Morgonmöte

Så var det dags för morgonpromenaden. Vad stod precis på andra sidan vägen? Jo en ljus hjort med basthorn. Vi hann inte titta så noga för det var tre stycken som skällde på honom
Han var mycket ljusare än den på kortet som jag hittade  på Google.
Dom finns runtomkring här nu igen efter att ha varit borta en tid. Vi har sett tre stycken i skogsbrynet nu i em. Det är roligt med dom tycker vi.
 
Efter att ha försökt plantera Tagetes( krukan var så full med myror så det var helt omöjligt. Det gick nästan inte att ta bort de vissna penséerna för att myrorna angrep. Sedan "myrrade" jag och hoppas att det går att plantera i morgon) tränade vi lite inkallning. Inte så himla viktigt tycker Blåzza men matte hoppas att Blåzza skall kunna vara lös i skogen när det blir tillåtet igen. Det går fort nu tills det är höst och djurbebisarna är stora.
 
I em har matte och Blåzza varit på Hundhjälpen i Storvreta på kurs. Det var aktivitetsdag. Vi promenerade och så var det stopp för aktiviteter.
Här har nog Myrra gjort något fel för det ser ut som om Lena tillrättavisar henne. Myrra var annars jätteduktig.
Blåzza hade fullt upp  med alla nya dofter.  VARFÖR skall man lära sig att gå tillbaka om man gått på fel sida lyktstolpen undrar Blåzza. Lyktstolpar kryllar det inte av i hennes vanliga miljö
Vi har en lyktstolpe i trädgården och där använder vi inte koppel.
NEJ vi vet. Det finns träd där vi går med koppel så det är ingen dum kunskap alls, men Blåzza tyckte att det var mycket roligare att nosa och nosa och nosa.
 Det var fikapaus också med jättegoda smörgåsar och hembakta kakor, men bara för människorna. Dumt tyckte Blåzza och fick en liten bit smörgås.
 
Det fanns godisträd och det fanns stockar och stubbar som man skulle klättra upp  på. Det fanns stora stenar som man måste gå upp på för att hitta godiset och vet ni vad? Ett staket var fullt av godis mellan spjälorna. Ett sådant staket vill Blåzza ha.
Hemma har Ronja och Nessie gråtit hela tiden säger husse. Särskilt Nessie är noga med att flocken skall vara samlad. Matte tycker att det är viktigt att ha egen tid med hundarna, men det tycker inte Nessie
 
Nåväl. Nu är flocken samlad Blåzza sover i tvsoffan och de andra ligger på sina platser. Nu är det dags för nyheterna så vi önskar er alla en fortsatt trevlig kväll.
 

Minnen i massor

I dag fick jag ett härligt besök av min kusin Birgitta.Hon är dotter till pappas syster Margareta och hon växte upp i Hög strax utanför Säffle.
Nu hade hon varit och hälsat på sina bröder Gunnar i Säffle och Lennart i Karlstad och var på väg hem till Umeå där hon bor nu.
 
Med sig hade hon några kort som vi tittade på och pratade om. Hon hade också nyheter om sina bröder. Lite prat om släktingar blev det också medan vi drack kaffe.
Så åkte Birgitta och resten av dagen har det ploppat upp minnen i huvudet på mig.
Härliga minnen från barndomen, släktingar på Värmlandsnäs, kusiner, möten kalas, dofter, traktorutflykter och bilresor. Jag skall inte trötta er med sådant som uppfyller mig men är helt ointressant för er. Kanske borde jag sätta mig och skriva ner allt eftersom minnena dyker upp. Kunde vara roligt att jämföra med kusinernas minnen. Eftersom jag är älst så har säkert mest i minnennas arkiv. Ja det tål att tänka på men att inta tänka för länge utan ta itu med det innan jag glömmer igen.

 
 
Här är Matilda och Lille Skutt 2006 Det får avsluta dagen korta blogg. Vi hoppas att vi alla får en skön fortsättning på helgen

Värsta dagen i Blåzzas liv

Dagen började med en skogspromenad. Det var riktigt läskig stämning i skogen. Ingen fågel kvittrade. Inga löv prasslade. Det enda ljud som hördes var en och annan mygga. Hundarna var på helspänn, oroliga. Stannade och tittade längre in i skogen. Nosade, lyssnade. Märkligt, jag har aldrig tidigare upplevt något liknande.
Tillbaka till bilen och sedan fick bara Ronja följa med. Hon fick sele och lina och gick som vanligt ut fint. Hon följde spåret ganska länge, men så plötsligt la hon av. Jag fattar ingenting. Tycker bara att det är väldigt tråkigt. Det är klart att vi kan"bara" gå i skogen, men det är roligt med spår tycker matte som ju kommer ut två gånger. Först lägga spåret och sedan gå med Ronja.
 
Dalklockor är väldigt vackert
VAD är det som finns där inne??. Lite läskigt är det allt.
Smålands landskapsblomma. Passar både husse och Ronja.
Hemma igen hände det något fruktansvärt!! Blåzza fick duscha. Det var det mest fasansfulla hon upplevt så här långt. Pälsen var alldeles kladdig på ryggen så det var ett måste att  få henne ren. Kennelhusse säger att strävhåriga hundar bara skall bada när det är absolut nödvändigt och det här var ett sådant tillfälle.
Jag önskar att jag haft filmkamera i duschen. Liten, snabb, hal och rädd. Hon gjorde allt för att komma loss och inget finns att hålla i på en borderterrier. Airedaleterrierna har ju skägg som man kan hålla fast dom i när det krisar. JO, jag vet. Bordeterriern har också skägg, men det är inte mycket att hålla i "när åskan går"
Nyduschad  och fin och torkad så mycket det gick med handduk slapp hon ur badrummet------och sprang direkt ut och rullade sig i gruset!! Ytterdörren stod öppen! Vad säger man??
Jag skrev till kennelmatte och frågade om fodervärdar får lämna in smutsiga hundar på tvätt men hon svarade ha-ha! Jag gissar att det betyder nej!
Nåja Ronja har badat en, max två gånger under sitt liv så blir det inte oftare för Blåzza så  skall jag inte klaga. Nessie rullade sig ofta i illaluktade äckliga saker hon hittade ute under sina första levnadsår, så henne har vi använt schampo till många gånger, men nu var det länge sedan sist.
Ja den här bilden säger väl allt.
 
Känner ni hur stämningen var i skogen idag när ni ser bilden? Man nästan tror att det skall sticka fram trynet på ett troll bakom en trädstam.
Ha en fortsatt trevlig kväll.RSS 2.0