Mitt äldsta barnbarn fyller 16 år

I dag fyller Matilda 16 år. Tänk vad tiden rusar, det är sådant som vi gamla säger. Alltså har jag kommit upp i åren när jag kommer på mig med att använda sådana uttryck.
Nåväl, hur tydligt minns jag inte när Henrik ringde och berättade att Matilda var född. Vi hade konferens och en "miljötant" var hos för att berätta hur vi skall värna miljön. Det jag minns bäst är att om det är kallare än + 10 grader så skall vi använda motorvärmare. Då är bilen uppvärmd när vi skall köra och det är bra för miljön. (om jag skall vara ärlig så är det det enda jag minns av allt hon försökte lära oss)
  På kvällen fick vi åka in till BB för att träffa den lilla nya Simonsson, Så mycket glädje som hon har gett oss genom åren. Så många fina minnen och glada skratt. Tack Matilda och många Grattiskramar.
Matilda var först ut, men kärlek och glädje och skratt och upplevelser och minnen får vi av alla våra sex barnbarn. Så trist och innehållslöst våra liv skulle vara utan dem.
 
Idag har jag haft en sådan där dag då det inte är något att blogga om. Jag har bakat bullar men vad skriver man om det?? Plockat bort de sista julgardinerna i köket, det är inte heller så underhållande. Letat och letat efter en långgardin vill jag helst inte erkänna att jag har gjort.
Tjejerna har roat sig med märgben och vaktarbete. Dessutom har de slappat framför brasan i kaminen. Allan är väldigt frusen och håller för det mesta brasan brinnande. Blåzza tycker att hon får alldeles för lite mat. Ja det tycker dom andra tre också, men Blåzza har tidigare varit nöjd med sina matransoner. Nessie och Smilla får lite lite mat för att inte bli tjockare än dom redan är.
Tänk om nåpgon kunde se till att inte jag heller äter mera än jag behöver. Nu är det jobbigt hos mamma och då tröstäter jag. När jag gör det blir jag så ledsen över min dåliga karaktär och det enda som tröstar mig då är..
Tänk om karaktär fanns att köpa på burk.
I morgon skall vi ha krismöte med chefen för mammas boende. Det är flera som har reagerat så nu sätter vi oss runt bordet och pratar och hoppas på en vändning. Om inte får vi väl gå högre upp. 
Nej nu tänker vi positivt och tror att fr.o.m tisdag så blir allt så mycket bättre.
I går kväll var vi på den nya restaurangen i Svista och åt mat. Jag hade inte med mig min mobil men svanen som dekorerade min tallrik tog jag hem för att ta med till mamma i morgon. Visst är den fin? Den är tillverkad av en Rättila med morotsnäbboch romögen
I vårat sällskap var det bara jag som fick en svan så om ni tror att ni skall få en sådan på tallriken så kan ni bli besvikna. Men man kan åka dit bara för miljön och toaletten.
 
I går kväll hade Wilma tjejfest och då fick inte Smilla vara hemma så hon checkade in på hotellet i grannhuset. När jag skulle lägga mig tyckte hon inte alls att jag skulle använda samma säng utan hon lät långt nere i magen för att tala om att hon var först på plats. Efter ett utvecklingssamtal med henne flyttade jag ner henne och där fann hon sog väl tillrätta.
När jag kom tillbaka till sängen i natt efter att ha varit på hemligt uppdrag så låg hon åter på kudden och proceduren upprepade sig.
Frampå morgontimmarna lämnade hon sängen och i stället kom Nessie. Kanske är tur att inte Ronja vill ligga i sängen. Jag har allt försökt lyfta upp henne men hon hoppar ner på en gång. Blåzza kommer och går. Ibland ligger hon längre, ibland kortare stunder.
 Jag läste i Härliga Hund en gång att det är bra att ha hund i sängen för då får man byta lakan ofta och det är så härligt att krypa ner i sängen när det är renbäddat. That´s why.
 
Nu skall jag göra små anteckningar om vad jag skall ta upp med chefen på Lundgården i morgon innan jag kryper till sängs och hoppas på valpdrömmar
 
 
 

Har jag gjort bort mig nu igen?

Dagen började med mys. Inte så nyttigt, men som sagt mys medan jag stekte ägg och bacon och bakade scones. Varför bakar jag inte scones oftare. Så gott och så enkelt. Det får bli ändring på det tror jag.
Soluppgång
Innebandy. Van som jag är att heja på Sirius när jag är på innebandy så fattade jag inte varför Emma klappade händerna när de svarta laget gjorde mål. Nästa mål hände samma sak, men DÅ talade Emma om att Thea faktist spelade i det svarta laget och att det var dem vi skulle heja på. Tur att Emma var med. Björklinge BollKlubb vann stort over Sirius och det var givetvis roligt att heja på vinnarlaget, men lite synd tyckte jag allt om Sirius.
Wilmas lag vann också sin match. 
Undrens tid är inte förbi. Farfar Allan är med och hejar fram sina barnbarn.
 
Innebandy är spännande, eller??
 
Efter innebandyn åkte jag till Uppsala där Alex hade öppet hus i sin nya lokal. Alex är massör och hon brukar hjälpa mig när jag har ont. Hon har en lokal hemma, på väg mot Tensta härifrån sett. Nu har hon skaffat en lokal i Uppsala också och det är säkert bra att komma närmare kunderna.
Det var flera hantverkare där och smyckesförsäljare. En sålde smycken i något gummimaterial. Så häftigt. Bl.a hade hon fotsmycken i svart och vitt. Man satte det ovanpå foten, fäst i en tå och runt vristen. Jättetufft när man går barfota på sommaren
Själv köpte jag köpte en drömfångare
 
Återbruk av en sybåge och en virkad duk. Kunde inte motstå den. Hoppas den samlar in mina drömmar och tar hand om dom dåliga. Dom goda drömmarna vill jag kunna minnas
I går messade jag kennelhusse och frågade om Blåzzas ökade aptit kan vara ett tecken på att hon är dräktig. Kan vara, svarade han.
I natt hade Blåzza precis fött en valp i min säng när jag vaknade. Den drömmen hade jag kunnat drömma en stund till även om sängen inte är bästa ställe att få valpar i. Blåzza tog väl hand om sin valp och slickade den och "pratade" med den.
 
Nu har Wilma tjejkalas och vi andra skall åka till grekrestaurangen i Svista för att äta mat.
Vi önskar er en fin lördagkväll och också söndag
 
 
 

Fredag.

En vanlig fredag. "Tanten" från vårdgarantin har inte ringt som hon lovat.
På Lundgården är det inte så väl fungerande längre sedan all personal som var där när mamma flyttade dit, har slutat. Nu undrar man när man kommer dit var personalen finns. Ofta ser man inte till någon. På måndag är vi några anhöriga och gode män som bokat tid för samtal med chefen, också hon ny. Nya kvastar brukar sopa bäst men ingen regel utan undantag.
MEN  Blåzza har kraftigt ökad aptit. Måntro om det är ett tecken på att hon är dräktig😊💖
Säljen utanför fönstret har stora kissar.
Jag fredagsmyser med Emma och Thea medan deras familjer är i Gävle och tittar på innebandy. Hitills har vi tittat på tv Enl mig konstiga program men det är väl åldern som talar. Hur som helst är det underbart när barnbarnen ringer och frågar om dom får sova över. Det är lycka😊och kärlek❤❤
Nu skall vi snart gå in till oss i Brygghuset för vidare umgänge och tv bytt not kortapel
Trevlig helg önskar vi erRSS 2.0