Halloween

Jag är väldigt kluven. Jag tycket man skall fira allt som går att fira, men tycker inte om att halloween krockar med vår Alla helgons dag. Jag har gått en bit på vägen, för vem vill vara en sur kärring?? Inte jag, så jag har pyntat mitt badrum med ett spöke och orange handdukar. 
Jag hittade mönstret på spöket och tycker att det är så roligt att sy blockhusrutan så därför kom spöket till. 
 
 Bara för fotografens skull har mina tjejer spindlar runt halsen. På promenad i Skuttunge skulle ingen se att vi klätt oss efter dagens färgtema.
 
Om en stund skall jag åka till Skuttunge kyrka där vi har syföreningen numera och jag är övertygad om att det blir minnen av anhöriga som inte finns hos oss längre som vi kommer att prata om. Inte om pumphelg och spöken. 
 
I går var Emma och jag på Mall of Scandinavia
 men dagen började inte där. Dagen började precis som vanligt med frukost och UNT
 
 
Jag brukar inte så ofta läsa sportsidorna, men i går föll blicken på ovanstående. Varför är det så vanligt/inte helt ovanligt att domare alla kategorier skylls för att ta mutor för att döma "rätt"?
Man läser om det i idrottssammanhang och i viltspår pratas det om det. När jag gick viltspår med Nessie för 10 år sedan så pratade vi om det. Kursledaren som också var domare, berättade att hon ibland fick frågan hur mycket hon ville ha "under bordet" för att ge första pris. Jag skojade med henne när Blåzza  gick bort sig  på ett Öppet spår i somras. Frågade om hon fortfarande är omutbar och det är hon. Bra där tycker jag
Känner att det är lite samma problematik som med lärare som ger för höga betyg. Betyg som inte visar vad eleven presterat, men som ger skolan hög status. Inte så roligt att komma till högre undervisning med ett högt betyg som man inte kan stå upp för. Nu lämnar vi tråkigheterna.
 
Vi skulle åka buss från Herrhagen till Solna. Mina kort fungerade inte på bussen. Jag visste ju att det fanns pengar på båda, men hur skall de som sitter på bussen och väntar på att få åka, veta det?? Det tar ju onödig tid med försök på försök. Till sist sa chauffören: Åk med och betala på stationen.
På stationen fungerade det att köpa biljett till pendeltåget, men tänk Jag glömde att beta för bussresan retroaktivt.
När vi åkte pendel kunde vi lista ut hur jag skulle ladda ULappen med pengar. Emma är mer teknisk än sin farmor så jag hade god hjälp.
Det stormade och regnade men vi hade inte långt att gå från pendeln till MoS.
Första affären som vi gick in i. Där satt hon. Den röda papegojan som jag inte kunde glömma utan köpte på hemvägen
 
Det fanns så mycket julpynt så ni kan inte ana. Inte billigt, men det var så fint. Trots det köpte jag inget mera än papegojan Jag förstod inte varför tomtar med grått skägg var mycket dyrare än de med vitt. Skäggen var av riktigt lammskinn. Kanske skulle jag ha köpt några gröna glasgranar eller pyttesmå röda kulor eller. ....Jag ångrar mig lite, men gläds åt min papegoja.
 
 
Vi vandrade vidare In i affär och ut, in och ut. Tittade provade.. Vi hade så mysigt. När hungern slog till så åt vi
 
Nu hade det tätnat med folk, men vi hittade var sin stol. Väldigt gott bröd och potatis. Dessvärre var min hamburgare rå, men som tur var så var Emmas färdigstekt. Om jag hade haft en bajspåse i fickan så hade två tjejerna blivit lyckligar . Man skall ALDRIG gå ut utan bajspåse i fickan. Man vet aldrig när man behöver en
 
Så fortsatte vi
Det fanns så mycket att titta på, mycket att prova och handla om man var köpsugen. 
 
Jag har en god vän som tröstat mig med en jämförelse med MQ och ICA en gång när jag var ledsen. För hennes skull tog jag det här kortet. 
 
Du vet vem du är för jag vet att du följer min blogg. Tack för att du finns i mitt liv!!
 
Så skulle vi åka hem. Ännu ett äventyr. Jag försökte köpa biljett ända till Herrhagen från Solna. Vi fick biljetter och gick igenom spärren Det kom ett pendeltåg som var så knökafullt så det gick inte att komma genom dörrarna på det.
Sedan dröjde det och dröjde och så kom informationen Förseningar på grund av signalfel. Tack och lov att jag inte behöver åka med pendeln eller SJ så ofta. 
Så småningom så kom det ett nytt tåg som vi lyckades trycka in oss på. Efter några stationer blev två sittplatser lediga Härligt. Vi var lite trötta i benen.
Väl framme i Uppsala hade vi 10 min på oss till bussen. När bussen kom så klev det av två kontrollanter. Jag visade biljetterna som vi köpt och frågade om dom gällde till Herrhagen och chauffören sa att det inte var några problem. Vad jag förstår så åkte vi gratis på den bussen också, men det är bara att tacka och ta emot. Vem vill bråka för att få betala?? Inte jag, även om jag vet att ärlighet varar längst.
 
 

Helgblogg

Så är snart hela helgen slut.
I fredags körde jag lite dammsugare och handlade hem mat, innan jag slog mig ner med min stickning. En ganska vilsam dag.
I går mitt på dagen körde jag till Uppsala och mötte Harvey och hans hussar
Han är så himla go. Kolla in hans ögon!! Man drunknar.
Dessvärre är hundmöten svåra för honom. Ronja och Harvey lekte i trädgården, men Blåzza litar jag inte på så hon satt i "rumsarrest."
Det var en så mysig eftermiddag och kväll. Vi hann prata om mycket och äta och fika  hann vi också med.
 
 I dag började vintertiden och med den kom snön
Undrar om pelargonen lever. Inte ens Pensee´rna har jag något hopp om.
 
Det snöade ganska tätt en stund och det var nästan så att julkänslorna vaknade
Det blev lite fel Jag började sticka på en orange mössa som skulle vara klar innan snön kom. Nu blev det inte så, men sanolikt ligger inte denna snön kvar, så mössan kanske hinner bli färdig till nästa snöfall.
 
I dag var det stor aktivitet på Uppsala Noseworkklubb i Högsta. Besegra cancern. Alla inkomster under dagen gick dit.
Det fanns mycket att välja på. Matilda och Emma kom ut och vi började med att följa med på promenad på åsen. Vi var kanske 10 hundar som promenerade. Där har jag aldrig gått tidigare, men det var vackert så det kan bli flera gånger. En riktigt skön promenad.
Ronja hade rosa reflexväst och Blåzza rosa halsband. Det var ju en rosa dag.
 
Väl tilbaka smakade det gott med fika.  
Det var Clear Round "Vinternosen". Det kunde väl inte varit ett mera passsande namn i dag. Blåzza tävlade för första gången. Två sök i olika områden. Blåzza går metodiskt till väga och hittade båda doftgömmorna och fick en rosa rosett
 
Nu är hon säker i sök och markering Nu måste vi satsa på att få upp hastigheten. En del tävlingar vinner den som är snabbast och där har Blåzza inget att hämta än. I dag fick alla som klarade båda söken en rosett. Det tycker jag är väldigt positivt
 
Vi provade på Heelwork To Music. Ronja tränade med Matilda och Blåzza med mig. Emma var fotograf
Det var inte så enkelt och  hundarna blev jättetrötta (och matte också)
En väldigt trevlig aktivitetsdag som vi tackar personalen på Hunderbart dagis för att dom ordnade tillsammans med Uppsala noseworkklubb..
 
Hemma åt vi lite rester
Ronja med sin älsklingskompis Matilda. När Matilda bestämmer får man sitta på kökssoffan
 
När Matilda och Emma åkte hem, så somnade tjejerna snart. Blåzza bäddade ner sig i husses stol  
 
Ronja somnade framför kaminen
 
 I dagens Upsala Nya Tidning kan man läsa
Tänk att jag plötsligt har rätt hårfärg. Så härligt att vara inne.
 
Man kunde också läsa om hundars luktsinne och det kan man inte läsa om för ofta, även om man hört det förut
 
En droppe doftämne på en möbeltass eller tops i ett rum hittar Blåzza om jag ber henne nosa. Givetvis gör andra hundar också det när dom lärt sig vad dom skall göra, men jag är givetvis mest impad av mitt lilla troll.
 
Nu skall jag ta med mig en kopp kaffe och slå mig ner i vardagsrummet och sticka på min mössa.
Trevlig kväll!!

Artrosskola

Ja så var det då dags att gå på artrosskola för att lära sig varför man har artros och vad det egentligen är. Det var absolut ingenting nytt!!
Det finns ett ärftligt samband
Högre risk vid övervikt
För mycket idrott i unga år är en riskfaktor om man tränat för mycket och ensidigt
Om man går mycket på hårda golv
osv, osv
 
Mamma hade artros och både knä och höfter var bytta.
Övervikt- inga kommentarer
Jag har inte idrottat --- då är det också en riskfaktor
Jag har inte gått mycket på hårda golv eftersom jag lärde mig för 50 år sedan hur farligt det är.
Att jag fick ett sms som kallade dit mig en tidigare tid och som dessutom var fel, var ingen bra start.
 
Fin kakelugn var det i väntrummet
 
Sedan blev dagen mycket roligare Jag hämtade upp en väninna och så åkte vi och shoppade garn!! Mycket garn!
Nu stickar jag mig en ny mössa och nu får inte snön komma innan den är klar. Jag valde att sticka tätt, tätt med flätor och det  var det länge sedan jag gjorde. Det tar extra tid, men jag tror det blir fint
Garn till sockor och "bra-ha-garn". Garn till julprojekt..... 
 
Sedan åkte vi till Gränby och köpte julklappar. Nu har jag det klart till den ena familjen. Det känns så bra och nu är det bara att hoppas att mottagarna blir nöjda. Tänk om jag kunde köpa till de andra också i god tid. Så bra det skulle vara.
 
I dag startade vi dagen med att ta med Smilla på promenad.  Nu inser jag att jag skall åka till Pet Store och köpa en kedja till henne. Blåzza är så lätt att promenera med sedan Anki lärde mig att använda det. Ronja skulle behöva, men får inte för veterinären
Tjejerna lägger ner olika mycket tid på att läsa och skicka sms, så det där att vi går på hundpromenad tillsammans stämmer inte riktigt.
Det var frost i gräset och fortfarande finns det gula löv kvar på en del träd. Dessutom finns det fortfarande jättegott gräs att beta.
 
För övrigt har dagen gått sin gilla gång. Jag har stickat och myst vid brasan. Tränat Blåzza. Plockat MASSOR av småborrar ur Ronjas päls. Hon skall klippas i morgon, så sedan blir det lättare. LITE pälsvård på Blåzza
Strosat i trädgården och njutit det fina vädret. Googlat på hundpensionat för ev smålandsresa lite längre fram i november. Allans äldre systrar tycker att vi skall komma ner innan det är för sent. Får se om vi kan lösa det.
Jag har läst ut en bok också. En sådan där MÅ-BRA-AV-BOK
 
 RSS 2.0