Bombplan

När det är så varmt som det har varit några dagar och nätterna dessutom är varma måste man ha fönster och ibland också dörren öppen för att kunna sova. MEN då kommer det in flugor i massor och så vaknar jag av att dom studsar mot huvudet. Jag kom att tänka på bombplan som fäller bomber. Så obehagligt!!!
Obehagliga är också alla getingar som far runt bordet när man skall äta och dricka. Må vara att en representant för Anticimex sa på tv att getingar har en funktion att fylla i naturen, så man skall lära sig att leva med dem. Jag gör så gott jag kan men, Vad har jag för val??
 
Nessie lider allt mera av värmen och vi promenerar tidigt så ofta vi kan. Idag har hon och Blåzza hittat något spännande. Något fanns bakom boden alternativt bakom vedträn i boden. Nessie bet i vedträn som låg i vägen så hon blödde ordentligt i munnen. Det gav mig anledning att titta lite i munnen på henne och då ser man ju även där att hon inte är valp längre. Det är inte bara hästar som man skall skåda i munnen för att avgöra ålder. Tänderna är så slitna. Hon har inte ont i munnen och hon äter fortfarande allt även ben om hon får.
 
Jag har tillbringat lite tid vid symaskinen. Jag har några projekt som är påbörjade och som jag har fortsatt med så långt tyget har räckt. Det är inte det att jag är utan tyg, snarare tvärt om, det finns massor, men det är fel färg och det är minst lika illa.
 
I dag har jag varit i Bälinge på Hembygdsföreningens öppna hus. Så trevligt. Det var så många fina möten med vänner som jag inte har sett på länge. Skola, varg, vattentillgång, invandring, tillagning av kaninkött, mjölkprotein och givetvis kryddat med lite sjukdomar och äldrevård. Vildsvinens framfart liksom hjortarnas. Skolskjutsar. Lärare och rektorer. Gamla elever. En farmor berättade om sitt ena barnbarn att han tog studenten i våras. Honom minns jag från hans första skoldag. Jag är inte så ung längre och tiden rusar.
 
Lantbruksmuseet var öppet. Där kunde man titta på gamla redskap och jordbruksmaskiner. Man kunde titta på gamla attiraljer för mjölkning och behandlig av mjölk. Inte utan att jag blev nostalgisk.. Det var en sådan mjölkmaskin som jag mjölkade med på min första praktikplats--OM den fungerade. Ibland var det handmjölkning som gällde. Som tur var så hade gården bara fyra kor
Spenkopparna kom inte med. Så synd. Dom som det var ett sådant pyssel att plocka isär och diska
 
 
Man kunde köpa kaffe och/eller varm korv med bröd.
Man kunde lyssna på "Ulvagubben" Dessvärre ville han inte använda den väst med mikrofon som hembygdsföreningen har så de flesta hörde inte vad han berättade. Tråkigt att det finns så lite förståelse för hörselnedsättningar. Man behöver inte höra så dåligt så att man har hörapparat för att höra sämre än när man var ung. De flesta som besöker sådana här tillställningar är pensionärer eller blir snart. Maskiner slits när dom används. Så är det med öronen också. Det kommer de som är unga idag inse när dom själva blir äldre.
 
 
Det finns mycket att titta på.
Piongubben var representerad. Han var sjuk själv men hans pioner fanns att köpa, både bättre och billigare än på Blomsterlandet.
Andra lokala företag var Grellsbo hereford och Forkarby grävmaskiner (Förlåt Alexander om firmanamnet blev fel) Broddbos honung, lammskinn och ullgarn fanns att köpa.
Vädret kunde inte ha varit bättre. Uppehåll med varma fläktar.
 
Nu skall jag njuta sommarkväll. Det är ett förunderligt ljus över åkrarna och vetet som håller på att mogna. Det gäller att samla energi i det vackra
 

Pysseldag

I dag har det varit lite svalare och jag måste erkänna att jag har uppskattat det. Jag har pysslat om mina orkideer som knappt fått vatten i sommar. Dom som jag inte är fastbundna har jag ställt i en bunke med vatten med orkidenäring. De som är fastbundna har jag fått hälla vatten i krukan. Jag har flyttat om dom lite också. Det var som en skog så man såg inte blommorna. Då hade jag ändå klippt bort två grenar och haft med till Säffle, en till Majken och en till pappa
Man kan ju inte med bästa vilja säga att växterna är vackra med alla sina luftrötter men blommorna är underbara och varje gång som jag tänker kasta en orkide så nog är det knoppar på dom. Sannerligen tacksamma blommor
 
En gul en, med lite fräknar
 
 
En lila
 
En som blommar och en med massor av knoppar.
Jag läste att det var extrapris på orkideer någonstans, men jag har inte plats för flera. 
 
Jag har kokat en sats sylt på röda vinbär. Jag har putsat lite fönster. Jag har kört ett par maskiner tvätt. Jag har inte trimmat något på Blåzza.
Dofter kan gömma sig i vilka behållare som helst
 
Störtskuren som kom innehöll TRE mm regn. Det var inte mycket att hurra för.
Nu skall jag se vad som hänt ute i världen.
Ha det bra!
 

Svenska tomater

I går hämtade jag mitt pass. Kösystemet hos polisen var spännande. Det bestod av postitlappar i olika färger med handskrivna nummer på.
Dessutom ropades numren upp. Eftersom inte alla var svensktalande och vi hade olika ärenden och det var en kvinna som satt i receptionen och växlade mellan ärendena så blev det lite förvirrat. Samtidigt så pratade alla med alla vilket ju inte är så vanligt i svenska köer.
Jag fick mitt pass och kan nu ge mig ut i stora vida världen om jag får lust för det. På oktoberlovet skall Erik och Johan och jag åka till Berlin men för övrigt skall jag nog hålla mig hemma i Sverige.
Nja, jag skall nog promenera in i Norge en sväng när jag är i Grövelsjön. Då behöver medföljande hund pass så jag måste bestämma om Ronja eller Blåzza skall få följa med. Båda kan få följa med  men eftersom jag samåker med en kompis och hennes hund så beror det på hur vi löser packningen av bilen. Nåja, vi skall åka i september så jag har betänketid.
Förra året hade Blåzza valpar så då var valet inte så svårt. Det kan nog bli Blåzza i år, för OM vi får låna ett renhägn och arbeta med lös hund så skulle det vara roligt att se om Blåzza bryr sig om att leta reda på mig. Ronja drog iväg men upptäckte att matte var borta och oj vad hon letade. Och oj så lycklig hon var när hon hittade mig. För att inte tala om hur lycklig jag var för att hon letade efter mig och inte tyckte att hon klarade sig utan matte.
 
Vi hämtade en mikrofon till Allan.Nu tror vi att han skall höra vad vi säger. Mikrofonen är kopplad till hörapparaternas slinga och han skall kunna lägga den på bordet om vi är många och så skall han höra. (allt enligt reklamen) Han har hört vad jag har sagt när vi har fikat och ätit i dag och nu hoppas vi. Han har 14 dagars öppet köp så han hinner testa med flera människor innan försökstiden går ut.
 
I går kväll fick jag använda ficklampa för att hitta Blåzza. Det börjar bli mörka kvällar. Jag hittade henne och hon la sig till rätta
Sedan låg hon hela natten hos mig. De var länge sedan sist. Hon brukar ligga en stund innan hon går in i rummet och lägger sig i beabädden. Som ni förstår behövde jag inte frysa.
 
Jag upptäckte i går kväll att det var en fågel i kaminen. Jag hade stoppat in en massa använt bakplåtspapper för att det skall vara lätt att tända när kaminen inte använts på ett tag. Jag hörde hur det prasslade och tyckte först att det var en mus, men såg att det var en fågel. Jag tog inte tag i problemet då, men berättade för Allan vid frukosten. Jag skjutsade Wilma till fotbollsgolfen och när jag kom hem berättade Allan att han hade släppt ut fågeln ur kaminen. Den flög runt så han stängde dörrarna till rummen och han trodde nog att den flugit ut!! Vad säger man??
Jag har inte hittat den inne så den har nog hittat dörren.
Vi matar fåglarna på vintern och därför har vi nu några solrosor på G. Den första slog ut i dag. Visst är den underbar? Den är alldeles självsådd i cementröret som jag planterar i för att inte husets grävlingar skall gräva upp blommorna.
 
Vid de senaste besöken i mataffärer har jag haft anledning att fundera på var de svenska tomaterna finns.  Jag har  varit i olika affärer och inte i någon har det funnits svenska tomater, Borde det inte vara högsäsong för dem nu?
Köpte Ulvagubbar vid Ulva i går op hemvägen från Uppsala. Fy så hårda och sura dom var. Tydligt att säsongen är över för i år. Självplockat har jag inte gjort de senaste åren utan ätit färska så länge det funnits.
 
Jag njuter verkligen sommar. Mera i dag när det är lite svalare. Några blommor har fått lite ny jord. Ett fönster är fritt från flugskit (så länge det varar)
Tvätten som hängt ute på tork doftar ljuvligt.
Jag går och tittar på mitt lilla hjärta och inser att hon har på tok för mycket päls. Jag plockade på Harvey när han var här och det vore inte helt fel att plocka på Blåzza också. Strax är det nyheterna, men sedan kanske. Det är skönt när man kan stå ute och trimma.
Njut sommar så länge vi har den
 
 
 
 RSS 2.0