Lilla My, det är jag!!

Lilla My är busig och viljestark, men också rättvis och vänskaplig. Hon ställer alltid upp för Mumintrollen (läs Husse och matte) när dom behöver hjälp och hon är inte elak utan bara busig. Trots sin lilla storlek är Lilla My aldrig rädd och brukar i stället retas med figurer av mera lättskrämd karaktär, däribland Sniff (läs räven)
Hon är aldrig ledsen, utan antingen bara glad eller arg (när hon blir riktigt arg bits hon.)
Visst ser ni väl att det är jag??
 
 
I dag har matte börjat med nytt godis när vi tränar
Så supergott!! Jag har fått när jag kommit till matte när hon har ropat på mig och så låg det på klöven. Matte har lagt ett kort, kort spår med ett litet bloduppehåll och en klöv full med kycklinginnerfile. Nu vet hon inte hur vi skall gå vidare med träningen.
 
Matte och husse har varit i stan och köpt ny brevlåda och ny popcornmaskin. Den var värdelös! Popcornmaskinen alltså. Det går att poppa så lite åt gången så vi behöver en person som hela tiden står och poppar åt oss.. Nu har matte letat och sett att det finns på Kjell o kompani, så på måndag skall matte köpa en ny. En sådan som vi hade förut och som vi har slitit ut.
Nu skall jag gå ut och gräva lite fler hål i trädgården. Det gär väldigt lätt att gräva när jorden är som damm
Puss på er
Blåzza
 
 
 
 

En härlig dag

Så vaknade vi till lite svalare väder. Så mycket lättare Ronja hade att orka med promenaden På sista tiden har vi fått vända tidigare för att hon inte har orkat.
Vi följer med spänning grannens bygge. I dag har det kommit upp en längre sträcka med dubbla skivor och det finns bitvis cement mellan skivorna, så jag gissar att det skall bli en mur. Märkligt tycker jag, men det är mycket märkligt som händer där. Det tycker i alla fall jag. Visste man varför så kanske det inte var så konstigt.
 
I dag har en väninna och jag varit på utfykt till Örsundbro och outleten där som Ittala har. Muminmuggar bl.a. Bra presenter både till sig själv och andra. Sedan åkte vi till Salnecke slott och tittade på en quiltutställning. Den var inte så stor, men väl värd ett besök. Inspiration behöver man alltid fylla på med.
 
Slottet är så fint och så annorlunda i modellen
 
 
 
Utställningen var i deras slottscafe som var inrymt i den gamla ladugården. Kornas namntavlor satt kvar. I alla fall två och korna hette Astrid
Gott fika hade dom Jag åt en smörgås och världens godaste biskvi med saltlakrits i smörfyllningen. Undrra varför jag inte köpte hem ett par stycken till kvällsfikat?
 
Nu är det en otroligt vacker kväll ute. Kan vi önska oss lite svalare väder på dagarna och fina kvällar?
För böndernas skull önskar jag regn i massor!! Så fruktansvärt att på nyheterna höra en kvinna berätta att hon slaktanmält halva sin stora besättning för att ha foder till dem hon behåller. Tänk innan hon har hunnit bygga upp en ny kobesättning. Tänk vilka konsekvenser det får för oss alla med brist på mat. Det hjälper inte ens att vara vegan. Deras mat behöver också vatten för att växa
 
Tjejerna ligger ute och gnager på ben. Jag tror husse har skämt bort dom lite i dag
Undrar ur det går för Theas fotbollslag som spelar cup i Borlänge

Överhettad

Ja överhettad har man blivit i dag.
Trots att bilden är suddig så ser ni ändå gissar jag. Det var kl 15 i skuggan
 
Vi började med ett besök på audika i morse. Min ena hörapparat har varit inne på lagning 4 ggr och jag kan inte få någon ny förrän om 10 mån. Jag har fått låna en som ser nästan lika dan ut som min egen
Det hade hänt ett par små incidenter på vägen in, så jag lämnade stället utan att kräva ny hörapparat.
Väl hemma mailade jag firman som lagat den och dom undrade om jag var säker på att den blivit lagad.
Nästa gång som det är servicetid skall jag ta ett djupt andetag och åka in igen.
 
Vi åkte vägen om Maxi i Gnistarondellen för Allan tyckte att vi skulle köpa maskindiskmedel där. Han har sett reklam och det enda stället just den supersorten finns på är just på Maxi Gnistarondellen.
Så besökte Allan Claes Olsson och jag Olssons tyger. Allan köpte en ny vattenkokare och jag en liten bit råsiden och en knapp
 
Jag har försökt hitta vita/oblekta tyger som passar tillsammans med min farmors hemvävda linnelakan. Jag har en ide!! Och jag har en hel del tyger som kanske kan fungera. Jag får göra en provlapp
Den röda knappen jag köpte var för stor så den får ligga till sig till ett annat projekt och så har jag anledning att besöka Olssons tyger igen Så bra!
 
Blåzza har legat under fläkten som kyler, och Ronja har legat i skuggan på framsidan. För en stund sedan satte jag ut lite preparerade tops som Blåzza fick leta reda på. Det är lagom arbetsamt i den här hettan. JAg ser med glädje fram emot morgondagens utlovade svalare väderRSS 2.0