Valborg

April vår och kall gör bondens lada all?? Är det så det heter?? Våt kan man ju inte skylla april för att vara men kall. Vantar och mössa fortfarande, så trist. Nu vill jag lätta lite på kläderna, men i kväll var det nästan så vi tände i kaminen när vi skulle äta. Vi åt en rejäl köttbit, ingen vårmat här inte, även om det känns trist.
Förr var inkokt makrill med skarpsås ett måste på Valborg. Den tiden är sedan länge förbi.
 
Ni som väntat er spännande rapporter om Harveys vistelse här måste jag göra besvikna. Han kom in i flocken som om han alltid bott här. Blåzza satte ju honom på plats och så var det klart. Ronja är ju världens bästa lektant, men det vet ni ju redan. Trist att hon har de höfter hon har. Vilken mamma hon skulle ha blivit. Skönt att hon hitills inte har ont i alla fall, så att hon får vara världens gladaste hund.
 
Morgonpromenaden gick genom det jag kallar hjorthagen Hade hoppats att hjortarna skulle vara där så att Harvey skulle få känna doften och kanske se dem. Vi får göra nya försök under veckan.
 
Tuppen är lika läskig som förra gången han var här. Vattenskålen lika stor
 
 
Tänkte testa lite nosework så jag laddade med en massa små korvbitar, klicker och tesil med doftpreparat
Man börjar med att lära att klick betyder godis, men redan där blev det stopp. Korv tyckte Harvey inte om. Jag har slitit för att lära Ronja att uppskatta godis och nu äter hon mer än gärna både köttbullar och korv och kycklingbröst och lever och...
Men jag är inte säker på att jag vill/hinner göra det jobbet med Harvey. Skall testa med lite fläkytterfile i morgon. Fungerar inte det lägger jag ner projektet nosework.
 
Dagen för övrigt har inneburit massor av lek och ett evigt springande ut och in. I morgon hoppas jag att det går att kratta lite och klippa bort döda grenar. Jag känner ett behov att vara ute. Vi får se hur det går. Kanske så persilja??Den behöver massor av tid för att gro.
Kanske gå till skogen och plocka vitsippor. Kanske...
Vi får se vad som händer
 
Finaste Harvey har intagit horisontalläge.
Det sitter hårt åt att erkänna att hanhundar är stiliga. Deras huvuden måste man bara älska. (ja jag älskar hela hunden och jag älskar verkligen mina tjejer, men utseendet på en hanhund är något extra. I alla fall Harveys. Om jag skulle ha en hund till skulle jag nog välja en hane)
Nu börjar han prata med mig. Säga att han vill ha sällskap. Ni skulle höra honom hur han pratar Bara så där helt appropå. Blåzza pratar också, men då är det när hon vill att man skall se att hon finns och vill ha en godbit, eller vill gå ut. Harvey han bara pratar ändå. Som nu när han ligger på sängen och jag sitter vid datorn och plötsligt pratar han. Härligt att ha honom här  några dagar.
Nu skall vi mysa
 Fortsatt trevlig kväll till er som firar

Vårvindar friska

Ja friska vårvindar har det varit i dag. Det är nästan så att jag önskar att jag hade en pensionärskuvös utanför köket. Dock blir det ingen sådan, för jag vill inte att det skall bli mörkare i köket och så vill jag ha utsikten kvar. Det gäller att stå ut med blåsten.
 
Harvey hade lite svårt att komma till ro igår kväll. Ljudet av musen under diskbänken var störande. Dessutom ville han helst ha koll på var lektanten och mamma var någonstans. Så småningom kom han till ro efter att ha bäddat en stund.
Vid femsnåret var jag uppe på toa och då anslöt Blåzza som inte alls ville leka utan fortsätta sova. Så småningom somnade vi alla tre och sov två timmar till. En vovve på varje sida, Jättemysigt!!
 
Nyvaken
 
Kom och lek då!!
 
Ut och kissa och leka tafatt en stund i blåsten och solen. Frukosten fastnade inte i halsen, men lite lite tyckte nog Harvey, trots att han fick den ranson som står på säcken.
Så småningom var det dags för morgonpromenad och att få sele på sig gillar Harvey inte alls. Nu är jag både större och starkare så jag vann men de första 100 metrarna kanade han på sidan, antagligen för att bli av med selen. Sedan upptäckte han att det var fullt med nya dofter att utforska och då glömde han att han hade sele på sig.
 
När vi kom hem väntade att sms att Malda och Linus ville komma ut. Jag blev så glad och det dröjde inte så länge innan dom var på plats. Efter lite fika tog ungdomarna med sig hundarna på promenad. Då slapp Harvey selen och fick testa Smillas halvstryp. Det fungerade visst inte så bra. Han drar jättemycket sa Linus när dom kom hem. Han är snabb också. Jag hann nästan inte med när jag sprang på åkern med honom (var inte oroliga. Han var kopplad (Harvey alltså))
 
Vad är det som doftar??
Barndomens skog. Det var här Harvey och hans syskon upplevde skog för första gången. Det doftar gott nu också
 
Att borra ner sig och få massor av dofter i pälsen, men också en massa löv och pinnar det älskar Ronja
 
Skönt att vila när man varit ute så mycket tycker mor och son.
 
Jag gläds åt att Harvey håller mig sällskap. När jag sitter vid symaskinen så ligger han på sängen bredvid. Tittar jag på tv ligger han i soffan, nära, nära.
Är jag i köket och lagar mat, då finns han där. Så mysigt
 
När Smilla för en stund sedan gick hem till sig satte jag ner en skål pop corn. Tjejerna älskar det, men det var inte något som föll den unge mannen på läppen. Får se om han lär sig under veckan. Smilla älskar också pop corn  men hon äter allergifoder och ingenting annat. Det är jobbigt vill jag lova, även om det verkar som det fodret är väldigt gott. Jag tar några små pellets och använder till godis och det är så populärt.
 
Efter ännu mera lek och bus har några blivit trötta och slumrar lite innan det blir tv-time
 
Jag läste om Anders Bagge i någon tidning. Han har tre hundar och stor tomt. Om man har tre eller sju hundar spelar ingen roll sa han. Något att fundera över .....?
Nu väntar tv-time och så hopppas vi på mindre blåst i morgon även om jag inte planerar någon stadsresa för att kolla forsränning eller mösspåtagning.
 
Slut för i dag!
 

Mammakollo

Nu har vi öppnat årets kollo. Det började med att matte åkte till Uppsala och hämtade hem "farbror Blå", Blåzzas ena valp. (Han hade mörkblått halsband när han bodde här och vi kallade honom farbror Blå efter Elsa Beskows saga )
Han kom med pendeltåget från Stockholm och matte stoppade honom i Blåzzas bur och tog med honom till Skuttunge.
Han satt tyst i buren hela vägen och väl hemma så markerade han revir så fort han kom ur bilen. När det var klart så kom Blåzza ut. Hon talade verkligen om för honom vem som bestämmer på det här stället. Han försökte få henne att lämna över bestämmandet men se det gick inte.(Alltså det är jag som bestämmer men det fattar inte Blåzza. Jag är både äldre och större men det är lugnast att hon får tro att det är hon som är chef här.)
Sedan fick jag komma ut. Så roligt. Oj vad vi sprang. Vi fick vara i stora trädgården och vi sprang så fort vi orkade fram och tillbaka och runt och. Vi var riktigt trötta när vi kom in. Måste erkänna att jag inte hänger med Harvey riktigt.  Han är mycket snabbare i svängarna än jag är och det vinner han på.
 
Smilla mötte upp i dörren och henne ville Harvey uppvakta, men hon satte sig på rumpan och morrade så det hade han inget för. Jag började busa med honom så att han skulle glömma Smilla. Hon är inte så förtjust i att bli överfallen av killar
 
Det här är faktist min plats när vi ser på tv, men har man främmande så har man.
 
Blåzza lånade inte ut sin husse, i alla fall inte än. Husses knä är hennes.
 
Vi har tittat på tv (ja, jag såg ju inget som låg i Beabädden bakom soffan, men matte säger att jag kunde ha lagt mig i fotöljen , och det kunde jag ju ha gjort, men...)
Harvey hade svårt att koppla av. Det var nya ljud och mycket att hålla koll på. Till sist somnade han i alla fall
 
Efter tvtittande har vi varit ute och lekt och kissat och ätit solrosfrö och grävt efter möss och sork och lekt lite till.
Matte har försökt filma oss men vi springer så fort så hon lyckas inte fånga oss. Kanske blir bättre i morgon.
 Vi har inte sett katten och inte hjortarna men Harvey har ju bara varit här några timmar så han kommer säkert att hinna se dem..
 
Nu skall vi gå och lägga oss säger matte. Blåzza har redan lagt sig i beabädden. Harvey följer matte som en skugga   Jag tror att han tänker dela kudde med henne och det kan han ju göra om han vill. Tycker Blåzza att det är ok så är det ok för mig. Jag tycker det är ganska obekvämt att dela säng med matte för hon tar så stor plats. Dessutom vill hon helst ha täcket själv, ja ni  fattar??
 
Vi hörs med mera rapporter i morgon
Pussar från Ronja
 RSS 2.0