Var är min hembygd??

I dag har jag tillbringat flera timmar i Karlholmsbruk  Jag blev guidad av  Eva, som med kärleksfull röst berättade om sin hembygd
Plötsligt började jag fundera på vad som är min hembygd.
Jag föddes i Göteborg där jag bodde tills jag var 6 år med avbrott för ett?? läsår i Herrljunga. Som 6-åring flyttade jag till Falkenberg där jag gick mitt första skolår innan vi flyttade till Lysekil, där mina föräldrar bodde kvar till  sin pension.
Själv tog jag realen innan jag började åka runt för att samla praktik och gå i skolor för att som 20-åring flytta till Uppsala för att studera.
Här har jag blivit kvar och nu har jag bott i Uppland 56 år, varav 50 år i Skuttunge.
Jag säger att jag är Bohuslänska och innan min Bohusdräkt hade krypt så bar jag den med stolthet. Jag har massor av härliga minnen från Göteborg som jag ofta var i under uppväxten för att hälsa på mormor och morfar som bodde där.
 
Alla mina skolår i Lysekil  har givertvis gett en massa minnen.
Häromdagen såg jag på fb en bild på st Bornö där jag hade en klasskamrat och bästis under realskoletiden. Vi hade tappat kontakten, men vilken känsla att höra hennes röst när hon ringde häromdagen. Vi har hittat varandra igen tack vare fb. Det är fantastiskt.
Ändå återstår frågan Var är min hembygd?
På Värmlandsnäs bodde min farmor och pappas släkt så där har jag också varit mycket och har många fina minnen att bara med mig, men åter VAR är min hembygd?? Kan man ha flera? Kan man vara hembygdslös?
Jag  känner mig inte som Upplänning, trots mina 56 år här, mera än 2/3 av mitt liv.
 
Nåväl. Tack Eva för fina timmar tillsammans.
 
 
Några bilder får ni inte se i dag för det går inte att ladda upp några 



RSS 2.0