det andra. Då insåg jag att det är bra om vi spårläggare har koll på varandra. Kanske vi skulle kunna hjälpas åt. Nu vet jag ju inte om det var ett personspår som man kan lägga utan tillstånd av markägaren eller ett blodat där man måste ha tillstånd.
 
När bullarna var gräddade tog jag med ett brev för att sätta i det andra spåret med en önskan om att få kontakt, men då var snitslarna borta (och en av mina låg på vägen)
 
Över stock och sten som på räls. Så roligt!!
Men matte, klöven struntar jag i. Jag vill spåra mera!!
I dag var det ett kort spår på bara något hundratal meter och inget oblodat. Nästa gång blir det svårare: Undrar hur man skall göra med blodet. Jag späder 50+50 men på fb idag har jag läst att det gör man inte på prov så därför skall man inte träna med spätt blod heller. Och rådjursklöven skall vara en bakklöv, man kan undra varför. Om ingen kan motivera på fb fortsätter jag som förut och hoppas att den lilla Blå kan anlagstestas under hösten Det vore så roligt!
Vad gäller ointresse för klöven så var en jägare på besök här. Han hade läst i en jakttidning att det är ingen fördel om hunden är intresserad av  klöven, bara den markerar den. Rätt eller fel tro?
 
Så åkte jag hem och bytte hund. Ronja tog som vanligt upp spåret direkt och började spåra, men sen... Hon snodde runt som om jag vet inte vad. Dock hittade hon spåret igen och gick rakt på klöven "som en avlöning". Hon hade klövintresse. Hon ville äta upp klöven, men även om jag har ett par klövar till i frysen så är de hårdvaluta och inget hundgodis.
 
Jag försöker sätta inte allt för stora snitslar. Det gör inte den här spårläggaren. Dessa skulle jag inte kunna missa. Det gör jag ibland gör med mina egna och då gäller det att ha is i magen och lita på hunden. Hitills har ingen klöv blivit kvar ute i naturen, men man vet aldrig....

Nu börjar dom komma de små godingarna
 
Nu testar vi kattmat som godis. Det luktar skunk men hundarna gillar det. Inte lika praktiskt som mjukosttuben, men kanske kan man hitta på ett annat förvaringssätt. Inte vet jag heller om man skall byta godis men eftersom Ronja är lite ointresserad av att jobba för godis så testar jag allt jag hör att man kan använda.
Nu skall jag ta en tur i trädgården och njuta av sensommarkvällen. .De andra tjejerna fortsätter sitt grävarbete. Det är ju på hösten som man skall gräva om jorden och det har dom tagit fasta på
 
 RSS 2.0