Höstfredag

I dag har det varit städdag. Det är ju fredag och då måste man städa, eller? Nej jag brukar städa när det behövs och i dag behövdes det. Skönt när det är klart
Jag har sått buskpion. Plockade fröerna för ett bra tag sedan och så har dom blivit liggande. I dag fyllde jag en kruka med jord och puttade ner fröerna. Om man googlar på hur man skall göra, så är det ganska krångligt, så jag körde en egen variant. Blir det något så blir det. Om inte så var fröerna gratis för jag snodde dom hos grannen.
 
En tur till Gränby blev det också. Smilla har sån klåda. Värre än Blåzza och är det rävskabb som angripit henne så kan hon ju inte vänta på behandling. Alltså åkte Thea och jag till Gränby och köpte EN tablett till varje hund
 
Tre stycken tabletter kostade 801 kronor. Gör dom nytta så är det helt ok, annars vet ju sjutton om jag inte skall klaga när jag kommer till veterinären nästa gång.
 
Vi stannade till på Arken Zoo på hemvägen. När Blåzza jobbar med nosework så har hon ett smalt tyghalsband som arbetstecken Det är bara det att det har en förmåga att komma bort. Alltså har jag bestämt att jag skall köpa en sele som arbetstecken och så gjorde jag i dag
Nu är det så att Blåzza inte är så liten som jag tycker så jag får åka och byta sele i nästa vecka. Undrar om jag tänkte när jag inte tog med henne till stan. Antagligen inte.
 
Temat för nästa års konstutställning i kyrkorna i pastoratet är Min hembygd. Jag har funderat på vad som är min hembygd. Göteborg där jag föddes och levde mina första år. Falkenberg där jag började skolan eller Lysekil där jag bodde tills jag flyttade till Uppsala. Här bor jag kvar än. Min hembygd. Jag har en ide så jag har googlat en hel del i kväll för att se om jag kan få till det på ett vettigt sätt. Utställningen är i vår så jag har tiden på mig som tur är. spännande skall det bli
 
I morgon skall jag åka till Stockholm och umgås med Johans familj medan han springer Lidingöloppet. Sedan får vi kvällen och söndagen tillsammans innan jag åker hem igen. Det skall bli så mysigt.
 
Hela dagen har jag gått med ett leende på läpparna av lycka över att både hjärta och njurar är så bra på Ronja. Jag har oroat mig så länge, men nu bara gläds jag.
 
Slutligen så är det reflexerna som man måste använda nu. Jag köpte ett rött reflexhjärta. Tänkte hänga det på min handväska. Slet av förpackningen och inser att hjärtat skall klistras fast VAR klistrar man fast en reflex??
 
I natt blir det garanterat fros. Nu är klockanstrax 21 och det är 1,5 plus ute. Eftersom jag har bestämt att inte övervintra någon pelargon så får farbror Frost ta dem i natt.
 
 
 
Nej!! Jag ångrade mig!!  Nu har jag plockat in en av Smålandspelargonerna
 
Trevlig helg!!

I dag firar vi dubbelt!!

Blåzza 5 år!! Tänk vad tiden rusar
 
Matte VAR är leverpastejen som du lovat mig???
 
Kallar du det för en stor bit?? Snåljåp!! Även om veterinären sa att jag borde gå ner något kilo så behöver vi väl inte börja just i dag?? Du börjar bara banta på måndagarna eller hur? På tisdagarna är det färdigbantat till nästa måndag. En del (de flesta) måndagar är det någon tantgrupp med fika så det där med bantning...
 
Allt mitt kli tror Per beror på rävskabb. Nu skall jag äta en tablett så fort matte hunnit åka till ett apotek.. Om jag inte är klifri när han skall skrapa mina tänder om 14 dagar så skall han ta hudprov/avskrap. Ronja skall också få tablett och Smilla också. Det är nog jag som varit i  främmande skogar som dragit hem odjuren, om det nu är det. Men Per brukar veta.
 
Vi firar alltså världens bästa Blåzza på hennes femårsdag.
 
Vi firar också att Ronjas njurar mår bra. Hon har ont i nacken och ryggen och har ätit tabletter varje dag i 1,5 år tror matte. Matte har varit så orolig att vi inte skulle kunna behålla Ronja för att hennes njurar var lika dåliga som Nessies. Vilken lycka när Per sa att njurarna mår jättebra. Han tittade i mikroskåp och jag vet inte allt.
 
Ronja är minsann inte för tjock Egentligen passar hon inte riktigt in i vår flock, men eftersom vi älskar henne så, så behåller vi henne tycker jag. Det tycker matte också, så då är det bestämt. Per tyckte att hennes tänder också skulle skrapas från tandsten. Matte litar på Per så då blir det så Jag hörde något om att när vi sover så skall dom klippa våra klor också. Jag HATAR att få klorna klippta, men kanske det är ok när jag sover.
Ronja är rädd om sina tassar så det blir bra för henne också. Några dagar senare skall hon klippas Då har vi plötsligt en ny hund. Fina tänder och klor och nyklippt, det ni!
 
Vet ni vad? När vi var färdiga och skulle gå så behövde vi inte betala Man kan inte ta betalt när ni visar upp två friska hundar, sa per Vem är det som klagar på veterinärkostnaderna?? Inte min matte i alla fall!
 
Egentligen blev jag nog väldigt mätt av leverpastejbiten, även om den var ynkeligt liten. Jag går och sträcker ut mig en stund i tv-soffan så att matte kommer åt att klia på min mage. Det är jätteskönt
 
Pussar från födelsedagsbarnet
 
 

Höstdagjämning

Nu är det höst. Natten blir längre än dagen och nätterna blir kallare. Allt enl SMHI. Man skall inte låta lura sig av solen. Det är inte så varmt som man tror. Utemöblerna är kalla. Jag vet!! Plötsligt så insåg jag att Blåzza såg hemsk ut. Solen sken och alltså satte jag Blåzza på bordet ute. Satte mig själv på en stol (med dyna på). Ryckte och ryckte och njöt av solen. Blåzza ogillade läget och la sig med magen ner, för den skall vara orörd. Det skall rumpan och benen också vara. Det var ett evigt snurrande. Det blev väldigt många pussar också för Blåzzas strategi är att pussa matte när hon tycker att det räcker. Det blir i alla fall en paus när man pussas.
Jag höll på ganska länge och blev väldigt frusen insåg jag. Nu flera timmar senare med raggisar på fötterna och tjocktröja är jag fortfarande frusen Jag skulle inte ha varit övermodig och hållit på så länge. Solen sken men värmde inte, även om jag inte tänkte på det då. Då när jag klädde av min lilla tjej en massa päls
 
Det kliar väldigt i ett öra och på sidan och på ena tassen Dessutom så har hon tandsten så jag tänker ringa till vår veterinär och beställa tid. Jag vill göra en hälsoundersökning på Ronja också. Just nu mår hon ganska bra. Hon orkar inte gå så långt, men vem gör det? Husses takt passar henne precis. Längden på promenaderna också.
Hon är alltid glad och busig, men lite hälsokontroll skadar inte på gamla tanter tycker jag.
 
Jag köpte halvbollar till balansövningar av Ronja när jag var i Grövelsjön. Jag har börjat klicka in henne på den första. Hon blir så upphetsad för hon fattar inte alls varför hon får klick och godis ibland och inte alltid. Märkligt tycker hon.
 
Wilmas kycklingar växer med expressfart. Lakrits är en tupp Säkert är det någon mer som är det, men än är vi bara säkra på Lakrits Han var sotsvart när vi köpte honom, därav namnet. Nu är han spräcklig och jättesnygg.
Tur att vi har en Lakrits på gården Jag hade ju ett tag planer på att skaffa en Blå liten borderkille som skulle heta lakrits, men förståndet har nog segrat.Observera att jag skrev nog.
Nu är det snart nyheter och Landet runt på tv. JAg har lagt upp så jag kan sticka raggsockor. Det är säsong för det nu och jag har fått en beställning. Gråa eller svarta skall dom vara. Inte färgglada inte. inte.
 
 
VAD skall jag göra???
 
Det räcker nu matte. Jag är ju snart naken!
 
Lite mindre skägg men jättesöt säger matte. Visst har hon rätt??
Jag har väldigt bra utsikt från köksbordet.
 
Visst är väl Lakrits stilig. Plötsligt ser jag flera tuppar. Det var ju inte så bra Vi behöver bara en, men så kan det bli när man köper osorterade daggamla kycklingar Tur att det inte är bara tuppar.
 
GLÖM INTE REFLEXERNA!!!RSS 2.0