Sista dagen i juli 2017

 Så har juli månad kommit till sitt slut för denna gången. I lördags hade Olof namnsdag och då var det dags att baka OM Erik gav ax när han hade namnsdag. Ni vet ju att om Erik ger ax så ger Olof kaka. Allt enligt bondepraktikan
 
I går åkte Smilla till Matilda för att få lite egentid. Bli lite bortskämd. Få träffa sina hundkompisar i stan. Få träna lite.
Hemma har Ronja skakat på huvudet några dagar så i dag ringde jag vår veterinär. Han trodde som jag, att det var obehag i nacken som orsakde skakningarna. Han faxade in recept på smärtstillande och det åkte jag för att hämta efter att ha varit hos frissan
Det var en hel del pyssel att få ut tabletterna. I Gränby hade dom bara små förpackningar så efter att ha ringt till Per som "skrev ut" större förpackning, som dom inte heller hade.  Det hade dom på Kronan vid Willys, men jag hade ett infaxat recept och så enkelt kan det inte vara. Jag hade bytt apotek, alltså måste ju dom ha telefonreceptet Det gick inte att flytta från Gränby till Willys.
Ja med alla apotekskedjor så förstår jag att man måste se till att ha jobb.
Efter att flickan på apoteket ringt till Per så kunde hon äntligen hämta tabletterna. Jag frågade om dom smakade gott, för jag såg att det stod att dom inte skulle tas med foder. Då säger...........:"Det vet jag inte men det är bara att stoppa ner dom i halsen och så hålla ihop nosen tills hunden har svalt!"
Jag sa: "Välkommen hem till mig och visa hur du menar. Min hund stoppar man inget i halsen på om hon inte vill ha"
Resten av turerna och samtalen kring medicinhämtningen lämnar vi därhän, men jag kan avsluta ärendet med att jag inte är överdrivet imponerad av apotekarnas kunskap. (det stod apotekare på en skylt på bröstet)
Nu är medicinen hemma och Ronja tog emot den och svalde den utan bråk. Om en vecka vill Per ha rapport om hur hon svarar på medicineringen. Fattar ni hur trygg jag känner mig??
 
Så kom jag hem och har med posten fått faktura för besök på närakuten. 100 kr att betala före 30 aug. Undrar varför. Jag betalade 150 kr när jag var där. Nu får man inget kvitto vid läkarbesök så det är tur att det syns på internetbanken att det är draget pengar så att man har bevis.
 
Som avslutning måste jag visa er den spännande stigen i vetet som grisarna har gjort. Blåzza är väldigt intresserad.
Nu kan vi börja njuta höstfärger. Jag älskar färgskiftningarna i kornåkrarna och njuter för fullt. Naturens under

Cyklister och sagoläsning

Jag har funderat lite på det här med cyklister. Hur får man dem att säga Hej! när man hejar på dem??
När vi är ute och går med tjejerna så möter vi en del cyklister. När jag säger Hej! svarar de flesta med Hej!.
Då är allt frid och fröjd. Problemet är de cyklister som inte svarar mig. Dom tror Ronja är farliga och hon laddar för fullt för att försvara matte. Det är så jobbigt!! Men HUR lär man cyklister att det inte är farligt att säga Hej??
 
Så har jag funderat på det här med sagor, hur viktiga de är för barn av många olika anledningar. När man skall lära sig läsa så har man hjälp av att ha hört högläsning. Melodin i språket finns med när man själv skall börja få ihop bokstäverna. Så är det det andra, fantasin.
Minns en gång när jag läste Tomtebobarnen för en årskurs sex. Alla satt som tända ljus. Efteråt pratade vi om sagan och jag minns särskilt den vanligtvis lite tuffa killen som berättade om at han varit så rädd för trollet när han var liten, och att han inte blev rädd när han hörde sagan nu!! Modigt att berätta tycker jag och mitt hjärta fylls med glädje när jag tänker på det.
Sagan om Lille Pricken, harungen som inte var lik sina syskon och som inte fick följa med till mormor just för att han inte såg likadan ut. Så otrolikt bra den sagan är när man skall prata om att alla är lika viktiga även om vi ser olika ut.
Jag skall inte trötta er med fler exempel, men tänker att de gamla sagorna säkert inte skrevs med baktanke att användas i samtal om sådant som är svårt, utan bara för att roa barn. Ändå är så många gamla sagor så användbara.
 
Otto målar huset
 
Otto svetsar "borrtorn" till sin mamma
 
Hoppas ni för ert inre öga ser hur klematisen kommer att växa sig stor och fylla tornet så att småfåglarna kan gömma sig för duvhöken i det. Till att börja med måste jag nog stoppa dit lite grankvistar åt dom
 
Jag har pimpat lite med Malibarspenat och en pelargon
 
Blåzza har kollat klematisodlingen
 
Nu borde jag ha en bild på regnmätaren som visar att vi fått  TIO mm regn. Molnen är mörka över Danviken och vi hoppas att det kommer mera
Tänk att regn kan vara lycka!
 
Trevlig helg

Tjejerna är samlade igen

I eftermiddags kom Björn och Sonja och lämnade Smilla. Nu är vårat hundliv precis som vanligt. Smilla talar om när det är matdags. De andra äter gärna men kan inte klockan. Det måste Smilla kunna för hon vill inte slarva med tiden för mat. Hon har väl rätt, för dietisterna säger ju att vi mår bäst av att äta på regelbundna tider.
 
Det är alltid lika roligt att träffa Björn och Sonja. Vi har så mycket att prata om. När man tänker efter så är det väl inte så konstigt. Vi har barn och barnbarn tillsammans och har funnits många år i varandras liv. Vi har firat många jular tillsammans och många födelsedagar.
 
Allan har burit vatten från baljorna där vi samlar regnvatten. Det kom 5 mm regn i natt och det finns många tak på Danviken och även om det inte står baljor under alla stuprör så blir det vatten i rikliga mått. Allan har som sagt burit och jag har vattnat, inte minst Blåzzas benved.
 
För övrigt har jag sytt och sprättat, sytt och sprättat. Dessutom har jag varit på väldigt fin  konsert i Skuttunge kyrka. Det var ett omväxlande program med Mozart, Chopin, B Sjöberg och Riedel för att nämna några.
 
I går ja, då åkte vi till Uppsala för att köpa klematis och lite blommor att pynta vindskyddet med. Klematisen var långtidsplanering, men det blev längre än så, för den sort jag ville ha fanns inte hemma. Den köper man på nätet och hämtar på Blomsterlandet. MAn betalar på nätet också så det är bara att hämta.
 
Sommarblommorna var inte mycket att hänga i julgranen. Det var bara tagetes som var värd att bära hem, så även om jag hade tänkt mig lite växter som hängde ur blomlådorna, så blev det inte så. Det hjälpte inte att det var halva priset.
 
 
Den här helgen har det varit fullt upp med aktiviteter , men ändå liksom inget att berätta om.
Nu släcker jag ner, och önskar er en fortsatt fin kväll.RSS 2.0