Ett annorlunda besök på sjukhuset

I dag har jag varit på sjukhuset. efter att ha "loggat in" innanför ytterdörren så sökte jag mig tre trappor upp. Den låsta dörren till mottagningen öppnades av en uska som bad om mitt namn Det fanns i liggaren så jag fick sprita händerna och fick ett munskydd, innan jag slog mig ner i väntrummet.
Lite senare visades jag vidare till ett nytt väntrum. Dörren till undersökningsrummet stod på glant. De som fanns innanför skämtade och skojade och trallade!
 
Om en stund hörde jag en kvinna säga: "Nu lilla gumman måste du ta in patienten Du är lite sen"
 
Det kom ut två läkare och hämtade mig. En kvinnlig gynekolog och en manlig At-läkare som skulle lära sig. 
Jag fick svara på 1000 frågor innan jag hamnade i gynstolen.
Under tiden som läkaren undersökte, berättade hon för At-läkaren växlande med att hon trallade.Det var en väldigt trevlig stämning måste jag säga.
 
Så visades jag in i nästa undersökningsrum för provtagning. Det fanns två uskor där. Radion stod på och spelade trivsam musik. Plötsligt sa den ena "Den här låten är så härlig. Den lärde jag mig bugga till" Sedan bjöd hon upp den andra uskan och så dansade dom. Så häftigt!!
Dagens besök var det mest trivsamma jag varit med om.
 
Jag promenerade ner till busstationen i solen. På vägen passerade jag en uteservering där det satt två personer och åt pulvermos med tillbehör
Varför jag är säker på att det var det vet jag inte, men plötsligt mindes jag när pappa och jag var ensamma hemma. Då lagade han PEM potatismos. Det var alldeles nytt på marknaden. Det var så gott tyckte jag då (kanske för att det bara serverades när vi var själva. Pem potatismos och stekt falukorv))
Jag blev så sugen på pulvermos (Nej, jag är inte gravid!) JAg köpte ett paket i en kvartersbutik som jag passerade och när vi åt det  så smakade det precis så gott som jag mindes det. Konstigt. Barndomens smaker brukar ha ändrats sig när man är stor
 
Jag köpte en glass i väntan på bussen till Skuttunge.
Väl hemma i byn så promenerade jag de 700 m som jag har hem och sedan slocknade jag direkt. Jag har varit uppe och lagat mat, tittat på nyheterna och på Fråga Lund
 
Nu skall jag strax krypa ner till småtrollen som värmt upp min säng
Så var min sista dag i augusti 2021
I morgon är det ny månad med nya möjligheter
 
 Fyrisån
 
 



RSS 2.0