HUR skall vi kunna lära husse?

Hur skall vi kunna lära husse att han måste sätta på locket på pennburken? Om han inte gör det så kan det hända att någon
hittar på lite bus. Jag vet inte vem. När Otto och Magnus var små var det råttor som hade gjort alla rackartyg som skedde hos oss. Kanske det är en råtta i farten nu igen.
 
 
Man skall alltid spara på något tycker jag. Genom tiderna har jag t. ex sparat på skor, handväskor, broscher och tyger. Jag har sparat på näver och nallebjörnar och... Nu sparar jag på Lilla MY. Det här härliga påskägget hittade jag på studentbokhandeln i dag. Dom hade flera "måste ha saker" så det får bli flera besök där.
Lilla My rynkar på näsan precis som Thea, NEJ Thea rynkar näsan som Lilla My. Dom är så himla söta tycker jag dom små "Myna"
 
 
Dagens blomma
Ronja blommar. Man skall ta bort de första blommorna för att plantan skall bli kraftig, men inte kan jag göra det. Man har mycket glädje av Ronjor.
Den här Ronjan har jag haft på trimbordet en stund idag (efter att fotot togs). Blåzza låg under trimbordet och  hoppades på att det skulle ramla ner något godis. Jag trimmade sadeln på Ronja och framför svansroten blev hon nakenhund.
När jag var i stan idag för att lämna mammas nycklar så köpte jag ett nytt band till galgen på trimbordet. Det fanns med och utan tasstryck. Vilket jag valde?? Det med tassar så klart. Det var bara tio kronor dyrare så det var inget  att fundera på. Tänk så mycket roligare jag tycker att det blir att trä det över huvudet på tjejerna.
 
Med min påsktupp önskar jag er fortsatt trevlig kväll.

Krrrrrrr

När jag gick på lanthushållsskolan i Dingle, Fjäderfäskolan i Hörby och inte minst på lanthushållssem på Brogården fick jag lära mig hur man lockar på fjäderfä.
Alla vet väl att höns ropar man: pull, pull  pull på
På ankor ankankankank
På gäss gåsgåsgåsgås
på kalkoner kalkkalkkalk
Allt det där dök upp i minnet under förmiddagens promenad med hundarna när jag släppt Kråkan (Ronja för er som inte vet att hon har flera namn) och ropar krrrrrr, krrrrr och hon kommer. Att ha henne lös  när jag är ensam så att jag har kontakt med henne hela tiden, det fungerar. Då springer hon inte långt. Annat är det om Allan är med och vi går och småpratar eller om jag svarar i mobilen. Då är jag inte koncentrerad på henne och det är hon fullt medveten om. Om matte inte ser vad jag gör så...
 
Allan har legat i magsjuka så trots snuvan var jag tvungen att gå på promenad. Nessie lurar man inte. Efter frukost är det prio ett att promenera. Hundarna kan ha varit ute länge och rastat sig, men när vi ätit frukost. DÅ är det koppelpromenad. Hon skäller som en tokig tills vi ger oss iväg.
I dag gick vi till Storhagen Det var massor av vatten i stordikena och både Ronja och Blåzza tog sig ett dopp. Några tranor såg vi inte men tofsviporna finns här i massor. Trots att regnet hängde i luften så var det vår ute. Men visst längtar jag efter solen.
Trädgårdsmöblerna har blåst omkring. Jag har inte köpt några penséer än så vi får se vad morgondagen för med sig. På förmiddagen måste mammas nycklar lämnas in så stadsresa måste det bli. En liten tur förbi det nya Blomsterlandet kan jag nog inte låta bli när jag är så nära. Blir vi friska så åker vi till Björboholm på torsdag men det kan ju vara roligt att det är lite fint när vi kommer hem
 
Nåväl nu skall jag krypa ner i sängen Blåzza har redan boat in sig så det blir varmt och skönt. Hon ger värme på många sätt det lilla livet.
Med en styvmorsviol önskar jag er alla en God Natt
 

Snuva

I dag slog snuvan till. Den dök upp när jag kom hem efter auktionen. Alldeles ovälkommen är den. Det är ju nu det är påskvecka och jag skall göra allt det som legat på is den senaste tiden. På torsdag drar vi mot Blåkulla och före dess är det en del måsten.
Nu tar vi det i ordning
 I går var jag och rastade Ebba
Det var henne jag blev så förälskad i en gång. Hon kände på sig vem som ville bli pussad och tröstad och gosad med. Hon är helt charmerande och anledningen till att jag fick upp ögonen för borderterrier. Man kan nästan säga att det är hennes förtjänst att  Blåzza finns hos oss
 
Ord behövs inte, eller hur?
Några bilder från gårdagens info i Skuttunge kyrka
Vi hoppas att det är återinvigning första advent.
Ett litet smakprov på en del av allt som fanns att köpa på auktionen. Vi hade bytt tid från fredag kväll till lördag middag. Det var inte så mycket folk som vi hade hoppats skulle komma men de som var där var köpglada och det blev ett väldigt bra resultat.
I veckan som kommer skall vi åka en tur till Uppsala för att köpa födelsedagspresent till Erik. Han fyller 11 år den 22 april och det är ju praktiskt att ta med presenten ner i stället för att skicka den. Han önskar sig en frittös. Han har börjat laga mat efter att förut ha bakat en massa härliga bakverk. 
Jag skall lämna nycklarna till mammas lägenhet. Det skall bli så skönt. Tror att jag skall bjuda Allan på golunch på stan för att fira att det är klart. Sedan är det "bara" allt som finns här för sortering. Det som jag bara inte orkade och hann ta itu med i lägenheten. Sådant som krävde lite mera funderingar, som var svårare att avyttra. Det finns i lusthuset och jag har lovat Otto att det skall vara borta före påsk. Det är ett löfte som jag nog måste bryta för jag lär varken hinna eller orka.
Blåkulla ligger utanför Kungälv så vi åker mot Blåkulla efter Allans läkarbesök på torsdag Vi får se om vi åker ända fram. Det kanske är för trångt i luften.
Nu skall jag försöka locka in läshunden och lägga mig och läsa tills Jon Blund anländer. Det blir ju en timme mindre sömn i natt. Månntro Nessie vet det eller om hon väcker oss klockan halv fem för att få mat. Eller hur blir det?? Tror inte jag funderar mera på det. I morgon är det sommar, eller i alla fall sommartidRSS 2.0