Kammen växte!!

I bland behöver man få bekräftelse på att man har rätt och idag växte kammen på mig. Jag har hittat ett större antal tabletter av olika sorter när jag gått igenom mammas lådor. Många är små och gula och plötsligt slog det mig att det är B-vitamin som hon fick i Säffle. När jag sedan var hos mamma och syster kom in frågade jag om mamma fortfarande får B-vitaminer. Jag förklarade att jag hittat en massa gula små piller och jag minns dem som att det är B-vitamin. Nej sa syster det är Folsyra som man ger samtidigt med B 12. Jaha sa jag, men Folsyra är ju B-vitamin
Nej Folsyra är ett mineral som förstärker B-vitaminet. Jag vidhöll att när jag läste näringslära var det ett B-vitamin men sedan lämnade vi ämnet.
Det första jag gjorde när jag kom hem var att googla och resultatet är att Folsyra = B6
Nu är kammen på mig lika hög som på en av Sirius innebandykillar! Tror han heter Billy. Han har en härlig tuppkam som man blir så glad av.
 
Lilla mamma har det så bekymmersamt med att en man kommer in i hennes rum. Ofta när hon kommer hem så är alla hennes saker borta och hans möbler finns där och vet ni vad?? Han ligger i hennes säng också. Jag frågade lite försynt om det kanske är så att hon går fel, men se det gör hon inte;: Hon vet minsann var hon bor.!!
Hon trivs och tycker att personalen är så snälla och omtänksamma. Jag sa att det är mycket enklare för mig när hon har det bra för då behöver inte jag ha dåligt samvete. Nej sa hon, jag ligger här och tänker på att jag skall ligga på Skuttunge kyrkogård en gång och jag är så nöjd med det. Då finns ni nära och jag kan blinka åt er när ni kommer och tänder ljus. Och lova mig en sak: Om det blir ändringar och jag inte får ligga där så berätta det inte för mig Då blir jag så ledsen.
 
Visst är det en underbar solros som fåglarna har sått åt mig. Tänk om den kunde stå så hela vintern och lysa.
 
Det slog mig plötsligt, heter inte denna Klematisen Snöflinga??Snow flake är inte det snöflinga?
Ronja heter ju Kråkhults Snöflinga. Det finns sådan här Klematis på flera ställen på Danviken.
 
Dr Westerlund har också börjat blomma
 
Vi har ingen TV bild. Det har visst att göra med att man byter ut delar på TVmasten. I morgon när vi läser UNT läser vi nyheter och bläddrar inte bara förbi och säger att det där sa dom på tv i går,.
 
Vet ni vad som har hänt?? Alldeles nyss skällde Blåzza och ville komma in! Kors i taket!! I kväll är hon värd sin vikt i guld och det innebär att hon är väldigt dyr för hon är väldigt stor och tung.
 
Nu skall jag slå mig ner i soffan med boken av Björn Hellberg och läsa en stund. Tända några ljus och njuta höstkväll
 
 
 
 

Björklingedagen 2015

I dag har det varit Björklingedagen 2015. Jag var nere en snabbis men hann träffa en massa gamla bekannta. SÅ roligt. Jag hann dessutom prata med jägarna om vildsvin och jakt och matning av sådana djur. Vi pratade viltspår och eftersök också, intressant. Att det finns många nya rovdjur i trakten björn och örn t. ex.
Jägaren försäkrade mig att jag inte behöver vara rädd för vildsvinen när jag går i skogen...OM jag inte träffar på någon som är skadad.(Hur kan man vara säker på det?)
Nu är vildsvinen i veteåkrarna och äter
Det har vetet är tröskat nu, så får grisarna hitta andra matställen.
Jag träffade på en man som gav hundar akupunktur, och jag pratade bort en stund med Carolina och Jessica som är hundinstruktörer och snart kör igång med tränging på Valsäters gård. Dessutom ordnar dom intressanta föreläsningar med hundtema under hösten. Kolla in www.hundproffsen.com
 
I går var det barndop hos grannen i Västergår´n. "Skuttunges kyrkas filial"  som de hade monterat för att kunna krypa inomhus vid dåligt väder, hade blåst bort. Inte så långt, men ändå. Kyrka på fall!? Som tur var så var det ett fantastiskt väder och dopet hölls i Äppellunden. Jag är övertygad om att Arne och Elna, det gamla syskonpar som tidigare bodde där, sitter i sin himmel och gläds över att det nu bor unga människor på Västergår´n
Jättegod tårta hade dom och i kväll kom Johan med smakbitar till oss på Danviken. Mums!! Tack Johan och Evelina.
 
Thea har vunnit att få komma till Stockholm och dansa med sin stora idol (enda idol!!) Erik Saade. I em var hon i Stockholm och kvitterade ut sin vinst.. Hon dansade riktigt nära honom och han pratade med henne och så blev det en kram!! Vet inte riktigt hur det gick till men lyckogråt tror jag att jag hört nämnas. Hon var inte ensam men vad gjorde det? Hon kom så nära sin idol som man bara kan. Grattis Thea!!
Lena har varit här för att kolla Blåzzas mage. Hon tyckte att den såg bra ut, däremot tyckte hon att Ronja var för rund (Thea har lärt mig att man inte skall säga tjock för det låter så illa. Tänk, nu är jag inte tjock längre, bara lite rund)
Jag fick en underbar filt med får av Lena. Jag blev så glad men samtidigt skäms jag att få en så fin present bara för att jag har tittat till hennes hus när hon varit på Gotland.
Eftersom jag inte har kommit mig för att ta itu med dataproblemen än så kan jag inte ladda upp bilden på filten. Ni får tänka själva. En grå fleecefilt full med små ulliga får.
 
Nu skall jag strax slå ner rumpan framför tv och titta på en serie som heter Mammon. Ute är det augustikväll med en måne som är nästan full. Så vackert.
Nu är hösten här och det känns alldeles rätt att tända ljus igen.
Njut månljus augustikväll och levande ljus ni också
 

Sybehör

I dag har jag gått igenom mammas byrå med sybehör. Ojoj, jag säger bara det. Undrar hur många sådana diverselådor som mina barn skall behöva ta hand om efter mig. Än så länge lägger jag ingen medicin bland sybehör och smycken och garn och överallt där det går att stoppa in några tabletter (jag tror inte att jag gör det kanske är säkrast att skriva. Kanske mamma inte vet på hur många ställen som hon har lagt sina tabletter)
Nu är den byrån tömd och utburen. Tänk om jag skulle ta en ny låda med något annat i morgon och sortera så att det någon gång tar slut på alla lådor som ligger som ett ok på mina axlar.
 
Det är höst ute nu
Höst =svamp. Vad det här är för sort vet jag inte men den är dekorativ tycker jag
 
Dekorativ tycker jag att den bruna flugsvampen är också.
 
Fårticka, den finns det hur mycket som helst av i år, men nja. Jag väntar på trattisarna
 
Höstplöjd åker ser jag från mitt sovrum
 
Kornet är vackert hela växtsåsongen tycker jag. Nu ångrar jag att jag inte har fotograferat det regelbundet hela sommaren, men det är så dags att komma på det nu.
 
Vi har lite olika saker att utföra längs vägen så för en del går det snabbare än för andra.
 
Jag vill inte ha reklam i brevlådan. Jag har köpt en skylt där det tydligt står och den sitter fastspikad på brevlådan. Ända kommer det
sådant här i vår låda. Kallas inte det reklam??
 
Till slut en bild på Blåzza
Hon ligger ofta och vilar sig, men jösses vad det går över gräsmattan om det kommer någon på vägen som inte skall vara där. Då glömmer hon hur otymplig hon är.
 
 I dag har jag haft besök av bokbussen för första gången i höst. Tänk vilken service. Bibliotikarien ringer att dom strax är framme. Jag tar med mina böcker och går ut till bussen som stannar tvärs över vägen. Fyller min bokkasse med beställda böcker och sådana jag hittar vid besöket.
På vårens sista besök beställde jag två böcker av Kjell Eriksson. Ni minns kanske Kjell som hade Ulva trädgården och som skrev deckare om Uppsala. Nu bor han i Brasilien och deckarna utspelar sig där. Skall bli spännande att läsa. Det kan ju vara så att jag tyckte om deckarna från Uppsala för att jag var så hemtam med miljöerna. Vi får väl se
 
Nu är det kolsvart ute Månen gömmer sig bakom molnen. Var Blåzza gömmer sig får jag se när jag om en stund utrustar mig med ficklampa och går ut och letar. Hon har inget reflexhalsband längre eftersom det var preparerat med fästinggift och även om det står i Fass att det inte är farligt under dräktigheten så har jag tagit av det..
Nej hon kommer när hon har lust och det är inte så säkert att det sammanfaller med min inkallning. Ni läste väl vad jag skrev häromdagen :
Vilket är viktigast en lydig eller en lycklig hund??RSS 2.0